MUHTARLARA MÜJDE

MUHTARLARA MÜJDE

Muhtarların sigorta primlerinin Devlet tarafından ödenmesine ilişkin Resmi Gazete yayımlanan değişikliklerin alt yapısı Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde tamamlandı.

07 Haziran 2017 - 16:40

 

29 Nisan 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazete yayımlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Sosyal Güvenlik ile İlgili Düzenlemeleri içeren dördüncü bölümünde yapılan değişikliklerlemuhtarların prim ödeme yükümlülerinin il özel idareleri veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları olduğu hüküm altına alınmıştır.

Konu ile ilgili bilgi alınan Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hüseyin KARAGÖZ yaptığı açıklamada;

“Devletimiz çok önemli bir kanuni düzenleme ile muhtarlarımızın yıllardır yaşadığı prim ödeme sorununu ortadan kaldırmıştır. 690 Sayılı KHK ile yapılan yeni düzenlemelerle, muhtarlarımızın prim ödeme yükümlüleri il özel idareleri veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları olmakla beraber muhtarlık ile aynı anda 5510 sayılı Kanunun 4/1-b statüsünde geçen hizmetlerinin olması durumunda yani vergi mükellefleri olmaları durumunda ise, muhtar sigortalılığı dikkate alınacak olup muhtarlarımıza Bağ-Kur prim borcu çıkarılmayacaktır.

Muhtarlarımız için ödenecek prim tutarları günlük prime esas kazanç alt sınırının otuz katı olarak belirlenmiştir. Bu şekilde muhtarlarımızın cebinden herhangi bir ücret çıkmadan muhtarlık süreleri boyunca sigorta primleri devlet tarafından karşılanacaktır.

01/05/2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme ile muhtarlarımızın 30/04/2017 tarihine kadar olan prim borçları kendileri tarafından ödenecek olup yeni çıkan 7020 sayılı kanunla 30/06/2017 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvurmaları halinde geriye dönük prim borçlarını taksitlendirme yapıp yapılandırarak ödeme şansı da tanınmıştır.” diyen KARAGÖZ sözlerini;

“İlimizde toplamda 695 adet muhtarımız bulunmakta olup,primi devlet tarafından ödenecek olan 406 adet muhtarımız hakkında gerekli çalışmalar İl Müdürlüğümüzce tamamlanmıştır. 01/05/2017 tarihinden itibaren muhtarlarımızın sigorta primleri il özel idareleri veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarınca karşılanacaktır.” şeklinde tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo