KAHRAMANMARAŞ’TA U14 ŞAMPİYONU AMEDSPOR OLDU 

KAHRAMANMARAŞ'TA U14 ŞAMPİYONU AMEDSPOR OLDU 

2018-2019 sezonu U14 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. kademe müsabakalarında Kahramanmaraş grubu şampiyonu Amedspor oldu. 

27 Mayıs 2019 - 20:45

Kahramanmaraş'ın grup merkezi olarak bulunduğu 2018-2019 sezonu U14 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. kademe müsabakaları 74 ilden 126 takımın katılımı ile 23 Mayıs'ta başladı. 6 takımın katıldığı 1. kademe müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş grubunda Adanaspor, Arsus İlkadım, Malatya Yeşilyurtspor, Kocasinan Simşekspor Kulübü, Amedspor, Kahta İdmanyurduspor takımları yer aldı. 
Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş grubu finali Amedspor ile Kayseri Kocasinan Şimşekspor arasında gerçekleşti. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 biterken, Amedspor ikinci yarıda yakaladığı fırsatı gole çevirerek 1-0 öne geçti. Karşılaşma bu skorla tamamlanırken, Amedspor şampiyon oldu. 
6'şar takımlı 19 grupta 23 - 26 Mayıs 2019 tarihlerinde, 4'er takımlı 3 grupta ise 24 - 26 Mayıs 2019 tarihlerinde olmak üzere toplam 22 grup merkezinde müsabakalar gerçekleştirildi. İstanbul, Edirne, Bilecik, Yalova, Düzce, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Muğla, Isparta, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Van, Artvin, Erzincan, Giresun, Sinop, Zonguldak, Çorum ve Kayseri grup merkezlerinde oynanacak 1. kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 22 takımın katılımıyla 4 grup merkezinde 2.kademe müsabakaları oynanacak. 2. kademe müsabakaları sonunda grupların da birinci olan 4 takım, final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. 
Öte yandan, Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş'ı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Gençlikspor Hatay'da, Maraşgücü Spor ise Adana'da temsil etti. İlk maçında 1-0 öne geçtiği Mersin Akdeniz Belediyespor mücadelesinden 6-1 mağlup ayrılan Büyükşehir Belediye Gençlikspor ikinci maçında ise Osmaniye Anadolu Gençlik Spor'a 3-1 mağlup olarak Türkiye Şampiyonasına veda etti. Maraşgücü Spor ise ilk maçında Konya Kasırgaspor ile 1-1 berabere kalırken, ikinci maçında Mersin Akdenizgücüspor'u 1-0 mağlup etti. Hatay Ekincispor'a 2-0 mağlup olan Maraşgücü Spor şampiyonaya veda etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo