Kahramanmaraş’ta ‘Sarı Maden’ Operasyonu: 18 Gözaltı

Kahramanmaraş’ta ‘Sarı Maden’ Operasyonu: 18 Gözaltı

Kahramanmaraş merkezli 3 ilde 210 polisin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen ‘sahte altın’ operasyonunda nitelikli dolandırıcılık ve kalpazanlık suçlarına karıştığı iddia edilen biri kadın 18 kişi yakalandı.

25 Haziran 2021 - 01:19

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte ruhsatsız merdiven altı atölyelerde ayarı yüksek gösterilmiş ve kaplama diye tabir edilen sahte olduğu zor anlaşılan bileklik, küpe, takı setleri gibi altın ürünlerini üreterek çevre illerde kuyumculara satan şüphelileri gizli takibe aldı.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ CEBELOĞLU OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu tarafından yönetilen ve Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından ‘sarı maden’ operasyonu olarak adlandırılan 4 aylık çalışma neticesinde, özel harekat polisinin desteğiyle 45 ekip, 210 personelle Kahramanmaraş, İstanbul ve Sivas illerinde belirlenen 22 ikamet, 2 işyeri, 2 atölye, 4 araç toplam 30 noktada eş zamanlı operasyonla arama yapıldı. Operasyonda 14 adet telefon, 1.679 vizyon küpe, 21 kolye ve kolye parçası, 17 çift küpe, 42 bileklik ve bilezik parçası, 2 altın ayar test cihazı, 2 yazı ve desen aleti, 28 pul, 12 adet çeşitli kuyumcular adına düzenlenmiş isim ve ayar damgaları, sahte yarım ve tam altın, 3 tüfek, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan biri kadın 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo