KAHRAMANMARAŞ SANAYİSİNİN GELECEĞİ DEMİR YOLUNDA

KAHRAMANMARAŞ SANAYİSİNİN GELECEĞİ DEMİR YOLUNDA

Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden biri olan Türkoğlu Lojistik Merkezi ile ilgili sanayiciler ve TCDD temsilcileriyle özel bir toplantı yapan Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç...

27 Haziran 2018 - 20:13

Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden biri olan Türkoğlu Lojistik Merkezi ile ilgili sanayiciler ve TCDD temsilcileriyle özel bir toplantı yapan Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş sanayisinin  gelişmesi adına demir yollarının önemine değindi.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve Tomsuklu OSB Başkanı Mahmut Arıkan ile yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Güvenç

TCDD temsilcileri ve sanayicilerle yapılan toplantının verimli geçtiğini, toplantıdan çıkan sonucun Kahramanmaraş için çok hayırlı olduğunu aktardı. Sanayicilerin ürettiği ürünün ve ithal ettiği ürünün taşınması noktasında demiryollarının önemine değinen Güvenç, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir şehrin kalkınması için sanayi şarttır. Kahramanmaraş tarım kentiyken bugün sanayi kentine dönüşmüştür. Bu sebeple bizde üzerimize düşeni yapma adına sanayicinin sorunlarını takip ediyoruz. Bütün dünyada sanayici için girdi maliyetleri çok önemlidir. Bu girdi maliyetlerinde de lojistik, nakliye ve taşıma önemli yer tutar. Bunu çöze bilmek için de lojistik merkezleri ve demiryolu taşımacılığı çok önemlidir. Bilindiği üzere biz Türkoğlu’na  805 dekarlık Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden bir tanesini açtık. Şimdi onun için demiryoluyla denize ulaşımı en iyi şekilde sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle bizde üzerimize düşeni yapıyoruz. Sanayicimizin taşımacılıktaki işini kolaylaştırmamız lazım. Narlı, Köprüağzı istasyonlarından yararlanmamız lazım. Bu konuda yaptığımız toplantının verimli olduğunu düşünüyorum. Sanayicilerimiz, demiryollarından genel müdürlerimizle birlikte bu konuları görüşerek yapılması gerekenleri ortaya koyduk. Gücümüzün yettiği kadar çalışacağız. Sanayicimizin önünü açmamız adına gerekeni yaptık ve yapıyoruz. Bundan sonra Türkiye yatırımı, sanayiciyi geliştirmeyi, eğitimi geliştirmeyi ve daha da gelişmeyi konuşmalıdır. İnsanları boş vaatlerle kandırmamalıdır. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerime 24 Haziran seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

FABRİKA ÇALIŞANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 Güvenç, toplantı sonrasında İskur Aş Tekstil Fabrikası’nı ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Güvenç, burada yaptığı konuşmasında 24 Haziran seçimlerindeki desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehrimizin sanayisinin kalkınması adına iş gücünü sağlayan emekçi kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler sanayinin gelişmesi adına çaba harcarken, iş gücü ve emeği sağlayan kardeşlerimize de ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Bu vesileyle bizlerin yanında olan İskur Aş. Yönetim Kurulu üyelerine ve emekçi kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo