GÖKSUN’DA YAZ SPOR OKULU AÇILDI

GÖKSUN’DA YAZ SPOR OKULU AÇILDI

Göksun Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) işbirliği ile hayata geçirdiği “Göksun Gençleri Milli Manevi Gelişiyor” projesi kapsamında, Yaz Spor Okulu açtı.

30 Haziran 2018 - 17:58

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, spor okulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, klasik bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden bir belediye olmayıp sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da belediyecilik hizmetleri yapan bir belediye olduklarını söyledi.

Göksun’un yayla kent ve pehlivanlar diyarı olarak anılan bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Burada sporun her türlüsü yapılır. Göksun’umuzda her türlü spor yapılmakla birlikte öne çıkan sporlarımız; futbol, voleybol ve güreş sporları yapılmakta ki, Türkiye’nin belirli sayıda ilçelerinde bulunan Güreş Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden biri de Göksun’umuzda bulunmaktadır. Güreş Eğitim Merkezindeki güreşçilerimiz, sporcularımız hem ulusal, hem de uluslararası müsabakalarda çok ciddi başarılar gösterdiler. Öyle kigüreşçilerimiz elde ettikleri dünya şampiyonlukları ile bizleri gururlandırmaktadır. Şimdi bizim amacımız, yeni yetişen gençlerimizin sporla meşgul olmalarını sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları erdemli gençlik haline getirmek, bunların mutluluğunu hep birlikte yaşamak.”

Neyle mutlu oluyorsalar biz orda olmamız gerekiyor. Okulların tatil olduğuşu yaz günlerinde bu yavrularımızın böyle bir ihtiyacının olduğunu görüyoruz. İlçe genelinde sekiz mahallemizde8 tane halı saha yaptık. Şu anda içerisinde bulunduğumuz sentetik çim saha yine bizim girişimlerimiz tarafından yapılan bir sahadır.  Bu sahaları boş koymamak, gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak için bu projeleri hayata geçiriyoruz. Bundan dolayısosyal ve kültürel alanlarda diğer kurumlarla birlikte ortak projeler yapmak suretiyle hem geleceğimizi biçimlendirmeye çalışıyoruz. Hepimizin amacı güzel Türkiye’mizde ve ilçemizde vatandaşlarımızın mutlu,huzurlu ve güvenli ortamlarda her türlü faaliyeti yapmalarını sağlamak, imkan oluşturmaktır.”

Yaz spor okuluna katılan çocukların büyük bir sevgi ve ilgi gösterdiği Başkan Aydın, “Biz çocukları çok seviyoruz. Onlar da bizi çok seviyorlar. Allah bizim mutluluğumuzu daim etsin inşallah. Bu güzel ülkede hep böyle mutlu yaşamamızı nasip etsin” dedi.

Başkan Aydın, projenin hayata geçirilmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan başta olmak üzere SODES yetkililerine ve projede emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Yaz Spor Okulu kapsamında 150 öğrenciye futbol, voleybol ve masa tenisi kursu verecek olan Göksun Belediyesi 2015 yılından itibaren hayata geçirdiği, projeler ile başta futbol olmak üzere voleybol, masa tenisi, satranç, bağlama, ebru, Kuran ve Bilgisayar Kursları ile 3 bin 200 öğrenciye eğitim verdi.

Yaz Spor Okulunun açılışına Kamu Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo