Yazar Tatcı Yunus Emre’yi Anlattı

Yazar Tatcı Yunus Emre’yi Anlattı

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Yazar Mustafa Tatcı ile ‘Yunus Emre Okulu’ adlı söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

20 Mart 2022 - 23:09

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Yazar Mustafa Tatcı ile ‘Yunus Emre Okulu’ adlı söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. NFK’da gerçekleştirilen söyleşiyi sanatseverler büyük bir ilgiyle takip etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Mart ayı boyunca alanında uzman konuklar Kahramanmaraşlılarla bir araya geliyor. Etkinlikler kapsamında, Türkçe’nin en büyük şairlerinden olan Yunus Emre’yi en iyi anlayan ve anlatan yazarlardan olan Mustafa Tatcı söyleşisi gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yunus Emre Okulu’ adlı etkinliği sanatseverler büyük bir dikkatle takip etti.

YUNUS EMRE ŞAİRLERE İLHAM OLMUŞTUR

Yunus Emre’nin İslam anlayışını Türkçe olarak anlatması dolayısıyla Türkçe’ye farklı ve derin anlamlar kazandırdığının altını çizen Yazar Tatcı, “Yunus Emre hem yaşadığı dönemde hem de vefat ettikten sonra pek çok yazar ve şaire ilham olmuş, yol göstermiştir. Tasavvuf edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Yunus Emre, İslam anlayışını Türkçe olarak kaleme almıştır. Bu yönüyle İslami pek çok terimi Türkçe’ye kazandırmıştır diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Anahtarımız; Tebessüm ve Sorumluluk Bilinciyle Hareket Etmek Olacak”
Başkan Görgel: “Anahtarımız; Tebessüm ve Sorumluluk Bilinciyle...
Dulkadiroğlu’ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması
https://www.alexa.com/siteinfo