İÇ DENETİM BAŞKANI AHMET SANDAL STAJYER ÖĞRENCİLERE SEMİNER...

İÇ DENETİM BAŞKANI AHMET SANDAL STAJYER ÖĞRENCİLERE SEMİNER SUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı ve Etik Eğicisi Ahmet SANDAL, 13 Temmuz 2018 günü saat 10:00-12:00 arasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında

03 Ağustos 2018 - 19:29

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İç Denetim Başkanı ve Etik Eğicisi Ahmet SANDAL, 13 Temmuz 2018 günü saat 10:00-12:00 arasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında staj görmekte olan Çevre Mühendisliği ile Şehir Plancısı Bölümü öğrencilere "Zaman Yönetimi, Etkili İletişim ve Etik Değerler" konularında seminer sunmuştur.

 Seminer boyunca Ahmet SANDAL, zamanı yerinde ve etkili kullanmanın önemine işaret ederek, planlı hareket etmek, zamanı akışına bırakmamak, sistemli çalışmak, disipline riayet etmek, hedeflere odaklanmak ve sorumluluk bilincine sahip olmak gibi hususlara dikkat çekmiştir. Toplumumuzun genelinde ve iş hayatında mesainin hoyratça boşa harcandığı, vaktin heder edildiği, işlerin hep ertelendiği ve insanımızda verilen söze ve randevuya hassasiyetin az olduğu gibi sorunlar dile getirilmiştir. Hayatta başarılı olmanın ana kuralının zamanın değerlendirilmesi ve planlı, programlı hareket edilmesi olduğu belirtilmiştir. Ahmet SANDAL, etkili iletişimin kurallarına riayet edilerek doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiye doğru mesaj verilmesi için konuşma, dinleme ve hareketlerimizdenelere dikkat edilmesi gerektiğini örneklerle anlatmış ve iyi bir dinleyici ve iyi bir konuşmacı olmanın nasıl sağlanacağına dair önemli noktaları ifade etmiştir. Ahmet SANDAL, ahlaki kurallar, adalet ile erdemin işyerinde ve toplum hayatında huzur ve mutluluğun ana kaynağı olduğunu vurgulamıştır. Herkes işini yaparsa iş ahlakının tüm toplumda yaygınlaşacağını ve şikayetlerin azalacağını beyan etmiştir. Mesleki etiğin ve meslek etikte, doğruluk, yeterlilik, sır saklama, tarafsızlık, objektiflik, işin ehli olmak, kamu yararı doğrultusunda çalışmak ve benzeri hususlar seminer boyunca dile getirilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında staj gören 50 civarındaki Mühendislik ve Şehir Plancılığı Bölümleri öğrencileri seminer boyunca ilgi ile sunumu dinlemiş ve sorularla seminere katkı sağlamışlardır. 2 saat süren seminer sonunda katılımcılara "Katılım Belgesi" takdim edilmiştir. İç Denetim Birimi Başkanı Ahmet SANDAL, seminer sonunda gençlerimize sağlık ve  başarılar dileklerini ileterek ilgi ve katılımları için teşekkür etmiştir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
https://www.alexa.com/siteinfo