İZİN GÜNLERİNİ EĞİTİM VE SEMİNERLERLE GEÇİRDİ

İZİN GÜNLERİNİ EĞİTİM VE SEMİNERLERLE GEÇİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı Şair Yazar Ahmet SANDAL, 10 Aralık 2018 ve 14 Aralık 2018 tarihlerinde izin kullandığı beş gününü Pazarcık İlçesinde eğitim, konferans ve seminerlerle geçirdi.

17 Aralık 2018 - 18:24

Şair Yazar Ahmet SANDAL, ilk olarak 10 Aralık 2018 günü saat 10:00 ile 12:00 arasında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda, sekizinci sınıf ile öğretmenlere "Kendini Bil / Başarıyı Bul" başlıklı bir eğitim seminerinde sunum gerçekleştirmiş ve sunum sonrasında öğrenci ve öğretmenlere  kitaplarını hediye etmiştir.

Aynı gün öğleden sonra saat 14:00 ile 16:00 arasında Ufacıklı Ortaokulunda, sekizinci sınıf ile öğretmenlere "Kendini Bil / Başarıyı Bul" başlıklı bir eğitim seminerinde sunum yaparak öğrencileri bilgilendirmiş ve sunum sonrasında çıkartmış olduğu son 2 kitabını öğrenci ve öğretmenlere imzalamıştır. Parasız hediye etmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı Ahmet SANDAL, 11 Aralık 2018 günü saat 10:00 ile 11:00 arasında Narlı ÇİMKO Ortaokulunda, saat 11:00 ile 11:00 arasında Narlı 26 Ocak Ortaokulunda, sekizinci sınıf öğrencilerine ile okul öğretmenlerine "Kendini Bil / Başarıyı Bul" başlıklı bir eğitim seminerinde sunum gerçekleştirmiş ve sunum sonrasında öğrenci ve öğretmenlere kitaplarını hediye etmiştir.

Aynı gün öğleden sonra  Şair Yazar Ahmet SANDAL, saat 13:00 ile 14:00 arasında Evri Osman Gazi Ortaokulunda, saat 14:00 ile 15:00 arasında Evri Pınarbaşı Ortaokulunda, sekizinci sınıf öğrencilerine ile okul öğretmenlerine "Kendini Bil / Başarıyı Bul" başlıklı bir eğitim seminerinde sunum yaparak, seminer sonrasında öğrenci ve öğretmenlere  kitaplarını imzalamıştır. Parasız hediye olarak kitaplarını dağıtmıştır.

Kendini Bil / Başarıyı Bul seminerlerinde Ahmet SANDAL, şu beş hususu öne çıkararak öğrencilere başarının yollarını göstermiştir. 1-Kendini Bil ve Dünya'da bulunuş maksadını anla. Hem Dünya ve hem Ahiret için çalış. 2-Özgüvenini asla yitirme ve özgüvenine sahip çık. 3-Hedefini belirle ve ilerle. 4-Çalış, çalış ve çalış. 5-Başarı yakala ve başarmanın mutluluğunu yaşa.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı ve Şair Yazar Ahmet SANDAL, 12 Aralık 2018 günü saat 10:00 ile 12:00 arasında Kahramanmaraş Kadriye Çalık Anadolu Lisesinde dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencilerine ile okul öğretmenlerine "Toplumda ve Kamu Yönetiminde Ahlak ve Adalet" başlıklı bir eğitim seminerinde sunum gerçekleştirmiş ve sunum sonrasında öğrenci ve öğretmenlere  kitaplarını hediye etmiştir.

Ahmet SANDAL, öğrencilere ahlak ve edebin başarıdan önce gerekli olduğunu, sırf başarının yetmeyeceğini ve insanın doğruluk, iyilik ve ahlak sahibi olduktan başarının daha da anlamlı ve daha da güzel olduğunu belirtmiştir.

Hemşehrimiz Şair Yazar Ahmet SANDAL, eğitim ve seminerleri tamamladıktan sonra 13 Aralık 2018 tarihinde İlçemizde büyük katımlı bir konferans sunmuştur. Pazarcık Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Temsilciliği tarafından organize edilen "Mehmet Akif Ersoy ve Beklenen Nesil" (Asım'ın Nesli) başlıklı Konferans, Pazarcık Belediyesi Konferans Salonunda saat 14:00 ve saat 16:00 arasında gerçekleştirilmiştir. Pazarcıklı Hemşehrileri ve Lise Öğrencileriyle buluşan konferansta biraraya gelen Ahmet SANDAL, büyük ilgi ve dikkatle dikkate dinlenmiştir.

Pazarcık Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy ve Asım'ın Nesli Konferansı'na Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi BOZDAĞ, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet SEVİNÇ, Hatay Üniversitesi Veteriner Fakültesi Profesörü Fuat ODABAŞIOĞLU, Pazarcık Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet YAVUZATMACA, Pazarcık Halk Eğitim İrfan GÖKCEEREN, Pazarcık Ulu Camii İmamı Abdurrahman GENÇ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tuğba SARIALTUN, Pazarcık Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Aziz GÜL, Pazarcık Belediyesi Halkla İlişkiler Görevlisi Zeliha ÇORAPLI ve kamu kurumlarından çok sayıda yetkili ve görevli ile çok sayıda öğrenci katılmıştır.

Konferansın açılış konuşmasını Pazarcık Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Temsilcisi Nurullah CAN gerçekleştirmiştir. Açılış konuşmasında Nurullah CAN gençlikle ilgili görüş ve düşüncelerini belirtmiştir.

Açılış konuşmasından sonra Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi BOZDAĞ, gençliğimizin geleceğe umutla ve güvenle yürüdüğünü, kendilerine kitap okumayı ve akıllarını kullanarak Ülkemizi faydalı eserler üretmelerini tavsiye etmiştir. Yakup Hamdi BOZDAĞ, konferans için İlçemize gelen Eğitimci, Şair Yazar ve Çevre Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı Ahmet SANDAL'a hassaten teşekkür ettiğini ifade etmiş ve Ülke çapında büyük fedakarlıklarla eğitim ve seminer çalışmalarını gönüllü olarak gerçekleştiren Ahmet SANDAL'ı  takdirle izlediklerini belirtmiştir.

Şair Yazar Ahmet SANDAL, Mehmet Akif Ersoy ve Beklenen Nesil (Asım'ın Nesli) Konferansında, Mehmet Akif Ersoy doğrudur, adildir, dürüsttür ve en önemlisi bir ideal sahibidir. Akıla, çalışmaya, bilime ve irfana dayanan bir medeniyet inşa etmek için büyük uğraş ve mücadele gösteren bir şahsiyet sahibi olan Mehmet Akif Ersoy, bu maksat doğrultusunda gençlik yetiştirmek için Safahat adlı eserinde yol göstermiştir. Safahat'ın 6. kitabı Asım başlıklı olup bu başlık altında geleceğin gençliğinin özellikleri belirtilmiştir.

"Doğrudan doğruya Kur'ân'dan alıp ilhâmı,

Asrın idrâkine söyletmeliyiz İslâm'ı."

Bu iki mısrada belirtilen hususlar Mehmet Akif'in hedefidir.

“İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin.

  Ne mezarlıkta okumak, ne de fal bakmak için.”

Bu iki mısrada da bu toplumun Kur'an hakkında son dönemde nasıl uzaklaştırıldığı anlatılmakta ve Kur'an'ın bir hayat nizamı olduğu belirtilmektedir.

Konferans sonunda Ahmet SANDAL, her seminer ve her eğitim çalışması sonrasında olduğu gibi yine kitaplarını gençlere ve hemşehrilerine hediye etmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı Şair Yazar Ahmet SANDAL, 10-14 Aralık 2018 tarihlerinde izin kullandığı dönemin son gününde, Cuma Günü Pazarcık İlçesinde Kaymakam Adil NAS ve Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi BOZDAĞ'ı makamlarında ziyaret ederek kitaplarını hediye etmiş ve İlçemizin sorunlarına çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunmuştur.

Şair Yazar Ahmet SANDAL'ın "Kendini Bil / Başarıyı Bul" başlıklı eğitim seminerleri, "Toplumda ve Kamu Yönetiminde Ahlak ve Adalet" konulu sunumları ve "Mehmet Akif Ersoy ve Beklenen Nesil (Asım'ın Nesli)" başlıklı konferansları ileriki günlerde başka il ve ilçelerde de sürecek ve seminer ve konferans sonrasında kitap hediye edilecektir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo