Kipaş Tekstil’den Pet Şişelerden Elde Edilen Kumaşlarla Defile

Kipaş Tekstil’den Pet Şişelerden Elde Edilen Kumaşlarla Defile

Ar-Ge’ye dayalı sürdürülebilir üretim anlayışıyla, dünyanın önde gelen firmalarına; iplik, kumaş ve hazır giyim ürünleri tedarik eden Kipaş Tekstil, Fashion Days’de özel Innocence koleksiyonuyla adından söz ettirdi.

08 Eylül 2020 - 01:13

MODA DÜNYASINDA SES GETİREN DEFİLE

Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği ile Kariyer Eğitim Kurumları’nın işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen Fashion Days’in açılışı, Kipaş Tekstil’in yerli üretim özel kumaşlarından oluşan 25 parçalık kreasyonunu kapsayan BarrusLondon defilesi ile yapıldı.

Kuruçeşme Oligark’ta düzenlenen defileye tekstil ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

ÇEVREYE VE DOĞAYA SAYGILI ÜRETİM

“Yeni Mavi” adı altında ve Barrus London markasının kreatif direktörü Neslişah Yılmaz koleksiyonuyla düzenlenen defilede, 1300 pet şişenin geri dönüşümüyle elde edilen kumaşlar kullanıldı. Defilenin amacının “İnsanların kirlettiği deniz ve okyanuslara özür sunarak, doğal kaynaklarımıza saygı duruşu” olduğu vurgulanırken, çevre kirliğinin önüne geçmeyi amaçlayan, bünyesinde günlük 12.500 metreküp kimyasal, biyolojik ve endüstriyel atık su arıtma tesisi bulunan, çevreye dost üretim ve sürdürülebilirlikle, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Kipaş Tekstil’in, çevreye dost kumaşları ulusal basında yer bulurken moda dünyasında da büyük ses getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit GÜMÜŞER;

“Bu defile ile Kipaş Tekstil olarak, doğaya ve çevreye olan saygımızı ve sürdürülebilir üretimin önemini ortaya koyduk.Bildiğiniz gibi Kipaş Tekstil, Unifi Asya Pasifik Limited Şirketi ile REPREVE® elyaf tedariği için işbirliği içindedir.

Kipaş Tekstil olarak plastik şişeler de dâhil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemelerden kumaşlar elde ediyoruz.Bu elde ettiğimiz kumaşları moda dünyası ile paylaşmak amacıyla BarrusLondon kreatif direktörü Neslişah Yılmaz ile çalıştık ve çok başarılı bir defile oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo