Kahramanmaraş’ta İlk Kez Yapıldı

Kahramanmaraş’ta İlk Kez Yapıldı

KSÜ Tıp Fakültesinde göğüs kafesi açılmadan ‘Koroner Bypass’ ameliyatı yapıldı

04 Mart 2021 - 12:54

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde (Tıp Fakültesi Hastanesi) Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde, ilk kez göğüs kemiği açılmadan ve kesilmeden 3 damar koroner bypass ameliyatı gerçekleştirildi.

Türkiye’de bazı illerde yapılan kapalı bypass ameliyatı artık KSÜ Tıp Fakültesi’nde hiçbir ücret alınmadan yapılıyor.

(KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu, İstanbul’da aldığı özel eğitimlerle bölgede yapılamayan en Kapsamlı ve zorlu ameliyatları kısa süre içerisinde gerçekleştirerek, vatandaşların daha hızlı sağlığına kavuşmasını sağlıyor.

Kapalı yöntemle koroner bypass alanında ilk kez yapılan yöntemle başarılı bir ameliyatı gerçekleştirilen 61 yaşındaki Aziz Çetinkaya, kısa sürede sağlığına kavuştu.

"HASTAMIZIN 3 DAMARINA KORONER BAYPAS YAPILARAK TIKANIKLIK AÇILDI"

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada,“3 damarı tıkalı olan Aziz Bey’in Yapılan Tetkikler Sonucunda kapalı yöntemle koroner bypass ameliyatına uygun olduğu Anlaşıldı. Hastamızla durumu paylaştık. Kendileri de seve seve kabul ettiler. Kısa sürede ameliyatı yaptık ve hastamız son derece memnun. Artık hastalarımız daha çabuk iyileşecek, sosyal hayatlarına ve işlerine daha çabuk dönecek. Bu da hastalara özgüven kazandırıyor ve son derece memnun bir şekilde hastaneden taburcu oluyorlar" dedi.

"ŞU ANDA SAĞLIĞIMDAN HİÇ ŞÜPHE DUYMUYORUM"

Yapılan başarı operasyon sonucu sağlığına kavuşan 61 yaşındaki Aziz Çetinkaya ise, "Şuan hiç bir sıkıntım yok. Gayet iyiyim. Hayatıma normal bir şekilde devam ediyorum. Hocalarımız başarılı bir ameliyat yaptı. Beni sağlığıma kavuşturan hocalarıma, kaliteli bir sağlık hizmeti veren hastanemize ve bu imkânları sağlayan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo