Tezkeresini aldığı gün Afrin için gönüllü oldu 

Tezkeresini aldığı gün Afrin için gönüllü oldu 

Mardin’de vatani görevini yapan Elbistanlı genç, tezkeresini aldığı gün TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için Elbistan Askerlik Şubesi’ne gelerek, dilekçe verdi. 

29 Ocak 2018 - 18:53

Elbistan’a bağlı İğde Mahallesi’nde ikamet eden 23 yaşındaki Cebrail Havan, vatani görevini Mardin Ömerli Anıttepe Jandarma Komutanlığı’nda tank şoförü olarak yaptı. Askerliğinin bitmesine kısa bir süre kala Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mensuplarını temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Havan, terhisine sayılı gün olmasına rağmen Afrin’de görevlendirilmek istediğini birliğindeki komutanlarına bildirdi. Afrin’e gitme isteğini ailesine de bildiren Cebrail Havan, anne ve babasından da tam destek aldı. Ancak, yasal mevzuat gereği, Havan’ın bu isteği kabul görmedi. 12 aylık vatani görevinin bitmesini müteakip baba ocağına dönen Havan, anne ve babasından helallik alır almaz, tekrar askere gitmek için Elbistan Askerlik Şubesi’ne başvurdu.
Askerlik şubesi önünde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cebrail Havan, “Mardin Ömerli Jandarma Karakolu’nda tank şoförü olarak askerlik görevimi yaptım. Tezkeremi dün itibariyle aldım. Bugün ise gönüllü olarak Afrin’e milletimiz, bayrağımız, bağımsızlığımız ve terörle mücadele etmek için gönüllü oldum. Bu isteğimle ilgili de dilekçemi hazırladım. Bu isteğimde ailemin de arkamda durduğunu sonuna kadar gördüm. Ailem, tezkeremi almadan, gönüllü olarak Afrin’e geçmemi istedi. Ancak onu yapamadım. Şimdi tezkeremi alıp terörle mücadeleye Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi de bu ülkeyi terörden temizlemeye gönüllü oldum” dedi.
Oğlunun bu fedakarlığı karşısında gözyaşlarına boğulan baba Cuma Havan ise, “Kendisine teşekkür ediyorum. Biz buradan değil oradan geçmesini istedik ama nasip böyleymiş. İnşallah buradan gidecek. Kendisini destekliyor ve alnından öpüyorum” ifadelerini kullandı.
Havan’la aynı mahallede oturan Yahya Marangoz isimli vatandaş da, “Allah, vatanımızı ve milletimizi korur inşallah” ifadeleri ile Mehmetçikler için dua etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo