KURTULUŞ PANORAMA MÜZESİ’Nİ 80 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ 

KURTULUŞ PANORAMA MÜZESİ’Nİ 80 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ 

Geçmişin izleri ışık ve ses sistemleriyle odacıklar halinde anlatılıyor.

24 Ekim 2018 - 16:12

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni şimdiye kadar 80 bin kişi ziyaret etti. 


Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Kültürpark içerisinde yer alan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, kentin kurtuluşunda unutulanları hatırlatıp farkında olunmayanları konuklara gösteriyor. Görsel, işitsel ve multimedya unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekanlarından oluşan müze özellikle öğrencilerin ilgisini çekiyor. 


Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ın kurtuluş yıldönümü olan 12 Şubat tarihinde hizmete giren müzeyi şimdiye kadar 80 bin kişi ziyaret etme fırsatı buldu. 


Kurtuluş müzesinin yaklaşık 40 dakikada gezildiğini söyleyen müze yetkilisi Ayşegül Kunduru, herkesi müzeyi ziyaret etmeye davet etti. Kunduru, "Burada Kahramanmaraş’ın Ermenilerden, Fransızlardan ve İngilizlerden kurtuluşunu anlatıyoruz.

Gelen misafirlerimiz önce animasyon filmi izliyor ve daha sonra içeri girip rehber arkadaşların eşliğinde geziyorlar. Burayı gezmek toplam 40 dakika sürüyor. Her sahnenin kendisine ait ışık ve ses sistemi var. Geçen yıldan bu yana müzemizi ortalama 80 bin kişi ziyaret etti. Okulların ve vatandaşların büyük ilgisi var. Şehir dışından da biz misafirlerimizi ağırlıyoruz. Herkesi ücretsiz müzemize bekliyoruz" dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo