• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • TOPLUM
    ASAYİŞ
  • SİYASET
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
22:21
Vali Ünlüer: "Vekilimizin İleri Düzeyde Bir Tetkike İhtiyacı Var, Ankara'ya Nakledeceğiz"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. LEZZET YOLCULUĞU KERVANHAN'DA
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Ocak 2019 - 20:42

LEZZET YOLCULUĞU KERVANHAN'DA

Dondurma sektörünün önde gelen firmalarından olan Alpedo-Kervanhan “Show tv’nin sevilen programı lezzet yolculuğunu ve program sunucusu Turgay Başyayla’yı misafir etti.

GÜNDEM
09 Ocak 2019 - 20:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
LEZZET YOLCULUĞU KERVANHAN’DA
Dondurma sektörünün önde gelen firmalarından olan Alpedo-Kervanhan “Show tv’nin sevilen programı lezzet yolculuğunu ve program sunucusu Turgay Başyayla’yı misafir etti. Turgay Başyayla ve Sami Kervancıoğlu beraber demir örste dondurma dövdüler. Show tv de yayınlanan lezzet yolculuğu programının bu haftaki durağı Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş’ta Kervan pastanelerine gelen Turgay Başyayla birçok lezzeti dünyaya tanıttı.

Kahramanmaraş dondurması döven Başyayla yaptığı açıklamada; “Show tv ile lezzet yolculuğu programının Kahramanmaraş’a altıncı gelişi,  Kahramanmaraş benim için bir gastronomi kenti ve kendini artık ifade etmeye ve lezzetlerini artık anlatmaya başlamış,  köklü tarihle tamamlayan şiiri ve şairin en çokta kahramanmanların diyarındayız.

“Bölgenin incisi, Dondurmanın birincisi Kahramanmaraş”

Başyayla, Kahramanmaraş çok misafirperver, çok güler yüzlü ve misafirlerini çok güzel ağırlıyorlar. “Bölgenin incisi, dondurmanın birincisi” Kahramanmaraş.  Dövme dondurması dünya çapında üne kavuşmuş çok sağlıklı kıvamı yerinde yeni tarzdaki sunumlarıyla her gün kendini geliştiriyor.   Ama en önemlisi dondurmanın sağlığımız için çok önemli etkileri var ve tüm vitaminleri içinde barındırması, bu denli güzel anlatılması bizleride mutlu ediyor.

Kahramanmaraş’ta coğrafi işaret alınması gereken onlarca lezzet var ’’

Bizde her geldiğimizde Kahramanmaraş’ın lezzetli yemeklerini, tarihi ve özel yerlerini, konaklarını, şiirini, şairini anlatırken aynı zamanda muhteşem lezzetlerine değiniyoruz.  Kahramanmaraş sadece dondurma değil lezzetide dünya çapında üne karışması gereken bir diyardır.  Coğrafi işaretleri daha da fazla alması gereken bir diyar aslında. Örneğin tarhana buranın ama acilen firik pilavınında bulgurununda coğrafi işaretinin alınması gerekiyor.  Kahramanmaraş’ta coğrafi işaret alınması gereken ismini sayamadığımız onlarca lezzet var, ben burada Sami Kervancıoğlu aracılığı ile tüm Kervan Pastaneleri Alpedo ekibine teşekkür eder başarılarının devamını dileriz ”dedi.

Başyayla; “  yedi kuyular kayak merkezinde sucuk partisi yapacağız.”

Başyayla kayak merkezimizi ziyart edeceğiz Orada bir sucuk partisi yapacağız hem de kayak merkezimizin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz ve yöresel lezzetlerimizi anlatacağız. Biliyorsunuz Kahramanmaraş’ta farklı bir sucuk çeşidi var. Tıpkı tokatta olduğu gibi buradada yapılıyor ve nu anlatmaya çalışacağız. Bu vesile ile de kayak tesislerine değineceğiz. Kahramanmaraş son yıllarda turizm anlamında da çok önemli bir yol kat etti ve şairler, ozanlar, aşıklar yetiştirdi. Aşık Mahsuni Şerif, Abdurrahim Karakoç ve Sezai Karakoç gibi Türkiye’de aşkı sevgiyi anlatan şairlerinde otağıdır. İlhamı nerden aldıklarını bilmiyorum ama o ilhamı bulmak Kahramanmaraş’lı hemşerilerimiz için çok zor değil. Gerçekten edebiyat noktasında göz dolduruyor ve Kahramanmaraş’ıda o mana da çok seviyoruz.” dedi.

Turgay Başyayla, Dulkadiroğlu’nda bulunan Mutfak Müzesini ve Üdürgücü konağını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ne geçerek burada incelemelerde bulundu. Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde bulunan kayıt stüdyosunda Göçmen Kızı Türküsünü okuyarak kayıt yaptı.

 

 

2019/01/2019-01-09-20-43-33.jpg
2019/01/2019-01-09-20-43-36.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Bağ Bozumu Heyecanı
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Bağ Bozumu Heyecanı
KMTSO’da 29 Komiteden Tek Ses: Mustafa Buluntu
KMTSO’da 29 Komiteden Tek Ses: Mustafa Buluntu
Başkan Fırat Görgel, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Oldu
Başkan Fırat Görgel, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Oldu
Siyam İkizleri Ayşe ve Sema, Azimleriyle Örnek Oluyor
Siyam İkizleri Ayşe ve Sema, Azimleriyle Örnek Oluyor
Son Haberler
Bertiz’de Er Meydani Şenlendi: 15. Geleneksel Baydemirli Güreş Festivali’ne Yoğun, İlgi
Bertiz’de Er Meydani Şenlendi: 15. Geleneksel Baydemirli Güreş Festivali’ne...
Başkan Toptaş; Hedefimiz Kahramanmaraş’a Kupa Getirmek
Başkan Toptaş; Hedefimiz Kahramanmaraş’a Kupa Getirmek
Vali Ünlüer:
Vali Ünlüer: "Vekilimizin İleri Düzeyde Bir Tetkike İhtiyacı Var,...
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Bağ Bozumu Heyecanı
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Bağ Bozumu Heyecanı
MHP’li Milletvekili ve İl Başkanının Konvoyunda Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı
MHP’li Milletvekili ve İl Başkanının Konvoyunda Kaza: 1 Ölü, 7...
BELEDİYE PERSONELLERİ 7/24 ÇALIŞIYOR
BELEDİYE PERSONELLERİ 7/24 ÇALIŞIYOR

Ana Sayfa
GÜNDEM
TOPLUM
SİYASET
MAGAZİN
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR-SANAT
SPOR
EKONOMİ
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TOPLUM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.