ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN DEV ADIM

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NDEN DEV ADIM

“ Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” Ana Temasıyla “EXPO 2023” Kahramanmaraş’ta...

08 Kasım 2018 - 15:41

Kahramanmaraş’ta bir ilk için adım atan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda EXPO 2023’ün basın toplantısını gerçekleştirdi.

Ekonomi, kültür, sanat, doğa, yaşam gibi hayatın her bir alanından izlerin bulanacağı,ülkelerin kalkınmasına, gelişimine ve değişimine katkı sağlayan EXPO 2023 basın toplantısına Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

Mahçiçek “ 90 Yılda Beklenen Hizmeti 4,5 Yılda Yaptık”

Toplantıda ilk olarak yaptığı konuşmada 4,5 yıllık hizmet sürecinde Onikişubat ilçesine 90 yılda yapılamayan hizmeti yaparak, model ve modern belediyecilik anlayışı ile üstün başarı sağladığını ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,  Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli’nin babası Ekrem Pakdemirli’ye bir vefa borcu olduğunu belirterek, rahmet ve özlemle andı.

Mahçiçek “ 350 Milyon Kaynak Ürettik”

Daha sonrasözlerine 415 Bin nüfusu ile Onikişubat Belediye hizmetlerinden bahsederek devam eden Başkan Mahçiçek, 4,5 yılda yapmış olduğu hizmetinin detaylarından bahsetti. 722 Milyon yatırımın 422 Milyonunu iller bankasından aldığını ifade eden Başkan Mahçiçek, 350 Milyon farkla kaynak üretildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi 2023,2053 ve 2071 vizyon ve misyonu ile hareket ettiklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, sözlerine şu ifadelerle devam etti.

EXPO 2023’ün Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık”tır. 21. Yüzyılın temel sorunlarından biri küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusudur.

Artan nüfusla birlikte doğal kaynakların artan tüketimi, doğal alanların imara açılması ve tamamen insan ve üretim odaklı mekân tasarımı gezegenimizin geleceğini tehdit etmektedir.

Bu açıdan değerlendirildiğinde; “Doğa Dostu Şehir” ifadesi küresel kentleşmenin alması gereken yeni üsluba işaret ederken, “Duyarlılık” insanın doğaya, doğal yaşama olan ilgi ve dikkatinin gerekliliğine vurgu yapmaktadır.

EXPO’lar; ülkelerin ve şehirlerinkalkınmasını, gelişmesini sağlayan, şehrinbilinirliğini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde arttıran, halka eğitim, kültür, sanat ve eğlence deneyimi yaşatan, iç ve dış turizmi canlandıran, yeni iş imkânları ve fırsatlar oluşturan Dünya Kupası ve Olimpiyatlardan sonraki en önemli uluslararası etkinliklerdendir.

Kahramanmaraş il genelinden 1 milyon, bölge illerden 600 bin, ulusal çaptagelenlerden 250 bin ve ülke dışından gelenlerden 150 bin olmak üzere toplamda 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesi beklenmektedir. Bu uluslararası organizasyonu şehrimize ve halkımıza kazandırmak için çok uzun ve meşakkatli bir yolculuğa çıktık.

18 Eylül 2018 tarihinde Padova, İtalya’da toplanan 70.  (AIPH) Genel Kurulu’nda Onikişubat’ın 2023 Uluslararası Bahçecilik EXPO’su adaylığı aleyhte oy kullanılmamak kaydı ile oy birliği ile kabul edilmiştir. EXPO 2023 sadece bahçecilik alanında değil, aynı zamanda uluslararası işbirliği anlaşmaları ile diğer EXPO şehirleri ve katılımcı ülkeler ile yapılacak olan sektörel toplantılar ile ekonomik kalkınmayı da beraberinde getirecek ve komşu coğrafyaya uzanan olumlu sonuçlara sahip olacaktır.Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in konuşmasının ardından EXPO 2023 Genel Tanıtım Filmi Gösterimi katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

 

Ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Kahramanmaraş’ta bir bayram havası yaşandığını ve bu mutluluğu yaşatanlara emeklerinden dolayı teşekkür ederek, projenin insan üzerinde önemine değindi. EXPO’ların şehre kazandırdığı etkenlerden de bahseden Özkan, “ Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” temasını milli bir strateji olarak değerlendirdi.

 

Mahir Ünal “ Bugün Türkiye’nin Ulaştığı Noktayı Gördük”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin hangi noktaya ulaştığını görme açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye’nin hem dünya ile olan ilişkisinde hem de kendi iç büyümesinde geldiği noktayı gördük.Bir ilçe belediyesi tarafından hayata geçirilen proje,Cumhuriyetimizin 100. yılı için ve 2023 için büyük önem arz ediyorsa, emeği geçen herkese çok teşekkür etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EXPO 2023’ün insan ve çevre açısından son derece kıymetli olduğunu belirten Ünal, insanın en çok duyarlılığa ihtiyacı olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ünal şehre kazandırdığı değerler ve emeklerinden dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Pakdemirli “EXPO Kahramanmaraş’a Saygınlık ve Değer Katacak”

Son olarak bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Kahramanmaraş’ın tarihinden ve şairlerinden bahsederek, şehrin önemine değindi. Konuşmasında tarım sektöründen yapılacak değişikler ve işleyişten bahseden Bakan Pakdemirli, EXPO’ların en büyük organizasyonlar olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş’a EXPO 2023’ün büyük katkı sağlayacağını belirtti.EXPO’ları ulusal ve yerel düzeyde değerlendiren Pakdemirli, bu fuarların tanıtım ve kalkınma açısından önemli olduğunu söyleyerek, Kahramanmaraş’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından EXPO 2023 Rekreasyon Alan 3D Film Gösterimi gerçekleştirilirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından Onikişubat Belediyesine verilen EXPO 2023 sertifikası Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yetakdim edildi.Ulusal ve yerel basınla yapılan röportajların ardından EXPO 2023 basın toplantısı sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo