“Madalyalı Şehrimize 23 Yıl Aradan Sonra Dünya Şampiyonluğu...

“Madalyalı Şehrimize 23 Yıl Aradan Sonra Dünya Şampiyonluğu Geldi”

Başkan Güngör, “Bu topraklarda çok büyük güreşçilerimiz yetişti ve büyük başarılara imza attılar. Bu başarı zincirini Burhan kardeşimiz de devam ettiriyor. 23 yıl aranın ardından bizlere bu mutluluğu tekrar yaşattı. Şehrimizi, ülkemizi ve bizleri çok gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

29 Eylül 2022 - 13:30

Dünya şampiyonu olan Kahramanmaraşlı milli güreşçi Burhan Akbudak’ı makamında ağırlayan Başkan Güngör,Bu topraklarda çok büyük güreşçilerimiz yetişti ve büyük başarılara imza attılar. Bu başarı zincirini Burhan kardeşimiz de devam ettiriyor. 23 yıl aranın ardından bizlere bu mutluluğu tekrar yaşattı. Şehrimizi, ülkemizi ve bizleri çok gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ulusal ve uluslararası arenada gösterdiği başarılarla adından söz ettiren ve son olarak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 82 kiloda altın madalya kazanarak Türk Bayrağı’nı kürsüde dalgalandıran Kahramanmaraşlı milli güreşçi Burhan Akbudak ve ailesini makamında ağırladı. Ziyarette; ilçe belediye başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ve Büyükşehir Belediye meclis üyeleri de yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, milli sporcu Akbudak’a başarı dileklerini iletirken çeşitli hediyeler de takdim etti.

Şehrimizi ve Ülkemizi Gururlandırdı

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimizin yetiştirdiği dünya şampiyonu sporcumuz Burhan kardeşimizi ağırlıyoruz. Öncelikle nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kazandığı dünya şampiyonluğu için milli güreşçimizi tebrik ediyorum. Şehrimizi, ülkemizi ve bizleri çok gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Kahramanmaraş’ta Çok Büyük Güreşçiler Yetişti

23 yıl aranın ardından tekrar Kahramanmaraşlı bir güreşçinin dünya şampiyonu olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımız ata sporumuz güreşin de başkenti. Bu topraklarda çok büyük güreşçilerimiz yetişti ve büyük başarılara imza attılar. Bu başarı zincirini Burhan kardeşimiz de devam ettiriyor. Geçmişe baktığımızda hemşehrilerimiz Şeref Eroğlu ve Harun Doğan dünya şampiyonu olmuştu. Ancak 23 yıldır şehrimizden dünya şampiyonu çıkmıyordu. Burhan kardeşimiz 23 yıl aranın ardından bizlere bu mutluluğu tekrar yaşattı. Kahramanmaraş’ımız adına şampiyon güreşçimiz Burhan Akbudak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Madalyalı Şehre Dünya Şampiyonluğu Madalyası

Kahramanmaraş’a dünya şampiyonluğuyla dönmenin gururunu yaşadığını belirten mili güreşçi Burhan Akbudak, “Öncelikle bizleri misafir eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e nazik misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. En son 1999 yılında Harun Doğan dünya

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo