ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ KIRSALDA BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ...

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ KIRSALDA BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Onikişubat Belediyesi Avgasır ve Reyhanlı mahallerinde inşaası tamamlanan Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

30 Mayıs 2018 - 22:57

Açılışa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Ak Parti İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil,  Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Cemil Turan Özdöşemeci ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı yapan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, böyle bir açılışta yer almaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, faydalı bir yatırım olduğunu belirtti.
Düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de mahalle sakinlerinin kullanabileceği Bilgi ve Kültür Evlerinin ortak değerlere katkı sağladığını ifade eden Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Beyefendiye ve bütün ekip arkadaşlarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum diyerek, 24 Haziran seçimleri hakkında konuştu.
Görgel seçim arefesinde böyle güzel bir proje ile mahalle sakinleri ile bir araya gelmenin öneminden bahsetti ve Avgasır (Av Kasrı) Mahallesinin desteklerinden bahsetti.
Daha sonra açılışta bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Av Kasrı isminin önemine değinerek, köşk anlamında kullanıldığını belirtti.
Konuşmalarına Onikişubat Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımları anlatarak devam eden Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.
 

Bu kabil yerleşim yerlerimiz, mahallelerimiz yüzyıllardan beri vardır. Ama 2014 seçimlerinde geldiğimizde buralarda çocuklarımız, naylon terliklerle çamurlarda yürüyorlardı. Onların 100 senede yapamadıklarını biz 4 sene gibi bir sürede tamamladık. Avgasır Mahallemize 86.900 m2 kilit parke yol yaptık. Kültür evi, fitness takımları, oyun takımları ile toplamda bu mahallemize yaptığımız yatırım miktarı 2 milyon 38 milyar 500TL.  Avgasır Mahallemizin nüfusundan dolayı bize gelen para ise 162 milyar. Yani sizlerin sayesinde aldığımız paranın 15 katından daha fazla para harcamışız. Helal olsun, sizler buna layıksınız. Bu ülkenin birliği, geleceği en önemlisi de çocuklarımızın geleceği için gayret eden insanlarsınız. Bu Ak Parti iktidarında hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadınız. Ama şunu iyi biliyoruz ki Ak Parti iktidarında da belediyelerimiz ve hükümetimiz çok iş yaptı.
Şimdi bir dönüm noktasındayız, seçimle ilgili değil bu,çok farklı bir şey. Bundan böyle bize sistem diye getirilen, ama kendilerinin müsaade ettiği yere kadar sistem olan, o sistemi değiştirip, gerçekten sizin seçtiğiniz insanların bu ülkeyi yönetmesini sağlayacak bir sistem getireceğiz inşallah.
Siz 50’li yıllarda rahmetli Adnan Menderes’i seçtiniz değil mi? Menderes’ten önce bu ülkedeki camileri, kuran kurslarını kapattırıp, ezanları susturmuşlardı. Ama Menderes geri geldi onları açtı. Ve Menderes’in yaptığını sorgulayıp, 60’lı yıllarda ihtilalle görevden aldılar ve astılar. Ve onu asan urganın parasını ve üstündeki kefenin de parasını Menderes’in ailesinden icra ile geri aldılar. O Menderes sizin seçtiğiniz insanlardan biriydi. Aynı şeyleri tekrar etmek isteseler de, Allah bu milleti, ülkeyi muhafaza ediyor.
Eğer 15 Temmuz’daki o hain saldırıda muvaffak olsalardı, bugün bizim o uzun, yiğit adamımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi de olmayacaktı. Belki bizler de olmayacaktık. Kimin ne suçu vardı? Ülkesinde yaşayan insanların daha iyi şartlarda imkânlar temin etmek bakımından gayret eden, bu ülkede fakir çocukların okumasını sağlayan, daha önce okulların kapısından çevrilen sizin çocuklarınızın tekrar okuması için gayret gösteren bir adam. Dediler ki bizlere, çocuklarınızı okutun. Çocuklarımızı okullardan geri çevirdiler. Başlarında örtü var diye çocuklarımızı okullardan içeriye almadılar.

Daha sonra 24 Haziran için herkesin mutlaka sandıkta oy kullanmaları için rica eden Mahçiçek, bir oyun bir ülkenin kaderini değiştireceğini de ifade etti.
Bilgi ve Kültür Evlerini vatandaşın mutlaka kullanmasını isteyen Başkan Mahçiçek “Hanımefendi ve beyefendi kardeşlerimiz Bilgi ve Kültür Evlerimize gelip mukabele okusunlar. Yazları çocuklarımızı buralarda okutalım. Klimalı, yazın serin kışın sıcak olan yerlerimizi her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz. Biz istiyoruz ki, şehir merkezlerimizde ne varsa kırsalımızda aynısı olsun” dedi.
Sözlerine hayırlı olsun dilekleriyle devam eden Başkan Mahçiçek, ülkemize zarar verecek insanların şerrinden Allah bizleri korusun diyerek sözlerini sonlandırdı.
Son olarak açılış konuşmasını yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil selamlamasının ardından, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan ayını kardeşlik, birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olarak nitelendiren Çitil, böyle güzel bir ayın hayırlı gelişmelere vesile olmasını dileyerek, şunları söyledi.
Onikişubat Belediyemiz sosyal kültürel hizmetler kapsamında, tabiri caizse hizmet kervanını bir yenisini daha ekliyor. Sadece tek hizmeti burası değil, Onikişubat sınırları içerisinde birden fazla yapılan hizmetlere hepimiz tanık oluyoruz. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecektir. Ben kendisine ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum ve mahallemize hayırlı olsun diyorum.”
Daha sonra konuşmalarında 24 Haziran seçimlerine değinen Çitil, Ankara’da düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldıklarını belirterek, 2014 yerel seçimlerinden günümüze kadar yaşanan seçim faktörlerinden bahsetti.
Konuşmasında 15 Temmuz gecesinden bahseden Çitil, o geceyi kabus olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanının teşkilatları yenilemesiyle daha da güçlendiklerini ifade eden Çitil, 24 Haziran seçimlerine hazır olduklarını da belirtti.
Çitil Ak Partinin her zaman yapmaya, inşa etmeye niyetli olduğunu, onların ise yıkmaya niyetli olduğunu ve bu yüzden her zaman bir olacaklarını, birlik olacaklarını belirterek, Bilgi ve Kültür Evlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.
Açılışın ardından Onikişubat Belediyesi tarafından vatandaşa şal, önlük ve bayrak dağıtıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo