SÜNNETTEN SONRA DENİZ VE HAVUZA GİRİLEBİLİR Mİ ?

SÜNNETTEN SONRA DENİZ VE HAVUZA GİRİLEBİLİR Mİ ?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sünnet sezonu da açıldı. Çocuk Cerrahı Op. Dr. Vusala Elekberova sünnet olan çocukların operasyondan ortalama 7 ila 10 gün sonra denize girebileceğini açıkladı.

23 Temmuz 2018 - 12:49

Op. Dr. Vusala Elekberova sünnette yaş faktörünün öneminevurgu yaparak “Sünnet yapılırken yaş aralığı çok önemli, sünnetin belli yaşdönemlerinde yapılması çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocuklara altı ay ile iki yaş arasında sünnet yapılmasını öneriyoruz. Eğer ikiyaşına kadar sünnet yapılmadıysa beş yaşına kadar beklemek uygundur. Eğer tıbbibir sorun yok ise iki ile beş yaş arasındaki çocuklara sünnet yaptırılmamasınıtavsiye ediyoruz” dedi.

SÜNNET CERRAHİ BİR İŞLEMDİR

Sünnetin cerrahi bir müdahale olduğunu ve bu yüzdenkesinlikle ameliyathanede yapılması gerektiğini belirten Ata sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Elekberova “Sünnet cerrahi bir işlemdir, mutlaka sterilbir ortam olan ameliyathanede yapılması lazım. Sünnetin yapıldığı yer ve sterilizasyonsünnet sonrası için yaranın iyileşmesi açısından da çok önemlidir” dedi.

Yaz mevsimi olması dolayısıyla ebeveynlerin en çok sorduğusorunun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği olduğunu söyleyenOp. Dr. Vusala Elekberova “Sünnet öncesi kan tahlili yapılması, kan azlığınınolup olmadığına ve pıhtılaşma süresine bakılması önemlidir. Eğer çocuğun birrahatsızlığı yoksa sünnet günübirlik operasyon olup aynı gün taburcu ediliyor.Taburculuk sonrası pansuman kontrolü gerekmez. Yaz mevsimi olması dolayısıylaçocuğun sünnetten kaç gün sonra denize, havuza girilebileceği konusuebeveynleri endişelendiriyor. Yara iyileşme süresi her çocukta farklıdır,ortalama gün belirleyecek olursak sünnet operasyonundan 7-10 gün sonra denizeya da havuza girilebilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo