KMTSO’DA ‘TRIZ’EĞİTİMİ YAPILDI

KMTSO’DA ‘TRIZ’EĞİTİMİ YAPILDI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), üyelerinin kurumsal kapasitesini geliştirmeye devam ediyor.

24 Ekim 2018 - 16:19

KMTSO Eğitim Salonunda gerçekleştirilen program ile 2 gün boyunca, KMTSO üyelerine yönelik ‘Hızlı Problem Çözme, Sistematik ve Bilimsel İnovasyon Yapma Yöntemi (TRIZ)” eğitimi yapıldı. 

Günümüzün rekabet koşulları içerisinde yenilikçi olmak, sürdürülebilirliğin anahtar kelimesi haline geldi. Problemlerin çözümüne pratik ve sistematik bir metotla yaklaşıp yeni fikirlerin gelişimine olanak sağlayan “Hızlı Problem Çözme,Sistematik ve Bilimsel İnovasyon Yapma Yöntemi (TRIZ)” sayesinde global pazardaki belirleyici şirketlerin inovasyon stratejileri yeniden biçimleniyor.

Bu bağlamda,Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlutarafından iki günlük “Hızlı Problem Çözme, Sistematik ve Bilimsel İnovasyon Yapma Yöntemi: TRIZ Eğitimi” gerçekleştirildi.

TRIZ, Rusça kelimeler, TeoriyaResheniyaIzobretatelskikhZadatch oluşuyor. TRIZ yaklaşımı, İngilizce “Theory of the Solution of InventiveProblems”veya Türkçe “İcat Temelli Problem Çözme Teorisi” veya “Yaratıcı Problem ÇözmeTeorisi” olarak tanımlanıyor.

Üniversitelerde, şirketlerde,Ar­Ge merkezlerinde, meydan okuyucu problemlere çözüm sağlayıcı, hızlı problemçözme, yaratıcı düşünme becerilerigeliştirme, rakip patentlerin etrafından dolanma,yeni patent alma ve sistematik inovasyon geliştirme aracı. Dünya’da önemlimarka ve firmalarca problem çözüm aracı olarak kullanılıyor.

Şirketler, profesyoneller ve akademisyenler problemlerini hızlı çözmek zorunda.Özellikle yeni ürün ve müşteri odaklı hizmet geliştirme sürecinde tüm ekiplerindaha yaratıcı olmaları beklenmekte. Hali hazırdaki problem çözme yöntemlerininçevikolmadığı nedeni ile firmalar ve bireyler TRIZ yaklaşımına daha çok odaklanmakta. TRIZ; sistematik problem çözme yaklaşımı olmasının yanı sıra, birçok yaratıcılık yaklaşımı ile bilgi derinliği olan bu yaklaşım bugün bir çok firma içinen çok tercih edilen problem çözme ve inovasyon gerçekleştirme aracı olarakkullanılmakta. Bu eğitimle, TRIZ yaklaşımın temelleri sunulurken birçok örnekleyöntemin çalışma yaşamında kullanımı pekiştiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Alev topuna dönen otomobil kullanılmaz hale geldi
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
https://www.alexa.com/siteinfo