Söz Verdiğimiz Projelerin Yüzde 80’den Fazlasını...

Söz Verdiğimiz Projelerin Yüzde 80’den Fazlasını Gerçekleştirdik

Göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Göksun’un tarihi sorunlarını tek tek çözüme kavuşturan, bunun yanında kent ve kırsal ayrımı yapmadan tüm ilçeyi tarihinde görmediği yatırım ve hizmetlerle buluşturan Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Biz yaptıklarına sığınan ve onunla mutlu olan değil, isteyip de yapamadıkları için üzülen bir yönetim anlayışına sahibiz” dedi.

29 Ekim 2017 - 14:34 - Güncelleme: 29 Ekim 2017 - 14:52

Maraş Yenigün medya haber kanalı genel yayın koordinatörü Ayhan Akyol Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’a misafir oldu. 30 Mart 2014 tarihinden bu güne hayata geçirdiği hizmet ve yatırımlar ile devam eden projelerini ve planlarını konuştuk. Samimi ve içtenlikle sorularımıza cevap veren ve projelerini bir bir anlatan Başkan Aydın’ın, seçim döneminde planladığı ve söz verdiği projelerin yüzde 80’inden fazlasını hayata geçirmesine rağmen yaptıkları ile övünen ve bununla mutlu olan değil, elinde olmayan nedenlerden dolayı geciken projeleri halkın hizmetine sunamadığı için üzülen bir yönetici olduğunu gözlemledik.

1940 kilometre kare gibi büyük bir coğrafyaya yayılmış, bin 300 rakımdan bin 800 rakıma kadar değişik yükseltide 68 mahalle ve 102 mezrada toplam 51 bin 515 kişiye, ilçe merkezinden en uzak mahalleye kadar hummalı bir çalışma ile hizmet ulaştıran Başkan Aydın’a sizler adına sorduklarımız ve cevapları röportajımızda;

AYHAN AKYOL; Başkanım, isterseniz çok fazla duyulmayan ancak gençlere örnek olacak bir yönünüz ile başlayalım. Belediye Başkanı olduktan sonra Yüksek Lisans yaptınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

BAŞKAN AYDIN ;Her şeyden önce okumanın yaşı yok. Ben biraz bunun için ama en önemlisi yaptığı işe değer veren biri olarak bunu eğitimle perçinlemek istedim. 2016 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında “Belediyecilikte Yalın Süreç İyileştirme ve Belediyede Uygulama” projesi ile Yüksek Lisansımı tamamladım. Uzun yıllardır başta çevremdekiler ve personellerim olmak üzere herkesi üniversite eğitimi almaya ve hatta yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvik ediyorum. Buradan bir kez de sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarıma bulundukları seviyenin üstüne çıkmaları için eğitime devam etmelerini ve her türlü konuda kitap okumalarını tavsiye ediyorum.

AYHAN AKYOL; Eğitime verdiğiniz destekler bunun gereği olsa gerek. Bu güne kadar çok sayıda kurs, seminer, eğitim ve konferans düzenlediniz. Ayrıca il genelinde bir ilki yaparak minik öğrencilere kırtasiye yardımları yaptınız. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

BAŞKAN AYDIN ;Eğitimi ve eğitimciyi çok seviyorum. Bu nedenle bizim sloganlarımızdan biride eğitim dostu belediyeciliktir. Sizin de ifade ettiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden itibaren bu konuya özel önem verdik. Kahramanmaraş genelinde ilk defa aile içi eğitim programları düzenledik. Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında yaklaşık 3 bin öğrencimize ergenlik dönemi, bilinçli medya kullanımı ve aile içi iletişim eğitimleri verdik. İlk defa 2015 yılında ilçe genelinde ilkokula yeni başlayan bin öğrencimize kırtasiye yardımı yaptık. Yine aynı yıl iki okulumuzda eğitim gören engelli öğrencilerimize eğitim seti ve oyuncak hediye ettik. Kırtasiye yardımlarımıza bu senede de devam ederek 39 ilkokulumuzda1150 öğrencilerimize kırtasiye paketlerimiziulaşatırdık. Bu projelerimiz ile ülke genelinde düzenlenen bir yarışmada eğitim dostu belediye ödülüne layık görüldük.

Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak 10 kişiye greyder operatörlüğü kursu verdik. Bu projemiz Türkiye Belediyeler Birliği tarafından tüm belediyelere örnek gösterildi. KOSGEB ve BTC işbirliği ile 120 kişiye girişimcilik kursu düzenledik. Ülke genelinde bu kursu bitirenlerin iş yeri açma oranı yüzde 8 iken bizde bu oran yüzde 35 seviyesindedir. Toplum merkezimizde çok sayıda öğrencimize gönüllü öğretmenlerimiz aracılığı ile okula destek eğitimleri verdik. Yine çeşitli kurumlarla yaptığımız işbirliği ile toplum merkezimizde bilgisayar, ebru, voleybol, masa tenisi, satranç ve bağlama kursları düzenledik. Yine buradan 40 öğrencimizi Çanakkale gezisine gönderdik. Diğer yandan 12 Şubat, 18 Mart, Kutlu Doğum Haftası gibi halkımızın her kesimini ilgilendiren tüm özel günlerde konferanslar düzenledik, inşallah düzenlemeye de devam edeceğiz.

AYHAN AKYOL; Başkanım isterseniz eğitim konusuna bir virgül koyup diğer konulara geçelim. Göksun’da yaşayan ve buradan geçen herkesi rahatsız eden çevre sorunları artık konuşulmuyor. Bunun nedeni nedir?

BAŞKAN AYDIN ;Bunun nedeni çok basit. Bu sorunları uyguladığımız projeler ile ortadan kaldırdık. Bahsettiğiniz çevre sorunlarından biri çöplük alanı diğeri ise şehrimizin ortasından geçen Göksu Çayı idi. Yaklaşık 30 yıldır bu ilçenin tüm çöp ve atıkları, Harbiye Mahallesi sınırları içinde Kömür Çayının yanı başındaki toplama alanına dökülüyordu. Adeta çöp dağlarının oluştuğu bu toplama merkezi sizin de ifade ettiğiniz gibi çevre faciası haline gelmiş, hem insan yaşamını hem de doğal yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşmıştı. Biz seçim beyannamemizde bunu ortadan kaldıracağımızın ve çöpleri doğayla buluşturmayacağımızın sözünü vermiştik. Hamdolsun 2015 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yapmak suretiyle 22 bin metrekare alana yayılmış olan 41 bin ton çöpün 5 bin tonunu taşıdık. Mühendislerin raporu doğrultusunda özelliğini kaybetmiş kalan kısmı ise toprak dolgu ile kapattık. Metan gazı bacaları da koymak sureti ile rehabilite ettiğimiz bu alanı bu senenin başında ağaçlandırdık. İnşallah burayı park ve mesire haline getirmek sureti ile halkımızın hizmetine sunacağız.

Şimdi toplanan çöpler ne oluyor diyebilirsiniz. İlçe merkezimiz ile yakın mahallelerimizdeki evlerden ve iş yerlerinden çıkan günlük ortalama 22 ton çöp, araçlarımızla konteynır ve kovalarından alınıp, çöp toplama alanın yanında inşa ettiğimiz transfer istasyonunda çöp semi treyler tırlara aktarılmak suretiyle Kahramanmaraş’ta bulunan bertaraf tesisine gönderiliyor.

Tabi temizlik ve çöp toplama hizmetimiz bununla sınırlı değil. Bugüne kadar toplam 555 adet çöp konteynırı ile 100 adet çöp kovası alarak mahallelerimiz ile park, kamu kurumu, okul ve cami bahçeleri ile caddelere yerleştirdik. Diğer taraftan Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından yedi gün yirmi dört saat esasına göre tüm mahallelerimizde çevre temizlik hizmeti ile konteynır ve kovaların temizlenmesi hizmeti verilmektedir.

birçok şehrin hasret kaldığı yerleşim yerinden geçen akarsulardan rabbim bize bolca vermiş, ama kıymetini bilememişiz. Batı yakamızdan Törbüzek, doğu yakamızdan Kömür ve ilçemizin tam ortasından ise Göksu Çayı geçiyor. Kömür Çayını çöplük alanı ile kirletmişiz, Göksu Çayını ise içine bıraktığımız kanalizasyon ile kirletmişiz. Belediye binamızın hemen önünden geçen Göksu Çayı etrafa yaydığı kötü koku ve barındırdığı sinekler ile adeta bir fosseptiği andırıyordu. Allah’a şükürler olsun bu sorunu da 2014 yılında yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yapmak suretiyle ortadan kaldırdık. KASKİ tarafından çayın iki yanına kolektör sistemi kurulmak suretiyle kanalizasyon atıkları şehrin dışına çıkartıldı. Burada canlı yaşayacak demiştik, şimdi balıklar var. İnşallah DSİ işbirliği ile hazırlıklarına başladığımız rekreasyon projesi ile burayı yürüyüş ve dinlenme alanı haline getirerek halkımızın hizmetine sunacağız.

İçme suyu konusuna da değinmek istiyorum. Malumunuz ilçemizin içme suyu Mehmetbey Mahallemizden doğan Törbüzek Çayının kaynağından gelmekte ve kaptajı da çok sağlıklı olmayan bir yapıya sahipti. 2015 yılı Ağustos ayında meydana gelen bir yağış neticesinde musluklardan su yerine çamur akmıştı. KASKİ Genel Müdürlüğü ile işbirliğine gitmek suretiyle buradaki kaptajı ilçemize yüz yıl hizmet edeceğine inandığımız bir yapıya kavuşturduk. Bunun devamında ise buradan Taşoluk Mahallemize içme suyu isale hattı çekmek suretiyle buranın yüz yıllık su sorununu da çözüme kavuşturduk. İnşallah önümüzdeki yıl KASKİ tarafından ilçemizin tüm altyapısı yenilenerek hizmete girdiğinde altyapı sorunlarımızda tarihe gömülecektir.

AYHAN AKYOL; Göksun’da kimse ayağını çamura basmayacak şeklinde bir sloganınız vardı. Bu konuda neler yaptınız, gerçekten Göksun halkı çamura basmadan gezip dolaşabilecek mi?

BAŞKAN AYDIN ;Tabi ki evet. Bu konuda ilgili birimlerimiz tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor. Göreve geldiğimizde 5 yıl için hedefimiz 250 bin metrekare kilit parke yol yapmaktı. Yol sorununu çözdüğümüz vatandaşlarımızın yüzlerine yansıyan memnuniyet ifadesi bu hedefimizin çok az olduğunu ortaya koydu. Bu güne kadar 41 mahallemizde yaptığımız kilit parke yol 300 bin metrekaredir. Yılsonunda ise hedefimiz toplam 56 mahallede 400 bin metrekareye ulaşmaktır. Buda demek oluyor ki bu sene sonu itibariyle sadece 12 mahallemize kilit parke yol çalışması yapmamış olacağız. İnşallah bu 12 mahallemiz ile diğer mahallelerimizdeki eksik kalan yollarımızı 2018 yılında tamamlamış olacağız.

Sadece kilit parke yol ve kaldırım mı yaptık? Tabi ki hayır. Altyapı sorunu olmayan yerlerde bu güne kadar yaklaşık 15 kilometre sıcak asfalt yol çalışması yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İhtiyaç duyulan tüm mahallelerimizde menfez, köprü, istinat duvarı gibi sanat yapılarını da yapmak sureti ile yaptığımız yolların uzun ömürlü olması gayreti içindeyiz. Bunun yanında yeni imar yollarının açılması başta olmak üzere arazi yollarında da iyileştirme ve stabilize çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sloganımızda olduğu gibi hiçbir vatandaşımız ana arterlerde ayağını çamura basmadan yürüyecek hale gelene kadar çalışmalarımız mevsim şartlarına göre aralıksız devam edecek. Yeri gelmişken şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu hedefimize daha kısa sürede ulaşabilmek için taş ocağı alanında yüksek kapasiteli yeni bir asfalt plenti kurduk. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz inşallah kış şartları gelinceye kadar çalışmalarına devam ederek planlanan tüm yolları sıcak asfalt yaparak halkımızın hizmetine sunacak.

AYHAN AKYOL; Hayvancılık Göksun için lokomotif sektör konumunda diyebiliriz. Bu alanda ne gibi çalışmalarınız oldu. Birazda bunlardan bahsedebilir miyiz?

BAŞKAN AYDIN ;Hayvancılık sadece Göksun için değil çevremizdeki birçok il ve ilçenin ekonomisi içinde lokomotif konumdadır. Diğer yandan Göksun tüm bu il ve ilçelerin hayvan alım satımlarına ev sahipliği yapan önemli bir merkezdir. Biz bu bilinçten hareketle bizden önceki belediye başkanımız tarafından yapımına başlanan ancak tamamlanamayan hayvan pazarını borsa yapmak üzere 2014 yılında çalışmalara başladık. İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılan istişareler sonunda eksiklikleri kısa sürede tamamlamak suretiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kayıtlarına göre Türkiye’nin 14. Hayvan Borsası olarak ruhsatımızı aldık. 26 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Hayvan Borsası, 7 bin metrekaresi kapalı alan, 10 bin metrekare otopark ve 9 bin metrekare sosyal alandan oluşuyor. 432 büyükbaş, 3 bin 550 küçükbaş hayvan kapasiteli olan borsada 60 adet kapalı padok, 52 adet ise açık padok bulunuyor.

Haftanın beş günü hizmet verebilen ve zabıta tarafından güvenlik önlemleri alınan hayvan borsamız, başta veteriner hekimimiz olmak üzere hayvan ve araç dezenfekte alanları, hayvan tartısı, hijyenik lokanta ve çay ocakları ile başta ilçe halkımız olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.Ayrıca Kurban Bayramlarında Hayvan Boramızda büyük ve küçükbaş hayvan kesim yerleri ile halkımızın çevreyi kirletmeden kurbanlarını kesmelerini sağlıyoruz.

AYHAN AKYOL; İlçe ekonomisinden devam edelim. Bu yılın ortasından itibaren tekstil atölyesi adıyla hummalı bir çalışmanız var. Nedir bu tekstil atölyesi meselesi?

BAŞKAN AYDIN ;Tekstil atölyesi bizim ilçe ekonomisine katkı sağlamak üzere hayata geçirdiğimiz önemli bir projedir. İlçemizde yeteri kadar iş gücü var fakat çalışabilecekleri iş yeri yok. Biz bu noktadan hareketle İstanbul’da faaliyet gösteren tekstil firmaları ile irtibata geçip onları ilçemize davet ettik. Gelen firmaların birinci isteği atölye kuracak mekan oldu. Mevcut binalar içinde bu ihtiyaca cevap verebilecek yapı bulamadığımız için belediye olarak çözüm bulmak için çalışmaya başladık. Hayvan borsası yanında Fen İşleri Müdürlüğümüz için yaptığımız hizmet binamızın bir katını (700 metrekare kapalı alana sahip) bu proje için kiraya verdik.Şuan yaklaşık 17 kişi burada iş sahibi oldu. Gelen talepler üzerine DOĞAKA ile işbirliği yapmak suretiyle mevcut binaya bir kat daha inşa ettik. Buranın son hazırlıkları devam ediyor. Ümit ediyorum ki, bu proje ile gelecek senenin sonuna kadar yaklaşık 200 kişi burada istihdam edilmiş olacak. İnşallah her şey planlandığı gibi devam eder ve ilçemizin istihdam sorununa bir çare üretmiş oluruz. Şimdiden çalışacak olan kardeşlerimizin hane ekonomilerine katkıları başta olmak üzere ilçe ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.

AYHAN AKYOL; Fen işleri hizmet binası nedir,bu konuya da biraz açıklık getirebilir miyiz?

BAŞKAN AYDIN ;Fen işleri hizmet binası bizim olmazsa olmazlarımızdan biridir. Şöyle ki, belediyelerin faaliyet alanlarının büyük bir kısmı iş makinaları ve araç gereçlerle yürütülür. Bugüne kadar belediyenin tüm iş makinaları, kademe ve atölyeleri belediye hizmet binası çevresine konuşlandırılmış. Bizim hizmet ve yönetim anlayışımızın gereği olarak tüm iş makinelerini, kademe ve atölyeleri belediye hizmet binası dışında olması gerekmektedir. Halkımıza daha hızlı hizmet üretmek için 2016 yılında yapımına başladığımız Fen işleri hizmet binasını iki blok, iki kat, toplam1755 metrekare kapalı alana sahipolarak inşa ediyoruz. İçerisinde idariyönetim ofisleri, her türlü araç ve iş makinesi bakım onarım kademeleri, atölyeler, itfaiye ve araç parkı yer alıyor. Ekiplerimiz eksikleri süratle tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor. Tüm donanımlara sahip hizmet binamızı en kısa sürede hizmete açmayı ve halkımıza daha hızlı ve etkili hizmet üretmeyi amaçlıyoruz.

AYHAN AKYOL; Başkanım belediyenin bu kadar geniş çaplı araç parkı var mı?

BAŞKAN AYDIN ;Evet, birçok ilçe belediyesinden daha kapsamlı bir araç parkına sahibiz. Göreve geldiğimizde 12 hizmet aracı, 1 arazi pikabı, 3 pikap, 1 minibüs, 14 iş makinası,13 kamyon, 6 çöp toplama kamyonu, 1 yol süpürme kamyonu, 1 itfaiye aracı, 6 traktörve 1 motosiklet olmak üzere toplam 59 aracımız vardı. Biz bunlara ilave olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 çöp toplama kamyonu ile Türkiye Belediyeler Birliğinden 1 Hidromekkazıcı yükleyici kepçe ve 1 mini ekskavatörü hibe olarak, belediye bütçemizden de 1 Caterpiller140 M greyder ile 1 tır ve 1 kamyon almak suretiyle araç parkımızı güçlendirerek halkımızın hizmetine sunduk.

AYHAN AKYOL; Eğitim konusuna bir virgülle ara vermiştik. Özellikle öğrencileri ve öğrenmeye ilgili tüm vatandaşları ilgilendiren kültür merkezi projeniz var. Proje ne aşamada ve ne zaman hizmete girecek?

BAŞKAN AYDIN ;Bizim hedefimiz Göksun’u hak ettiği gibi her alanda kalkınmış bir ilçe haline getirmek. Çalışmalarımızı ve projelerimizi de buna göre yapıyoruz. Bunlardan biri de Kültür Merkezi’dir. İlçemizde sinema ve tiyatro etkinlikleri başta olmak üzere eğitim, seminer ve konferans yapılabilecek bir salonumuzun olmaması büyük bir eksiklikti. Bunu ortadan kaldırmak üzere başlattığımız çalışmalar neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği ile 2016 yılıHaziran ayında inşasına başladığımız Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor.Bu sene sonu itibariyle hizmete açmayı planlıyorduk ancak birtakım aksaklıklardan dolayı 2018 yılına kaldı. Kültür Merkezimiz, hem konferans ve eğitim hem de tiyatro ve sinema gösterimine uygun 500 kişilik amfi konferans solonu, bay-bayan hazırlık odaları, idare ofisleri, fuaye ve sergi salonu, kütüphane, internet salonu, fitness salonu, fitness salonuna özel soyunma odaları ve duş, 2 adet Atölye, 3 adet Derslik, bay-bayan ve engelli WC'leri ile 25 araçlık otoparktan oluşmaktadır.Diğer projelerimiz gibi her şeyin en iyisini ve güzelini hak eden kıymetli hemşehrilerimekültür merkezinin de hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AYHAN AKYOL; Konu öğrenciler ve gençler olunca hemen buradan devam edelim istiyorum. Eğitime olduğu gibi spora destek veren bir yönetim anlayışınız var. Bu alandaki çalışmalarınız nelerdir?

BAŞKAN AYDIN ;Sporun, özellikle takım sporlarının, çocuk ve gençlerintoplum içindeki davranışlarını ve heyecanlarını önemli yönde geliştirdiğine inanıyorum. Bu nedenle gerek tesis anlamında gerekse de sportif eğitim anlamında önemli çalışmalarımız oldu. Yaz spor okulları ve toplum merkezimizdeki spor kursları ile öğrencilerin yaz tatilinin sporla geçirmelerini sağlarken, Göksun Belediyespor bünyesindeki iki takımımız ile Kahramanmaraş amatör liginde başarılı sonuçlar alıyoruz. Tabi bu başarıların artarak devem etmesi için tesis çok önemli bir unsur. Futbol takımımızın maçlarını oynadığı toprak sahanın FİFA standartlarına uygun hale getirilmesi için Spor Bakanlığımız nezdinde proje yürütmek suretiyle 2014 yılında buranın sentetik çim saha ve aydınlatmalarının yapılmasını sağladık. Diğer yandan 2015 yılında Çardak mahallemizde belediye bütçemiz ile 1 halı saha, 2016 yılında iseGençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliği ileYenimahalle, Bozhüyük, Kanlıkavak, Büyükkızılcık ve Ericek mahallelerimizde5 adet halı saha yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Taşoluk ve Tombak mahallemize belediyemizin imkanları ile halı saha yapmak üzere bu senenin Haziran ayında çalışmalara başlamıştık. Her iki mahallemizdeki halı sahaların yapımları tamamlandı. İnşallah Ekim ayında hizmete açarak sporcu kardeşlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Şimdiden gençlerimize ve sporcularımıza hayırlı olsun.

AYHAN AKYOL; İlçemizin önemli sorunlarından biride hiç kuşkusuz sosyal tesis ve taziye evleridir. Projeleriniz arasında yer alan sosyal tesis ve taziye evleri konusunda şuana kadar yapılan çalışmalarınız nelerdir?

BAŞKAN AYDIN ;Günümüz dünyasında artık sosyal tesis ve taziye evleri büyük bir önem kazandı. Bu bilinçten hareketle seçim dönemi proje vaatlerimiz arasında sosyal tesis ve taziye evlerine de yer vermiştik. Normalde sosyal tesis ve taziye evleri ayrı projeler ve ayrımekanlardır. Ancak ikisini tek mekanda toplamanın daha verimli olacağını gördük ve tek projede birleştirdik. Göksun için çok önemli olan eksikliği ortadan kaldırmak için proje çalışmalarına 2015 yılında, inşaat çalışmalarına ise 2016 yılında başladığımız Sosyal Tesis ve Taziye Evinin kaba inşaatı tamamen bitti. İnşallah 2018’in ilk baharında iç donanımları da tamamlanarak hizmete girecek. Tepebaşı Mahallesinde, Ulu Cami yanında yaptığımız projenin detaylarına bakacak olursak; tabi öncelikle o bölgede vatandaşımız için çok büyük bir sorun olan umumi tuvalet ve abdesthane konusu vardı. Bu proje ile o sorunu da ortadan kaldırdık. 2016 yılı itibariyle zemin katta bulunan umumi tuvalet ve abdesthane ile dükkan ve çay ocağını hizmete açtık. Toplam 5 kat bin 200 metrekare olarak inşa ettiğimiz sosyal tesis ve taziye evimizin birinci katı bayan taziye evi, ikinci katı bay taziye evi, üçüncü katı misafirhane ve son katı ise kütüphane olarak hizmet verecek.

Tabi diğer yandan mahallelerimizde de bu konuda çalışmalarımız oldu. Yiricek mahallemizde iki katlı, Büyükkızılcık mahallemizde üç katlı 330 metrekare sosyal tesis ve taziye evi yaparak halkımızın hizmetine sunduk.Ayrıca Taşoluk mahallemizde belediyemize ait iş yerlerinin üst katını, Büyükçamurlu mahallemizde ise eski okul binasını sosyal tesis ve taziye evi olarak düzenleyerek hizmete sunduk. Diğer yandan Karaahmet, Mürsel ve Kızılöz mahallelerimizde umumi tuvalet ve abdesthane, Taşoluk ve Büyükkızılcık mahallelerimizde meydan çeşmeleri yaparak halkımızın hizmetine sunduk.

AYHAN AKYOL; Başkanım park ve mesire alanları özel önem verdiğiniz hizmetlerinizden biri. Göksun tarihinde görmediği parklara sizinle kavuştu. Park ve mesire alanları ile ilgili yaptığınız çalışmalar hakkında da bilgiler verebilir misiniz?

BAŞKAN AYDIN ;Çevre dostu bir belediye olarak, insan ile doğa arasında bozulan ilişkiyi düzelten ve kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir role sahip olan yeşil alanları korumak ve kentin nefes alabileceği yeşil alan miktarını artırmak için projeler üretiyoruz. Bu projeler içinde insanların nefes almasını sağlayan, sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için katkı sağlayan önemli mekanlar olan parklar önemli bir yer tutmaktadır.

Bu düşünceden hareketle ilk olarak başta Göksunluhemşehrilerimiz olmak üzere özellikle yaz aylarında Çukurova’dan ilçemize gelen misafirlerimizin uğrak yeri olan Ulu Cami Parkı’nı ilçemize ve vatandaşlarımıza yakışır hale getirdik. Devamında ise Dudayev Parkı, Özal Aile Parkı, Hastane Parkı, Pınarbaşı Parkı, Fatih Parkı, Atatürk Parkı, Turnabucağı Parkı, Gölpınar Parkı, Taşoluk Parkı ve Bozhüyük Parklarını günümüz şartlarına uygun olarak yeniledik. Diğer taraftan hiç parkı olmayan mahallelerimize parklar yapmak için kolları sıvayarak, Köroğlu Parkı, Akmazlar Parkı, Demiroluk Parkı, Kandilli Parkı, Şehit Mehmet Parlak Parkı, Karlık Parkı ve Çataloluk Parklarını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında Şeymahatun, Yıldız, Yenimahalle, Bozhüyük ve Büyükkızılcık Cami bahçe ve parklarını yaparak hizmete sunduk. Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu ile Kız İmam Hatip Lisesi Yurdu’nun bahçe düzenlemelerini de yapmak suretiyle öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bütün bu park ve bahçeler toplam 40 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahiptir.

Özellikle çocuk, genç ve ailelerin sosyalleşmeleri için en ideal alanlar arasında yer alan mesire alanları, şehirde yaşayan tüm insanlara hitap ettiği için toplumsal anlamda eşitliğin, birlik ve beraberliğin doğal olarak yaşandığı mekânların başında gelmektedir.

Çukurova’nın Yaylası konumundaki Göksun’u bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için yaptığımız çalışmalardan biri de ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Rekreasyon Projesi yaparak hizmete sunduğumuz Alparslan Türkeş Mesire Alanı’dır. 40 binmetrekare toplam alana sahip Mesire Alanı, Göksun ve bölge halkının en önemli uğrak mekanlarının başında gelmektedir. Günümüz şartlarına uygunluğunu kaybeden Mesire Alanının 30 bin metrekaresinde ilçe halkımıza ve ilçemize gelen misafirlerimize yakışır hale getirmek için 2015 yılında Rekreasyon Projesi yaptık. DOĞAKA işbirliği ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, 480 metre taş duvar, 2 bin ton toprak dolgu, 12 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 100 metre kilit parke yürüyüş yolu ve kaldırım, 40 adet barbekülü kamelya, 10 adet taş barbekü ve aydınlatma çalışmalarını yaparak hizmete sunduk. Alanda bulunan şelaleleri, kanalları, köprüleri ve kamelyaları yenilemek ve bakım onarımlarını yapmak suretiyle projeye uygun hale getirdik.

Rekreasyon projesinin ikinci aşamasında bu sene üç adet yeni işyerleri yaptık. Aqua Park’ın temelini attık çalışmaları devam ediyor.270 metrekare havuzu, Gökkuşağı, Ahtapot, Yunus, Palyaço, Kurbağa Tavşan ve Yılan figürlü oyun gurupları bulunan Aqua Park’ı kısa sürede tamamlayarak 2018’in ilkbaharından itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.

Ayrıca Taşoluk Kurtlar Vadisi (33 bin metrekare) ile Değirmendere Gerdek Mağarası (5 bin metrekare) Mesire Alanlarını da yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk.

AYHAN AKYOL; Sosyal ve kültürel belediyecilik alanında da ciddi çalışmalarınızın olduğunu biliyoruz, bu konuda neler söylemek istersiniz?

BAŞKAN AYDIN ;Bu konu sayın cumhurbaşkanımız ile belediyecilik alanlarından biri haline geldi. Ben de liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışını örnek alan bir belediye başkanı olarak bu konulara özel önem veriyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu konuda da birçok ilki hayata geçirerek halkımızın istifadesine sunduk. Her ramazan ayında iftar çadırları kurmak suretiyle her gün yaklaşık 400 kişiye sıcak iftar yemeği veriyoruz. Bunun yanında bir gün yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile büyük iftar yemeği veriyoruz. Aynı gün mutlaka ramazan ayının maneviyatına uygun tiyatro gibi, ilahi konseri ve semazen gösterisi gibi programımız oluyor. Festivaller de bu alanda önemli bir yet tutuyor. Bizden önce var olan güreş ve elma festivallerimizi başarı ile devam ettirirken bunların yanına ilçemizin yayla ve kış turizmine dikkat çekmek için yayla ve kar festivallerini ilave ederek başarı ile gerçekleştirdik. Diğer yandan engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına her zaman cevap veriyoruz ama özel günlerde mutlaka onlara yönelik programlar yapıyoruz. Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kardeşlerimizin bu ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıl, şiir yazan engelli bir kardeşimizin şiirlerini Kültür ve Turizm Bakanlığından ISBN numarası da almak kaydıyla kitap olarak çıkardık. Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle mağdur olan Bayırbucak Türkmen’i ve Halep’li kardeşlerimize 6 tır yardım gönderdik.

SODES projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz toplum merkezimiz bünyesinde kadınlarımıza özel imkanlar sunduk. Kadın kardeşlerimiz buradaki kurslardan istifade edebildiği gibi sosyal aktivitelerini de burada gerçekleştirme imkanı buldular. Kendilerikurs ve sosyal aktivitelere katılırken çocukları da burada oluşturduğumuz özel oyun odasında konusunda eğitimli görevlilerimiz nezaretinde oyunlar oynayarak zaman geçirdiler. Burası hem çocukların, hem öğrencilerin, hem gençlerin, hem de bayanların hem eğitim aldıkları okul hem de sosyal bir yaşam alanı haline geldi.

AYHAN AKYOL; İmar konusu sürekli gündemde olan konulardan biridir. Projeleriniz arasında kentsel dönüşüm başlığı da yer alıyor. Bir de sit alanı konusu vardı. İmar alanında ne gibi çalışmalar yaptınız?

BAŞKAN AYDIN;Göreve geldiğimizde var olan ve uygulanan bir imar planı devraldık. Tabi seçim döneminde hazırladığımız projeler içinde kentsel dönüşüme de yer vermiştik. Bu projeyi uygulamak istediğimiz Tepebaşı mahallesi ile Kayabaşı mahallesinin bir bölümünün arkeolojik sit alanı olduğunu ve imar dışı bırakıldığını öğrendik. İlgili kurullarla yaptığımız görüşmeler ve mahkeme sonucu 2015 yılında buranın sit alanı uygulamasını kaldırdık. Daha sonra revizyon imar planı venazım imar planlarını yaptık. Uygulama imar planı ile de 2 kat olan sınırı4 kata çıkartmak suretiyle bu sorunu çözüme kavuşturduk. İlerleyen zaman içinde burada yeni binaların yapıldığını hep birlikte göreceğiz.

Buranın revizyon imar planını yaparken, Karlık mevkiini 4 kattan 6 kata, karayoluna cephe olan adaları ticari artı konut olmak şartıyla 5 kattan 6 kata, sanayi çevre yolundaki adaları 5 kattan 6 kata, Pınarbaşı, Yenimahalle ve Kayabaşı mahallelerini 2 kattan 4 kata çıkardık. Yantepe mahallesinde sanayi alanı olarak belirlenen alanı konut ve ticari alana çevirdik. Mevcut yapılaşmalardaki ayrık nizam ve bitişik nizam uyumsuzluklarını ortadan kaldırıldı. Demiroluk mevki ile hayvan borsası arasındaki yeni çevre yolu 25 metreden 30 metreye çıkartıldı.

Diğer yandan imar planına ilave çalışmaları kapsamında genişleme sınırları belirlenmiş olup ilgili kamu kurumlarından izinler için başvurular yapılmıştır.

Tabi bizim birde sanayi genişletme projemiz vardı. Küçük sanayi olarak tabir edilen mevcut sanayimiz artık talepleri karşılayamaz hale geldi. Burayı genişletmek için sanayi esnafımıza sözümüz vardı. Bunun için mevcut sanayinin kuzey batı yönünde, Törbüzek çayı ile Kayseri karayolu arasındaki tapulama harici ve şahıs mülkiyeti olan toplan 43 dönüm alanda imar genişletme çalışmalarına 2016 yılında başladık. Kurum yazışmaları tamamlandı, Tarım Bakanlığı kararını bekliyoruz. Kararın alınmasının ardından inşallah imar planımızı yaparak burayı da esnafımızın hizmetine sunmuş olacağız.

AYHAN AKYOL; Son sorum belediye hizmet binası ve toki konutları hakkında. Her ikisi için proje çalışmalarınız olduğunu biliyoruz ve merakla hayata geçeceği günü bekliyoruz. Temeller ne zaman atılacak?

Belediye hizmet binası bizim olmazsa olmaz projelerimizin başında gelmektedir. Göksun’a en az 100 yıl hizmet vereceğine inandığımız, Osmanlı ve Selçuklu mimarisini örnek alarak, toplam 7 bin 586 metrekare kapalı alana sahip 3 kat olarak planladığımız belediye hizmet binasını 2015 yılında projelendirdik. İhale çalışmalarına başladığımız dönemde malum 15 Temmuz Hain Darbe girişimi meydana geldi. Bu süreçte kamu binalarının yapımı başbakanlık iznine tabi tutuldu. Bu süreçte projemiz Göksun şartlarına göre çok büyük bulunduğu için projeyi 5 bin metrekare olarak revize etmemiz istendi.

Gerekli revizeyi yapmak suretiyle; yönetim birimlerinden birim servislerine, sergi salonlarından meclis ve toplantı salonlarına, bekleme salonlarından nikâh salonuna ve revirine, engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek olan ‘Engelsiz Hayat Ofisi’ne kadar tüm detayları içinde barındıran, girişleri kullanım amacına göre binanın üç cephesine dağıtılan hizmet binası projemizi ihaleye hazır hale getirerek ihale ilanına çıktık.İçerisinden Göksu Çayı’nın da geçtiği modern peyzaja sahip bahçesiyle de eşsiz bir güzelliğe sahip olacakbelediye hizmet binasının şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Tabi toki konutları da benim çok istediğim bir proje. Bununla ilgili olarak imar planında Çataltepe mevkiinde yer tahsisi yapılmış. Burada 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip konut yapımı için toki başkanlığı ile gerekli yazışmaları yapmak ve satış şartlarını da Göksun’a özel iyileştirmeler yapmak suretiyle ilana çıktık. Yeterli başvuru olmaması nedeniyle proje iptal edildi. Toki başkanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde konutların önkoşulsuz olarak yapılması hususunda mutabık kaldık. Bunun için gerekli yazışmalarımız başladı. İnşallah kısa sürede tamamlanmak suretiyle bu projeyi de hayata geçirmeyi planlıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo