SORUN NEREDE?
Fahri Kurt

Fahri Kurt

SORUN NEREDE?

10 Eylül 2015 - 15:28

 

\r\n\r\n

On yıl öncede terör can alıyordu acımasızca on yıl sonrada…Ancak on yıl öncesinde, dağdaydı terörist. Şimdi şehirlere indi. Bu iş dağdan değil, şehirden olur, silahla değil siyasetle olur dediler.Barışa hiç yanaşmadılar.Siyasetlerinin arakasında da silahı sopa gibi kullanmaya devam ettiler. PKK silah bırakır mı? Bırakmaz. Çünkü her siyasi direniş hareketi, bir silahlı güce dayanarak masada söz gücünü artırmak, kararları kabul ettirmek ister.

\r\n\r\n

Bugün örgüt, ,dağdan şehre inmiş, beyin takımı ve kozmik yuvaları ise dağda kalmış görünüyor. Şunu açıkça gözlemliyoruz: Terör örgütü son yıllar iyice siyasi,sosyal  ve ekonomik zemin  kazanmış durumda.

\r\n\r\n

Güney doğuda, terörün siyasi kanadının,9 ilin belediye başkanlığını ele geçirmesiyle,80 milletvekilini de meclise sokmasıyla birlikte terörün hakimiyet alanı iyice güçlendi.

\r\n\r\n

 Belediye demek, devlet demek. Devletin ekonomik kaynaklarını kullanmak demek.  Kısaca belediye, o bölgenin devleti demek. İşte bu yüzdendir ki bir kısım belediye başkanları özerklik ilanı yapma cüretinde bulunabiliyorlar.

\r\n\r\n

Artık terör örgütün, esrar-eroin üretip satmasına, kadın pazarlamasına, organ, çek senet mafyalığı yapmasına ve büyük silah şirketlerinin silahlarını denemesine, Avrupalı bazı devletlerin silahşörlüğünü, değnekçiliğini yaparak para kazanmasına fazla ihtiyacı kalmadı. Çünkü belediyelerle devletin ekonomisinin yarısını ele geçirdiler.

\r\n\r\n

Silah bırakma, çatışmazdık, açılım ve barış süreci gibi belki iyi niyetli, şefkat eli projelerini de kullanarak hedeflediği şehirlerde yapılanmayı artırdı. Emniyet, terör raporunda;  pkk neden daha çok polisi hedef aldı ? Sorusuna cevap aramış.
\r\n El-cecap: Saldırmazlık döneminde pkk, adamlarını dağdan indirip şehirlerde kendi gizli polis teşkilatını kurmuş ve halkı, devletin polisine değil, kendi polislerine başvurmaları için baskı yapmaya başlamış. Suçluları kendileri sorgulayıp yargılıyormuş. Bu nedenle de şehirlerde pkk polisi ile devletin polisi hep karşı karşıya gelmiş. Demek ki teröristle barış değil savaş olur. Teröristle masaya oturmak, yılanla çuvala girmek gibi bir şey deme ki…

\r\n\r\n

Ülkemizde garip bir durum var. Koskoca ordumuz ve polis teşkilatımız ülkemizin terör sorununu, Hukukçularımız,  adalet problemlerini, eğitimcilerimiz, eğitim müşkülatını, ziraatçiliğimiz ziraat sorunlarını, inşaatçilerimiz inşaat sorunlarını çözmede azami zafiyet gösteriyor. Hatta sorunları çözülmez hale getiriyorlar. Siyasilerde bunlarla bir iş yapamıyor, ya da yapmak istemiyorlar. Temelde bir yerlerde sorun var? Hem de çok derinlerde? Her sorunun bir nedeni vardır. Nedenler iyi bilinirse sorunları teşhis etmek ve tedavi etmek kolay olur.

\r\n\r\n

Terör belasının veba gibi tek nedeni olmadığı gibi tek çözüm yolu da yok. Ancak kangren olmuş organı kesip atmak en kestirme yoldur. Teröre bulaşan her kim varsa şehrin portal kapılarında darağacına çekmek, potansiyel terör unsurların da Ermenilerde olduğu gibi ülke dışına çıkarmak.

\r\n\r\n

Irak –Suriye-Filistin-Mısır-Yemen-Libya –Bosna-Afganistan-Pakistan gibi iç savaş olan ülke kaçkınlarına, saf dini duygularla, sınırlarımızı sınırsızca açmamak gerekir. Gerçek mağdur ve mazlumlarla birlikte, terörist, casus, hırsız, harami her ne pislik varsa onlarda gelmektedir. İnsani yardım yapılacaksa şayet, mülteciler iyi bir süzgeçten geçirilmeli. Ülkeyi it kopuk yatağına çevirmemeli.

\r\n\r\n

Önce güvenlik deriz her işte. Güvenlik sağlanmadan hiçbir iş yapılamıyor ülkede. Asker ve polisimiz de bu işi kırk yıldan beri bitiremedi. Temelde bir yerde sorun var. Ülkemizin her kesimden beyin takımı toplanıp buna çare bulmalı yoksa. Çaresiz kalan millet kendi çaresine bakacak. Bu da iç savaş demek olur.

\r\n\r\n

    

\r\n

Son Yazılar

https://www.alexa.com/siteinfo