HEDEFİM DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI

HEDEFİM DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu'nunda 3’üncü olduğu ilan edilen ve sonra hata düzeltilerek 2. Olduğu açıklanan Kahramanmaraşlı Tuğba Güneş, Hata mağduriyetine karşı 2. Olduğu açıklanması ile kürsü tasnif hatası olduğunu ve hedefinin Dünya Ve Avrupa Şampiyonası olduğunu ifade etti.  

09 Mart 2017 - 19:38

 

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu'nunda 3’üncü olduğu ilan edilen ve sonra hata düzeltilerek 2. Olduğu açıklanan Kahramanmaraşlı Tuğba Güneş, Hata mağduriyetine karşı 2. Olduğu açıklanması ile kürsü tasnif hatası olduğunu ve hedefinin Dünya Ve Avrupa Şampiyonası olduğunu ifade etti.

 

Fetih koşusu temasıyla gerçekleştirilen, Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan organizasyona yaklaşık 11 bin 200 kişi katıldı. Etkinlik kapsamında engelliler, 10 kilometre koşu, 21 kilometrelik yarı Maratonda Kahramanmaraş’ı temsilen ise Eski Futbol Hakemi, Spor Uzmanı ve yaşam koçluğu yapan Tuğba Güneş 21 km’yi tanzim hatası sonucunda 3’üncü olarak tamamladığı ifade edilmişti. Hatanın düzeltilmesi ile 2. Olduğunu öğrenen Tuğba Güneş, 12.Uluslararasi Runotalia Maratonunda ‘da hatanın farkına geç varıldığını ifade ederek “bu hata küçük ama sporcular açısından büyük kaostur” dedi.

“ORGANİZASYONLARI KAOS'A DÖNÜŞTURMEYİN”

Runatolia Antalya Maratonu'nunda yapılan hatayla alakalı tanzim hatası olduğunu ve bu hatanın hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Güneş, “12.Uluslararasi Runotalia Maratonunda ‘da hata, Uluslararası Trabzon Yarı maratonunda eksik koşulan mesafe hata, Uluslararası Mersin Maratonunda 'da kürsü tasnif hatası ve Uluslararası Runotalia Maratonun'da kürsü tasnif hatası gibi hatalar küçümseniyor. 21 km 'de 3.luk kürsüsüne çıkıyorum. Sonra çipler okunduktan sonra 2.ci olduğumu söylüyorsunuz! Bu benim açımdan iyi bir haber tabi ki, fakat ciddi bir hata. Bu tarz büyük organizasyonları ya Halik’a acık yapın - sporcuları davet etmeyin ya da organizasyonları Kaos'a dönüştürmeyin!” ifadelerini kullandı. 

“BİRÇOK SPORCU OLİMPİYAT VE AVRUPA BARAJINI GEÇMEK İÇİN YARIŞIYOR”

Bu tür yarışlarda birçok sporcu olimpiyat ve Avrupa barajını geçmek için yarışıyor diyen Güneş, “Avrupa'da yüzbinler koşuyor aksaklık olmuyor. Bizde neredeyse tüm büyük organizasyonlarda periyodik yapılan hatalar. 4 Uluslararası yarış kostüm 4 de de derece yaptım. Ne yazık ki 2 si hatalı sonuç! Runotalia Maratonunda 21km 'de 2.oldum. Bu tür organizasyonlarda bir daha büyük organizasyon hatalarının olmamasını diliyorum” dedi. 

“HEDEFİM BELLİ, DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONASI”

Organizasyonların birçoğuna katıldığını ve düzenlenecek Maratonlara sıkı bir şekilde hazırlandığını ifade ede Güneş, Hedefinin New York, Berlin, Sardunya Adaları Maratonuna katılmak olduğu söyledi.

Kendisini yarışmalara hazırladığını ifade eden Güneş, 18 yıl boyunca futbol hakemliği yaptım, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında hakemliği bıraktım. Hakemliği bıraktıktan sonra İzmir Mastırlar Kulübünde uzun mesafe maraton koşuculuk yapıyorum. Yaklaşık olarak da 7 aydır şampiyonlara gidip geliyorum. Dolasıyla da Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Türkiye Pist Şampiyonasında 10 bin metrede Türkiye ikincisi oldum. Böylelikle atletizme giriş yapmış oldum. Benim hedefim belli Dünya ve Avrupa şampiyonası. Hazırlıklarımı sürdürüyorum. Çok uzun mesafe koşuyoruz. Her konuda dikkat etmemiz gerekiyor, zaman, uyku, beslenmelere çok dikkat ediyorum” dedi.

“ŞİMDİ ÖNÜMDE DANİMARKA’DA, AVRUPA PİST ŞAMPİYONASI VAR”

İzmir Mastırlar Kulübü sporcusu olduğunu ve uzun mesafe maratonlarını sevdiğini ifade eden Güneş, “Önümüzde mastırlar Danimarka’da, Avrupa Pist Şampiyonası var akabinde Hırvatistan da Balkon Şampiyonası var onlara katılacağım. Benim yaptığım dereceler, performansımın yüksekliği Kulüp tarafından onaylanıyor. Dolasıyla 25 Temmuz ile 1 Ağustos Kanada’da yapılacak olan Avrupa Pist Şampiyonasına gitmem uygun görüldü. Orada 10 bin metre koşacağım. Ben daha çok arazi ve parkur koşucusuyum. Uluslararası boyutta ilk defa pist Şampiyonasında koşacağım. Uzun mesafe koşuları biraz dayanıklılık ister gerçekten çok zordur. Planlarımın arasında benim istediğim New York, Berlin, Sardunya Adaları Maratonu koşmak. Sanıyorum önümüzdeki süreçlerde de bunları gerçekleştireceğimi düşünüyorum” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Köy evleri inşaatında yangın
Köy evleri inşaatında yangın
Bacağını çapa motoruna kaptıran şahıs ağır yaralandı
Bacağını çapa motoruna kaptıran şahıs ağır yaralandı
https://www.alexa.com/siteinfo