GÖZLÜKLER ÇÖPE !

GÖZLÜKLER ÇÖPE !

Rahatsızlığı nedeniyle göz içi kanaması oluşan, gözlükle görebilen ve hızla kilo almaya başlayan Tip 2 diyabet hastası

16 Ağustos 2018 - 23:07

Rahatsızlığı nedeniyle göz içi kanaması oluşan, gözlükle görebilen ve hızla kilo almaya başlayan Tip 2 diyabet hastası Mehmet Emin Özgür (56), Op.Dr. Serkan Tüğen tarafından gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Göziçi kanamaları duran Özgür, ameliyatın ardından gözlüklerini çöpe attı !

 

İzmirli Reklamcı Tip 2 diyabet hastası Mehmet Emin Özgür (56), 12 yıl önce diyabethastalığına yakalandı. Geceleri ayak ağrılarından uyuyamayan hastada zamanla başka hastalıklar da baş gösterdi. Karaciğerlerinde yağlanma başlayan Özgür’üngözleri de hastalıktan olumsuz etkilendi. Göz içi kanlanmaya başlayan hastanıngörmesi de bozuldu. Rahatsızlığı nedeniyle hayatı zindana dönen, iş hayatındasorunlar yaşamaya başlayan Özgür, İzmir Özel Can Hastanesi’nde başvurdu. GenelCerrahi Uzmanı Op.Dr. Serkan Tüğen’e muayene olan Özgür, Tip 2 Ameliyatı olmayakarar verdi.

GÖZLÜKLEREİHTİYAÇ KALMADI !

Dr. Tüğen veekibi tarafından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Özgür, yeni birhayata ‘merhaba’ dedi. Ameliyatın ardından kan değerleri hızlı bir şekildenormale dönerken göz içi kanamaları da sona erdi. Kanamaların durmasıyla göznumarası normale dönen Özgür, ameliyattan iki gün sonra gözlüklerini çöpe attı.

DİYABET ÜÇORGANDA HASAR BIRAKIR

GözHastalıkları Uzmanı Op.Dr. Niyazi Bülbül, şeker hastalığının bir çok organıolumsuz etkilediği gibi gözler de hasar meydana getirdiğini söyledi. “Tip 2diyabetindeki tedavinin hızlı ve kalıcı olması damar hasarının gerilediğinigösterir. Tip 2 Diyabet hastamızın gözlerinde kanamaları ve sıvı kaçaklarıvardı. Ameliyatın ardından gözlerinde rahatsızlıklar iyileşti. Diyabet üçorganda hasar yaratır; beyin, gözler ve böbrekler. Dikkat ederseniz diyalizhastalarının veya inme gibi ani gelişen damar hasarına bağlı beyin problemleriyaşayanların çoğu şeker hastasıdır. Şeker hastalarında şekerin düzenlenmesinebağlı olarak gözlük numaralarında sık değişiklikler olabilir. Eğer şekeryüksekse numaralarda kayma hatta anlık değişiklikler bile olabilir. Dolayısıylatip 2 diyabet hastalarının geçirdikleri ameliyat, diyabet hastalığının kalıcı olarakiyileşmesini sağlarken, şeker seviyeleri normale döner ve gözlük numaralarıdüzelir” diye konuştu.

SGK KatkısıBir Sağlık Reformu

Op. Dr.Serkan Tüğen ise tip 2 diyabet cerrahisinde SGK katkısının çok yapıcı birsağlık reformu olduğunu söyleyerek, obezite ve şeker hastalıklarınıntetiklediği bir çok hastalığın da ölümcül olabildiğine dikkat çekti. Dr. Tüğenpsikiyatri desteği ile de özellikle obezite ameliyatlarının sonuçlarının çokhızlı ve başarılı olduğunu belirterek, bu başarıda ekibin önemli bir roloynadığını söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo