KSÜ’DE OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

KSÜ’DE OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü

18 Nisan 2018 - 19:34

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Nisan Ayı Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebetiyle otizm farkındalık etkinliği düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Tutlu otizm hakkında bilgiler verdi. Tutlu, yaşamın ilk üç yılı içerisinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden bir iletişim problemi olan otizmin en önemli tedavisinin eğitim olduğunu söyledi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Hepimiz engelli adayıyız. Bunun bilincinde olmalıyız. Otizm bir eksiklik değil bizim normal olarak tanımladığımız durumun dışında özel bir farklılıktır. Toplum olarak bu konuda bilgi edinmeli ve farkındalık oluşturmalıyız.” diye konuştu.

"Sadece eğitimciler ve konunun uzmanları değil toplum olarak dezavantajlı bireylerin sosyal uyumu noktasında hepimiz bilgi sahibi olmalıyız" diyen Rektör Can, otizmli bireylerin topluma entegrasyonu hususunda atılması gereken adımlar hakkında bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Gürbüz de kısa bir selamlama konuşması yaparak, etkinliğin faydalı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından otizmli Kubilay Özbek’in piyano resitali dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Birbirinden güzel parçalardan oluşan dinletinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Kubilay Özbek’e çeşitli hediyeler verdi.

Otizm farkındalık etkinliğinin son bölümünde ise Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Küçükgöz “Otizm” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo