GENÇLİK DÖNÜKLÜ’DE GELECEK DÖNÜKLÜ’DE” NİHAYETE ERDİ.

GENÇLİK DÖNÜKLÜ’DE GELECEK DÖNÜKLÜ’DE” NİHAYETE ERDİ.

Dönüklü Mahallesi Şehit Mehmet Yavşan (Fatih) Çok Programlı Anadolu Lisesi yürüttüğü bir proje kapsamında öğrencilerini Şanlıurfa ve Gaziantep ‘e götürdü.

25 Mayıs 2019 - 20:44

Dönüklü Mahallesi Şehit Mehmet Yavşan (Fatih) Çok Programlı Anadolu Lisesi yürüttüğü bir proje kapsamında öğrencilerini Şanlıurfa, Gaziantep ‘e götürdü. Sinemaya gittiler. Kahramanmaraş’ı gezdiler. Proje ile ilgili olarak Okul Müdürü Baran BAYKAL şu açıklamaları yaptı:

“Şehit Mehmet Yavşan (Fatih) Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-1 Çağrı döneminde bakanlıkça desteklenmeye layık görüldük. Bakanlığımıza öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz. Projemizi 2019 Şubat-Mayıs döneminde uygulamaya koyduk.”

Projeden sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Halil KAYMAZ ise proje ile ilgili ayrıntılar hakkında: “GençlikDönüklü ‘de GelecekDönüklü ‘de projemizle,millive manevideğerlerevurgu yaparak,gençlerimizde farkındalıkoluşturmayı hedefledik.Bubağlamda;

73Öğrenci5öğretmenile Şanlıurfa gezisigerçekleştirildi.GezikapsamındaŞanlıurfaKaraköprüGençlikMerkezi,Hz. Eyübve Hz.İbrahim makamlarıveBalıklıGölziyaretedildi.

3farklıtarihte,78öğrencive8 öğretmenle Gaziantep gezisigerçekleştirildi.BukapsamdaGaziantep HayvanatBahçesi,Tarihi GaziantepKalesi-KurtuluşMüzesivetarihiGaziantepBakırcılarÇarsısıgezildi.

Öğrencilerimizintamamı, yaklaşık380öğrencive22öğretmen ile Kahramanmaraş gezildi.. Türk İşi Dondurma-Çanakkale Sinemafilmi izlendi.5farklıtarihteöğrencilerimizverefakatçıöğretmenlerlesabahilkolarakKahramanmaraşArsanCenter Sinema SalonundaTürkİşiDondurma-Çanakkalefilmiizlendi.Dahasonrayemekikramıyapıldıktansonratümgruplar KahramanmaraşAbdulhamidhanCamiindebirvakitnamazkıldı.ArdındancamideKur'an-ıKerimtilavetidinlenipkısatefsiri yapıldı.CamiisonrasıveyaöncesigruplardakizamanlamayabağlıolarakKahramanmaraşKurtuluşPanoramaMüzesi,7Güzel AdamEdebiyatMüzesi,İlMilliEğitimMüdürlüğü,MuhsinYazıcıoğluMesireAlanıziyaretedildi.”

Proje Koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aykut SOYLU ise: ”Etkinlikvegezileresnasında,yolculuklardaöğrencilerinbaşıboşkalmamasınaözengösterilmiş,öğrencileröğretmenleregruplanmışveöğretmenleringezininruhunauygunbirşekildeöğrencilererehberlikyapmasısağlanmıştır. Sürekli olarak milli ve manevi değerler ön plana çıkarılmış, öğrencilerin bu konularda farkındalıkları artırılmaya çalışılmıştır.

Özellikle dezavantajlı bir konumda olan kırsal bölge gençleri için verilen destek bizim açımızdan oldukça önemliydi. Etkinlikler esnasında bazı öğrencilerin ilk defa il dışına çıktığını hatta bazılarının Kahramanmaraş’ı dahi ilk defa gezdiğini tespit ettik. Yine gençler gerek Kurtuluş Müzesi’nde gerekse Abdulhamidhan Camii’nde duygu dolu anlar yaşadılar. Özellikle Türk İşi Dondurma Çanakkale filmi oldukça etkili oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo