\r\n
\r\n Özbolat, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Pazarcık ilçe seçimlerinde her yerde olduğu gibi çok ciddi usulsüzlükler var. Bin 560 oy geçersiz kabul edilmiş ancak, oylar ortada yok. Kayıp!” dedi.
\r\n\r\nCHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, beraberinde CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve CHP Pazarcık Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara ile birlikte Başkent Ankara’da buluştu ve Yüksek Seçim Kurulu’na, Pazarcık seçim sonuçlarını hakkında itiraz dilekçesi verdi.
\r\n\r\nYaşanan gelişmeleri ve seçime itiraz konusunda değerlendirmelerde bulunan Özbolat şunları kaydetti:
\r\n\r\n“Pazarcık’ta başvuru sonucunda İlçe Seçim Kurulu, iddiamızın somut delillere dayandığını kabul etti. Ama işlem yapmadı. Oylarımızı hırsızlara teslim etmeyeceğimizi herkes bilsin. Pazarcık Belediye Başkanımız Kamil Dalkara ile ilçe yöneticilerimiz ve hukukçularımızla beraber Pazarcık seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ya itirazda bulunduk. Oylarımızı ve seçmenlerin iradesini çiğnetmemek için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Pazarcık CHP'nin kalelerinden biridir. Öyle de kalacak. Türkiye’de 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler şaibelidir.”
\r\n\r\nÖzbolat değerlendirmelerinin devamında ise, bir fotoğraf göstererek, “Bu fotoğraf Türkiye’nin son yıllarda yaptığı seçimlerin bir işaretidir. Tam oy tasnifinin başlayacağı zaman kesilen elektrik, tasnifler ve tutanaklar gaz lambasında yapılıyor. Bilgisayarların çalışmadığı, tutanakların verilmeme gerekçesinin elektriklerin olmadığı, dönmediği, iktidar yolsuzlukları tam bu esnada yapıyor. Bunun en güzel örneği Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yaşanmıştır.
\r\n\r\nBin 515 oy iptal edilmiştir ve 221 oyla Pazarcık ele geçirilmiştir. Sandık numarası 1079. Altındaki imzalar tamamen farklı ve seçim sonuçlarını değiştirecek kadar tutanaklarla oynanmış. Türkiye’de 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler şaibelidir. Kesinlikle yolsuzluklarla doludur. Bunun en güzel örneğini Pazarcık’ta yaşadık. İlçe Seçim Kurulu’na yaptığımız itiraz somut delillere rağmen ne yazık ki oy çokluğu ile reddedildi” dedi.
\r\n









