KMTSO BAŞKANI ZABUN: “TEKSTİL MAKİNELERİ FUARIMIZA YABANCI...

KMTSO BAŞKANI ZABUN: “TEKSTİL MAKİNELERİ FUARIMIZA YABANCI İLGİSİ ARTIYOR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, KTM Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarının 3. kez ziyaretçisiyle buluşacağını ve geçen yıla göre yabancı ilgisinin arttığını açıkladı. Zabun, KTM Fuarında, geçen yıl 187 olan toplam katılımcı şirket sayının bu yıl 200’e, yabancı şirket sayısının ise %44 artışla 85’den 122’ye yükseldiğini söyledi.

04 Nisan 2017 - 19:41

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, KTM Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarının 3. kez ziyaretçisiyle buluşacağını ve geçen yıla göre yabancı ilgisinin arttığını açıkladı. Zabun, KTM Fuarında, geçen yıl 187 olan toplam katılımcı şirket sayının bu yıl 200’e, yabancı şirket sayısının ise %44 artışla 85’den 122’ye yükseldiğini söyledi.

 

Uluslararası katılımcı portföyüyle Kahramanmaraş ve bölge tekstilcisine dünya standartlarında bir tekstil makine fuarı sunan KTM 2017, 6-8 Nisan 2017 tarihlerinde Kafum Fuar Merkezi’nde üçüncü kez kapılarını açıyor.

 

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı,Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir BelediyesiveKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ileECR Fuarcılık tarafındanKAFUM Fuar Merkezi’nde organize ediliyor. Fuar, 6-8 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Uluslararası niteliği ile katılımcılara ürünlerini doğrudan pazara tanıtma olanağı sunan KTM 2017, dünya çapındaki teknoloji üreticilerini Kahramanmaraş ve bölge tekstilcileri ile buluşturarak sektörün en önemli ticari platformunu oluşturuyor. İplik, örgü, dokuma, teknik tekstil, boya-baskı, tekstil terbiye ve makine aksesuar&yedek parça sektörlerinden ulusal ve uluslararası teknoloji üreticileri, geçtiğimiz yıllarda yapılan fuarlarda olduğu gibi bu yıl da yeniliklerini sektör temsilcilerine sergileyecek.

 

Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında stratejik öneme sahip bulunan tekstil sektörünün, ihracat ve istihdam bakımından Türkiye’nin omurgası olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş ise bu sektörün en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu ve Türkiye’de yapılan tekstil yatırımının yüzde 14’ünün Kahramanmaraşlı yatırımcılar tarafından yapıldığını söyledi.

 

DÜNYA MARKALARI TEKSTİLİN MERKEZİ KAHRAMANMARAŞ’TA

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, uluslararası katılımcı ve ziyaretçi portföyü ile birlikte Kahramanmaraş ve bölgenin tanıtımına önemli katkılar sağlayan KTM Fuarının, bu yönüyle şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine de ivme kazandırdığını söyledi. Zabun şunları kaydetti: “Uluslararası yapısıyla dünya çapındaki tekstil teknoloji üreticilerini Kahramanmaraş ve bölge tekstilcileri ile bir araya getirmeye hazırlanan KTM 2017, devlerin buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Elyaftan ipliğe, dokumadan terbiyeye tekstilin her alanına dokunacak olan KTM 2017 Fuarı’nda birbirinden önemli gelişmelere yer verilecek. Türk ve dünya tekstil sektöründen önemli firmaların bir araya geleceği KTM 2017’de, tekstil sektöründeki yeni teknolojiler tanıtılırken, ikili görüşmeler ile çok önemli iş bağlantılarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

 

200 FİRMA KATILIYOR, 122’Sİ YABANCI…

Zabun, KTM Fuarında, geçen yıl 187 olan toplam katılımcı şirket sayının bu yıl 200’e, yabancı şirket sayısının ise %44 artışla 85’den 122’ye yükseldiğini söyledi. KTM 2017’nin, İtalya, Almanya, Hindistan, İsviçre, ABD, Belçika, Fransa, Tayvan, Japonya, Çin, Lüksemburg, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore ve Brezilya’dan gelen uluslararası katılımcıları ağırlayacağına dikkat çeken Zabun, “KTM 2016 6.400 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Kahramanmaraş başta olmak üzere, Adana, Gaziantep, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Denizli, Bursa, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Tekirdağ ve İstanbul gibi şehirlerin yanı sıra birçok farklı ülkeden de ziyaretçilerin ilgisini çeken fuar, 2017’de ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.” dedi.

 

KAHRAMANMARAŞ, KTM FUARI İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

Gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri ve uluslararası katılımcıları ile dünya çapında tanınır hale gelen KTM 2017’nin Kahramanmaraş’ın uluslararası platformlarda bilinirliğini artırdığını ifade eden Zabun, Fuarın Kahramanmaraş ve bölge tekstil sektörüne önemli katkılar sağladığına vurgu yaptı. Zabun, şöyle devam etti:“Kahramanmaraş tekstil sektöründe Türkiye üretiminin önemli bir bölümünü karşılıyor. Aynı zamanda tekstil alanındaki yatırımların hız kesmeden devam ettiği bir bölge. 2017 yılında 1,8 milyar liralık yatırım hamlesinin büyük bir kısmını tekstil sektörü gerçekleştirecek. KTM 2017 ile birlikte katılımcı ve ziyaretçiler mevcut iş anlaşmalarını güçlendirirken, yeni iş ortaklıkları ve yapılacak yatırımların daha da artarak bölgeden gerçekleşen tekstil ihracatının katlanacağına inanıyorum.”

 

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmaların katılımıyla, 3 gün boyunca önemli teknolojilere ev sahipliği yapacak olan KTM 2017, 6 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan açılış töreni ile kapılarını açacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo