İSTİKLAL ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRLERİ YAD EDİLDİ

İSTİKLAL ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRLERİ YAD EDİLDİ

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edişiniz 98. Yıl dönümü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de birçok etkinlik ile kutlandı.

14 Mart 2019 - 14:28

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edişiniz 98. Yıl dönümü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de birçok etkinlik ile kutlandı. Bu kapsamda Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Avşar Öğrenci yurdumuzda da öğrencilerimiz arasından İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ait şiirleri en güzel okuma yarışması düzenlendi. Doç. Dr. M. Fethi YANARDAĞ, Doç. Dr. Yakup POYRAZ, Gençlik ve Spor Koordinatör Şube Müdürü Hüseyin Karakoç ve Avşar Yurt Müdiresi Nuray AKIN’ nın jüriliğinde Avşar Yurt konferans salonunda düzenlene yarışmada Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI ve yurt öğrencileri katıldılar.

Yarışmada Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’a ait; Çanakkale Şehitleri, Bir Gece, Ey Yolcu, Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakma İstiklal Marşımız ve Uyan şiirlerini okudular. Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri duygu ve hitabetleri ile jüri üyelerinden tam not alırken Hatice AKÇA ve Hayat Gaye ALKIŞ Performansları ile birinci olan yarışmacılar oldular. Ayrıca Küçük Yarışmacı Ayşe Ela SORKUN okuduğu İstiklal Marşı ile salonda duygu dolu anlar yaşatarak jüriden özel ödül kazandı.

Yarışma sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan KABAKCI ve jüri üyeleri tüm yarışmacılara Katılım belgesi verirken derece elde eden Öğrencilere Mehmet Akif ERSOY’un Safahat Kitabı ve Yurt Atölyelerinde üretilen hat sanatlı tebsi hediye ettiler.

           

           

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo