SPOR AİLESİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

SPOR AİLESİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iftar yemeği düzenledi.

08 Haziran 2018 - 16:09

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun düzenlediği yemeğe Türkiye Büyük Millet Meclisi İç İşleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celallettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş MHP Milletvekili 3.sıra adayı Fatih Mehmet Ceyhan ve Kahramanmaraş'ın spor camiasından  kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.

ftar yemeğinde açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ergün Önal,''Sayın vekilim, Sevgili Belediye Başkanım, Emniyet Müdür Yardımcım ve Cefakar Fedakar Spor Kulübü Başkanlarım hepinizi bu ulvi bir günde saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Programımız biraz uzun olacaktır ancak sayın vekilimizin ve belediye başkanımızın diğer bir programa katılmalarından dolayı erken ayrılmaları gerekiyor. Ancak bizden ayrılmadan önce bizlere verecekleri bazı sözler bizim kendilerinden isteyeceğimiz bazı şeyler olmasına rağmen biz kendilerine yine bırakıyoruz emir demiri keser zihniyetinden hareketle biz kendilerine söz vereceğiz ama sayın başkanıma sayın vekilime bir fotoğraf göstermiştim, O fotoğraf Kahramanmaraş Amatör evinin fotoğrafıdır, işte bizim hayalimiz oydu arkadaşlar sizlerinde katkısıyla Belediye Başkanımızın da katkısıyla ordaki sözün yerine geleceğini hepinizin huzurunda ben sizlere müjdelemek istiyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum sağolun varolun,''dedi.

Burda çok cefakar fedakar abilerimiz var ​

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç ise;Saygıdeğer İç İşleri Komisyon Başkanımız, Saygıdeğer Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanımız, Çok değerli Devlet Müdür Yardımcı arkadaşlarım Değerli Kulüp Başkanlarımız, Değerli Sporcu Arkadaşlarımız hepinize Ramazan Şerifinizi tebrik ediyoruz ibadetlerinizi kabul eylesin inşallah.

Tabi spor camiasıyla da bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Burda çok cefakar fedakar abilerimiz var çocukluğumuzdan bu yana futbolun içinde gördüğümüz çok değerli büyüklerimiz var.

Tabi spor çok önemli aslında spor insanlar için bir alışkanlık haline gelmeli yani spor eğitimi beden eğitiminin temeli spor alışkanlığı. Bugün daha dinamik bir toplum istiyorsak daha hareketli daha mukaveti yüksek bir toplum istiyorsak bunun temelinde spor eğitimi var spor alışkanlığı var. Güçlü nesiller istiyorsak geleceğe güçlü bir şekilde girmek istiyorsak çocuklarımıza, gençlerimize spor alışkanlığı edindirmemiz lazım adeta sporu böyle her gün çocuklarımızın bir ahlak haline getirilmesi gerektiğine inanan biriyim ben. Bu şehre belediye başkanı olduktan sonrada Amatör spor başta olmak üzere spora destek verme gayreti içindeyiz. Kulüp sayısını arttırmaya çalışıyoruz şehrimizde çünkü halen Türkiye'deki lisanslı sporcu sayısı bugün batı ülkelere nazaran çok geride.

 İnşallah biz her evde bir lisanslı sporcu sloganıyla hareket ediyoruz onun içinde yaz spor okulları açıyoruz arkadaşlar bu yaz spor okullarında geçen yıl 43 bin çocuğumuzu evinden aldık servislerle güvenli spor ortamlarında spor yaptırarakdan yeniden evlerine bıraktık. İşte bu ilk adımı bu çocuklarda spor alışkanlığı oluşturma bundan sonra sizin kulüplere gelip üye olacaklar. Daha sonra amatör ve profesyonele doğru çıkacaklar. Geçenlerde bir gençlerimizin birine Alanyaspor talip olmuştu.

Alanyaspor başkanı aradı beni çocuğumuzu istedi işte bende ona dedim bu çocuğu Süper Lig'de oynatacaksan inşallah verelim dedik çocuğu gönderdik hamdolsun çok da başarılı Mücahit isimli kardeşimiz burda mı kendisi bilmiyorum. Alanyaspor da çok değerli inşallah gelecekte de Milli takımımızın kalesini koruyacak inancındayız. Bu bizi çok heyecanlandırıyor arkadaşlar yani özellikle şehrimizden profesyonel sporcuların çıkması çok önemli. Birçok alanda belediye olarak çalışmalarımızı daha da arttırdık. İnşallah birazdan çok önemli müjde verece İç işler komisyon Başkanımız Gençlik Spor Bakanlığımızla beraber ortak bir çalışmamız var.

Arsası bizden yapımı onlardan bunu ben söylemeyeyim Celallettin abi söylesin ne olduğunu. 2018 içinde ihalesini yapacağız inşallah inşaatına 2018 itibariyle başlamış oluruz inşallah değerli arkadaşlar. Yani 2019 da en geç 2020 de inşaatı biter. Düzenli tertipli bişey olacak arkadaşlar. Maraş'ta genç nufüs çok arkadaşlar inşallah gençlerimizi sporcu yapacağız.

Ben aranızdan ayrılacağım şimdi şehitlerimiz adına bir iftar programı var ona katılacağız. Arkadaşlar kusurumuza bakmayın Celallettin abi sayın milletvekilimiz saygıder iç işleri komisyon başkanımız ağabeyimiz ve şimdi sizlere müjdeyi de açıklayacak. Hepiniz Allah'a emanet ediyorum. Allah sevdiklerinizle nice Ramazanlara Bayramlara çıkmayı nasip eylesin inşallah. Hepinizi saygıyla selamlıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum''dedi..

 Bu yıl ihalesini yaparız başlarız

Türkiye Büyük Millet Meclisi İç İşleri Başkanı Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celallettin Güvenç,; Öncelikli olarak Allah oruçlarınızı kabul etsin.

 Hepinize hoşgeldiniz diyorum en kalbi duygularımla selamlıyorum, Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor ailece huzur içerisinde bir bayram idrak etmeyi Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin.

 Ergün başkana çok teşekkür ediyorum, Güzel bir organizasyon Büyükşehir Belediye Başkanımız beklediğimiz müjdeyi verdi,  Amatör evini yapacağız inşallah.

 Düşüncemiz Kayseri modülünü uygulamak ama süratle Kayseri'yi tekrar inceleyip projolerine Büyükşehir'imiz Federasyonumuz bir baksın karar versin. İnşallah başkan ifade etti bu yıl ihalesini yaparız başlarız.

Zaten benim kanaatim Spor Bakanımıza da önerim tüm vilayetlerde amatörlerin rahatlıklar barınacağı malzemelerini koyacağı toplanacağı ve antreman sahaları olan amatör evlerini onu Türkiye'de ilk olarak Tayyip Erdoğan başlatmıştır.

Bugüne kadar tamamlayamamış olmamız bir eksikliktir., Ama nerden başlarsak o kardır,  İnşallah şehrimizde bunu yapacağız.

İkinci önemli bir müjdemizi de sizlerle paylaşmak istiyorum, Maraş'a bir stad yapımıyla ilgili bütün genç taraftarlarımızın özellikle ısrarla talepte bulunuyor idi.

 Bu konuda Spor Bakanımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonunda vardığımız karar şudur, Hanefi Mahçiçek Stadını tribünlerini her yerini yapalım üzerine karara vardık.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah, 15 ile 20 bin kişilik arası butik güzel bir stadyum düşünüyoruz, Büyükşehir Belediyemiz Hanefi Mahçiçek stadı yerine protokolla spor bakanlığına verecek ona karşılık da 12 Şubat Stadımızı bulunduğu bölümü bir millet bahçesi yapacağız, Hediyelik eşya dükkanların olduğu bankların bulunduğu güzel bir bahçe yapacağız.

Şehrimizin nefes alacağı bir yer olacak, İkisininde hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, Bu konuda ben spor bakanımızın gerekli tanıtımında bulunmasını çok arzu ettim ancak, Rize'de seçim bölgesinde yoğun çalışmalar içerisinde dedi ki malasef bu yoğunlukta gelme şansım yok ama pazartesi günü Gençlik Müdürü Eski Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı benim çok değerli dostum Mehmet Baykal ve ilgili genel müdür yardımcısı burda olacak.

Pazartesi günü Büyükşehir Başkanımız Askf Başkanımız ve bende inşallah ıstaharat ederek hem 12 Şubat stadyumunda hem Hanefi Mahçiçek'de keşif yapacağız.

Detaylara bakacağız. Nereye ne yapabilirimizin gözden geçirilmesini yaparak arkadaşları Ankara'ya göndereceğiz, Umut ediyorum ki bu yıl Hanefi Mahçiçek Stadının kapalı bölümünde kapalı tribününde karşı tarafında protokol bölümünde yapımına başlarız diye ümit ediyorum inanıyorum.

 Allah hayırlı eylesin,  Spor demek amatör spor demek amatör ruh demek biz bunu her yerde söylüyoruz, Her yaşta her kesime spor diyoruz, Allah yardımcımız olsun, Bütün Kulüp Başkanlarını Spor Camiasını hakemleri bu camianın fedakar cefakar elemanlarını siz değerli dostlarımı saygıyla selamlıyorum hepinizi Allah'a emanet ediyorum''dedi..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo