HEDİYEM KUR’AN OLSUN’ SEFERBERLİĞİ!

HEDİYEM KUR'AN OLSUN' SEFERBERLİĞİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) dünyanın farklı coğrafyalarında Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan Müslümanları Kur’an-ı Kerim’le buluşturmak için Ramazan ayı vesilesiyle yeni bir çalışma başlattı.

14 Mayıs 2019 - 13:39 - Güncelleme: 14 Mayıs 2019 - 20:30

“Hediyem Kur’an Olsun” adı verilen kampanya kapsamında 27 farklı dilde hazırlanan mealli Kur’an-ı Kerimler, bir taraftan tanıtılırken diğer taraftan da toplanan bağışlarla sahiplerine ulaşacak.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek, kuran öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı gerçekleştirilen 27 farklı dilde hazırlanan mealli Kur’an-ı Kerimler,Ulu Cami’nin yanında bulunan Taş Medrese’nin önüne kurulan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası çadırında sergileniyor. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ‘Dünyanın dört bir tarafında Kur’an-ı Kerim’in bulunmadığı hiçbir ev, hiçbir gönül kalmasın’ sloganıyla başlattığı “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen mealli Kur’an-ı Kerimler, 27 farklı ülkede Müslümanlara hediye edilecek. “Hediyem Kur’an Olsun” projesinin ilk gününde Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, kampanya çadırını ziyaret ederek hem Kur’an’ı Kerim’leri inceledi hem de bağışta bulundu.

“KARDEŞLERİMİZE KUR’AN-I KERİM ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Diyanet Vakfı iş birliğinde ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını Kahramanmaraş’ta başlattık. Ramazan ayında ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını bütün illerde başlattığımız gibi Kahramanmaraş’ta da Ulu Camii’mizin yanında bulunan Atatürk Meydanı’nda halkımızla buluşturuyoruz. Buradaki Kur’an-ı Kerim’ler değişik dillerde ve lehçelerde yazılmış meallerdir. Arnavutluk’tan Sudan’a, Tanzanya’dan Kırgızistan’a oradan Somali’ye kadar kendisine Kur’an-ı Kerim ulaşamamış kardeşlerimize ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası bağlamında Kur’an-ı Kerim ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

“HENÜZ KUR’AN-I KERİM İLE TANIŞMAMIŞ MÜSLÜMANLAR VAR”

Dünyanın farklı coğrafyalarında henüz Kur’an-ı Kerim ile tanışmamış Müslümanların bulunduğunu belirten Müftü Sürgeç, “Bu kampanyaya insanlarımız 1 TL ile de katılabilir, Kur’an-ı Kerim bedeli olan 25 TL’yi de ödeyebilir ya da daha fazla bağış yapabilir. Bunlar toplandığı zaman 27 ülkedeki Müslüman kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim’ler gidecek. Kur’an-ı Kerim’i hala göremeyen, eli Kur’an-ı Kerim’e dokunamayan çok sayıda Müslüman mümin kardeşlerimiz var. Bu kampanya vesilesiyle bizim insanımızın hediye ettiği Kur’an-ı Kerim’lerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından onlara ulaşacaktır. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ta ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını başlattık. İnşallah insanımız, Kur’an-ı Kerim denildiği zaman gerçekten öne çıkan Kahramanmaraş’ımızın yüreği güzel insanları bu kampanyaya da eminim koşturacaktır, katılacaktır. Tekrar bu kampanyanın hayırlara, güzelliklere vesile olmasını, Kahraman şehrimize yakışır bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“27 FARKLI DİLDE KUR’AN-I KERİM MEALİ BASILDI”

Türkiye Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu Müdürü ve aynı zamanda ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanya çadırının sorumlusu Betül Yurteren ise proje kapsamında ikinci durak olarak Kahramanmaraş’ta olduklarını söyledi. Yurteren, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Türkiye Diyanet Vakfı ile beraber başlatılan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası kapsamında Türkiye genelinde çeşitli illerde sergi düzenlenip, halka duyurmak ve bilinci artırmayı amaçlıyoruz. İlki geçtiğimiz hafta Gaziantep’te yapılmıştı, şuan ikinci olarak Kahramanmaraş’tayız. Bugüne kadar 27 farklı dilde Kur’an-ı Kerim meali basılmış ve ihtiyacı olan yani başkanlığımıza iletilen ihtiyaçlar çerçevesinde ülkelere bu Kur’an-ı Kerim’ler basılmakta ve gönderilmekte. Kur’an-ı Kerim bedeli olarak 25 TL fiyat belirledik, halkımız bu konuda isterse SMS yoluyla 4333’e Hediyem Kur’an Olsun diyerek mesaj atabilir ya da vakıf şubelerimiz aracılığıyla da destek verebilir” şeklinde konuştu.

“HALA KUR’AN-I KERİM İLE TANIŞMAMIŞ İNSANLAR VAR”

Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi Tuğba Çiçek de farklı coğrafyalarda hala Kur’an-ı Kerim ile tanışmamış insanların olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’in ilk emri ‘oku’dur. Burada 27 dilde Kur’an-ı Kerim’lerimiz var, 27 farklı ülkeye gidecek ve aslında insanlarımızı Allah’ın ilk emri olan okumaya yöneltiyoruz. Farklı coğrafyalarda hala Kur’an-ı Kerim ile tanışmamış, Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacı olan insanlar var, biz burada o insanlar için bir farkındalık oluşturmak hem de insanların katkılarıyla onlara Kur’an-ı Kerim hediye etmek amacıyla buradayız. Tüm Kahramanmaraş halkının katkılarını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“İSLAM’IN İLK EMRİ ‘OKU’ MESAJININ DÜNYAYA YAYILMASI İÇİN”

Kampanyaya katılan Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan ise Türkiye olarak Müslümanlara her anlamda destek verdiklerini belirterek, Kahramanmaraşlı hayırseverleri kampanyaya destek vermeye çağırdı. Bozdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasının çadırındayız. Bu kampanya birkaç yıldır vardı, çeşitli şekillerde devam ediyordu. Tabi ki bu kampanya durduk yere başlamamıştır, dünyanın dört bir köşesinden Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza talepte bulunulmuş, başkanlığımız Türkiye olarak bu ihtiyacı karşılamak adına çeşitli coğrafyalardaki insanlara kendi dillerinde meal olarak hazırlanmış Kur’an-ı Kerim’leri hediye olarak göndermek için Türkiye’mizde il il çadırlar açılmaktadır. Bugün de Kahramanmaraş’ta çadırımız açıldı. Kahramanmaraşlı hayırsever kardeşlerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. İslam’ın ilk emri ‘Oku’ olan bu mesajın dünyaya yayılması için, hele hele de Kur’an-ı Kerim’imizin insanlarla buluşması için bu kampanyaya destek vermek bir şereftir. İnşallah Kahramanmaraş bu kampanyaya katılacaktır” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo