Toprağımızı Yakanlar
Fahri Kurt

Fahri Kurt

Toprağımızı Yakanlar

27 Ekim 2015 - 21:13

 

\r\n\r\n

“Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatan” demişiz, her karış toprağını kanımızla sulamışız. “Bastığın yerleri toprak deyip geçme, düşün altında binlerce kefensiz yatanı”, demişiz, bugün ne altını düşünen var ne de üstünü, buğdayını alıp ateşe veriyoruz, firez tarlalarını, anızları, vatan toprağını.

\r\n\r\n

 Toprağa hayat veren binlerce mikro organizma yok oluyor. Çekirgeler, kelebekler, arılar, sinekler, yılanlar, fareler, kertenkeleler… bir sürü canlı cayır cayır yanıyor. Sadece tarlalar mı yanan, oradan sıçrayan ateşle ormanlarımız da ciğerlerimiz de beraber yanıyor. Yanan aslında ne toprak, ne orman, yanan biziz. Hani ebedi liderimiz, “bir canlıyı haksız yere öldüren bütün canlıları öldürmüş gibi olur”, demişti. 
\r\nCihan hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman,Topkapı Sarayının bahçesindeki ağaçlara zarar veren karıncaları öldürmek helal mi diye hocası Şeyhülislam Ebussuud Efendiye sormuş,
\r\n"Meyve ağaçlarını sarınca Karınca/
\r\nGünah var mı Karıncayı Kırınca?” 
\r\nHocası Ebussuud soruyu şöyle cevaplıyordu.
\r\n“Yarın Hakkın Divanına Varınca
\r\nSüleymandan hakkını alır karınca. “
\r\nDinleyen kim? Toprağın kimyası bozulmuş, fiziği değişmiş, aklı gitmiş, ciğeri parçalanmış düşünen kim? Toprağın, aşı-ekmeği olan gübre yanmış, karınca yuvaları dağılmış, kimin umurunda? Kimyasallarla zehirleyip itlaf ettiğimiz yetmiyormuş gibi şimdi de ateşe verip yaktığımız toprakların bize vatan olacağını, vatan kalacağını, ana gibi sadık yar olacağını mı zannediyoruz. Bu ne gaflet bu ne cehalettir böyle! Başka vatan başka toprak, başka Anadolu yok artık! Türklüğün son kalası, son şansı, son gemisi Nuh’un gemisi gibi bu topraklar. Öyle ise nedir bu şakilik, sorumsuzluk, gaddarlık vatan topraklarına karşı? Her yıl, tarım il müdürlükleri, orman müdürlükleri, öğretmenler, imamlar, akıllı çiftçiler her kes bağırıyor, anız yakmayın, firez yakmayın, toprağı yakmayın diye… “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı yuttursan az.” Yine köyümün fidanlığı bu yüzden yanmış, mezarlık yanmış, hayvanların otlakları yanmış… Yakanlar da yanar bir gün etme bulursun dünyasında. Küçük günahlar, küçük Kıvılcımlar gibidir, dikkat edilmezse cehennemi yakar. “Ateşi söndürmek gerekirse hemen söndür. Yoksa cihanı yakar,” diyen Sadi-i Şirazi ne kadar güzel söylemiş, dikkat çekmiş büyük tehlikeye.
\r\n
\r\nToprakta milyonlarca faydalı organizma var. Anız yakarken neleri yaktığımızın fatkında değiliz.Allah gafillerden eylemesin!
\r\nBu konu ne kadar ciddi ki, diyanet her yıl, Cuma vaazı ve hutbesi verdiriyor.
\r\nDamarlarımızda vatan ekmeğinin, suyunun, havasının kanı var. Hangi Müslüman Türk, kanımızla yoğrulan bu vatan toprağını yakabilir ki? 

\r\n

Son Yazılar

https://www.alexa.com/siteinfo