Kayseride, Andırın Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kayseride, Andırın Standına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Kayseri’de gerçekleştirilen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali’nde stant açan andırın belediyesi, ilçenin tarihini ve kültürünü tanıttı.

12 Eylül 2022 - 14:57 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 15:14

Kayseri’de gerçekleştirilen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali’nde stant açan andırın belediyesi, ilçenin tarihini ve kültürünü tanıttı. Festivale katılan Belediye Başkanı, Ahmet doğan ilçenin tarihi ve kültürel açıdan zenginliklerine dikkat çekerek, “Bu zenginliklerimizi kullanarak turizmden hak ettiğimiz payı alacağız” dedi.

Kayseri Talas'ta düzenlenen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Andırın belediyeside festivalde stant açarak ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke’nin de katıldığı festivalde andırın belediye başkanı Ahmet doğan, ilçesinin zenginliklerini bizzat anlattı. Standımıza teşrif eden tüm hemşerilerimize, Akdeniz'in Karadenizi ilçemizin bereketli topraklarında yetişen lezzetli ve şifalı ürünlerinden hediye ederek, meşhur Andırın kömbesi, sumak ekşisi, Andız pekmezi, yer fıstığı, şifalı bitkiler, harnup pekmezi, kızılcık kirazı şurubu ve şerbeti ikramlarında bulunduk.

Kahramanmaraş’ın turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını ifade eden Başkan Ahmet Doğan, Andırın ilçesinin zenginlikleriyle bu durumun tersine döndüğünü belirtti.
Göreve geldiği günden bu yana bu zenginlikleri ön plana çıkardıklarını hatırlatan Başkan Doğan, şunları söyledi: “Andırın İlçemiz her açıdan farklı ve özel bir ilçedir. Bu farklılıkları ön plana çıkararak ilçemizin özellikle turizm noktasında bir üst lige çıkması adına gayret ediyoruz. İlçemizde bulunan tarihi kalelerimizi restore ediyoruz. Kültürel zenginliklerimizi bu tarihi kalelerimizi yeniden canlandırıyoruz. Turizme kazandırılacak tarihi yapılara önem veriyoruz. İlçemizin eşsiz doğasını, kaliteli ürünlerini çeşitli etkinliklerde tanıtıyoruz. Andırın ilçesi her bakımdan çok zengin bir ilçedir. Bu zenginliğimizi daha da artırma ve gelecek nesillere taşıma adına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoğun bir çalışma yapacağız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Toptaş; Onikişubat’ımız için büyük bir mücadele vereceğiz
Başkan Toptaş; Onikişubat’ımız için büyük bir mücadele...
Başkan Görgel: “Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız”
Başkan Görgel: “Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız”
https://www.alexa.com/siteinfo