KSÜ’de uluslararası sempozyum

KSÜ’de uluslararası sempozyum

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Uras, ISADET sempozyumunun bu yıl ikincisi düzenliyor.

25 Mart 2022 - 23:30

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Uras, ISADET sempozyumunun bu yıl ikincisi düzenliyor.

“20 ÜLKEDEN 300 KATILIMCI BEKLİYORUZ”

2 gün boyunca 8 farklı salonda gerçekleştirilecek programla ilgili bilgiler veren KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal; “2-4 Mayıs ISADET 2019, 7 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı sempozyum süresince 273 sözlü bildiri ve 47 poster sunumu ile ilki gerçekleştirildi. Yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilecek olan İSADET 2022 için hedefimiz 20 ülkeden yaklaşık 300 katılımcı olmasını bekliyoruz. Sempozyum, 16-18 Haziran 2022 tarihleri arasında hibrit olarak gerçekleştirilecektir. İSADET 2 Web sayfamızda davetli konuşmacılarımızın konuları yayınlanmıştır (www.isadet.com) Konuşma yapacak olan bilim insanlarının sunumları Üniversitemize yeni kazandırılan Yunus Emre Kongre Merkezinde 2 gün boyunca gerçekleştirilecektir. EXPO 2023 ana sponsorluğunda düzenlenecek olan İSADET 2 EXPO 2023 alanındaki faaliyetlerle devam edecek olup, teknik ve kültürel gezilerle Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ”

Organizasyonda katkısı olan kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler veren Ünsal; “İSADET bu sene EXPO2023 ana teması ile düzenleniyor ve en büyük destekçimiz Onikişubat Belediyesidir. Bu konuda Sayın Hanefi Mahçiçek başkanımıza müteşekkiriz. Bunun yanı sıra ilimizde pek çok kurum ve şirketlerden çeşitli sponsorluk ve destek anlaşmaları yapmış durumdayız. Tabi ki Rektörlüğümüz de organizasyon sahibi olarak başlıca destekçilerimizdendir. Rektörümüze bu konuda teşekkürlerimiz sunarız. Etkinlik üniversitemiz kongre merkezinde düzenlenecek olup, organizasyon süreçlerinde üniversitemiz çeşitli birimleri ile bize destek olmaktadırlar. KSÜ’ye, Sempozyum kurullarına, sponsorlara ve Kahramanmaraş halkına, ilginizden dolayı yerel basına ve Sempozyum süresince destek olan herkese teşekkür ediyor ve İSADET 2 Sempozyumumuza bekliyoruz” diye konuştu.

“MÜHENDİSLİĞİN BÜTÜN ALANLARINI İLGİLENDİRİYOR”

Düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Yusuf Uras ise, “2019 Yılında birincisini düzenlemiştik, daha sonra Covid-19 nedeniyle ara vermek zorunda kaldık, 2022 Yılında ikincisini düzenliyoruz. Sempozyum, genel anlamda Mühendisliğin bütün alanlarını ilgilendiriyor, bunun yanında temel bilim dalları olan Fizik, Kimya, Matematik vs. konularını da içermektedir. Biliyorsunuz, bu temel dallar olmaz ise Mühendislik anlam bakımından eksik kalır. Üniversite sınavına girecek ve bu temel alanlara ilgi duyan öğrencilerin meraklarına bir şekilde ışık tutmayı hedefliyoruz. Bilhassa aday Üniversite aday öğrencilerinin bu bilim dallarına hassasiyetlerini düşünerek yapılan bütün konuşmaları dinleyerek doğru tercih yapmalarına da katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’A BÜYÜK KATKILARI OLACAK”

Sempozyumun özellikle şehir tanıtımında önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Uras, açıklamasının devamında; “Sosyal medya bu konuda en büyük yardımcımız olmakla beraber İnstagram sayfamız (isadetsymposium) sempozyuma kadar ve sonrasındaki tüm aşamalarda bilgilendirme yapacaktır. Ayrıca sempozyumdaki yüz yüze ve online oturumları youtube üzerinden canlı olarak yayınlamayı planlıyoruz. Bunun yanında isadet.com web sitemizde bildiri sunumu, değerlendirme süreçleri, komiteler, kayıt vb işlemler ile etkinlikler ile ilgili linkler, fotoğraflar ve bilgiler sürekli olarak yenilenerek sunulacaktır. Ayrıca yerel basının ilgisi de memnuniyet verici olup, sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sempozyumun Kahramanmaraş’ta düzenlenmesinin üniversiteye ve şehre katkı sağlayacağını dile getiren Uras, “Sempozyum uluslararası nitelikte olup, mühendisliğin değişik alanlarında yabancı bilim adamları ve katılımcılar tarafından davetli sunum ve bildiriler yapılacaktır. Bu sunumların önemli bir kısmı yüz yüze olacaktır. Çok sayıda değerli yabancı ve yerli bilim insanını şehrimizde misafir edeceğiz. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı gelemeyen konuklar ve bildiriler için çevrim içi oturumlar planlanmaktadır. Böylece daha zengin bir Sempozyum olacağına inanıyoruz. Çevrimiçi Sempozyum ve canlı yayınlar üniversitemiz bilgi işlem altyapısı kullanılarak düzenlenecektir. İSADET 2022 ile EXPO 2023’ü bir nevi birleştirmiş oluyoruz. Pek çok etkinlik EXPO alanında düzenlenecektir, dolayısıyla gelecek konuklara şehrimizi ve EXPO 2023’ü tanıtma için bir kanal bir alan oluşturmuş olacağız. Ayrıca yerel paydaşlarımız olan kamu kurumları, belediyeler, özel sektörde çalışan tüm paydaşları sempozyumumuza davet ediyoruz. Yerel paydaşlarımızın mesleklerini bilimsel katkı ile daha donanımlı bir şekilde geliştirebilecekleri bir platform olanağı sunmayı hedefliyoruz. İSADET 2 Sempozyumu her ne kadar 3 güne sığdırılmış olsa da öncesinde hazırlık çalışmaları büyük bir emek içermektedir ve bu emekte katkısı olan İSADET 2 organizasyon komitesine ve bizi destekleyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo