Expo Alanında Hobi Bahçeleri

Expo Alanında Hobi Bahçeleri

Kahramanmaraş’ta 284 adet hobi evi 10 yıllığına hak sahiplerine tahsis edildi.

24 Ekim 2021 - 23:50

Kahramanmaraş, Expo 2023 Hobi Evleriyle Yeni Bir Mekân Kazandı

Ana Teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olarak belirlenen EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş, ülkeleri, toplulukları, halkları ve kültürleri bir araya getirecek. En az 2 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği öngörülen dev proje, 747.000 m² alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNDE 284 ADET HOBİ BAHÇESİ

Baraj kenarında yer alan bölgede yeşil ve mavinin buluştuğu manzaraya sahip 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabiliyorlar. 35 ve 45 m² büyüklüğünde evlerin 60 m² bahçelerinde isteyen sebze ve meyve yetiştirirken, isteyenler de çiçeklerini yetiştirebiliyor. Onikişubat Belediyesi tarafından tamamlanarak kur’a ile sahiplerine teslim edilen hobi bahçeleri, adeta cenneti andırıyor.

Kimi aileler tam zamanlı olarak Hobi Evlerinde kalarak şehrin gürültüsünden uzakta vakit geçirmekte iken, kimileri ise hobi bahçesini hafta sonları kullanıyor. Çocukların rahatça oynayabilecekleri park, basketbol sahası, kafeterya gibi sosyal alanların da düşünüldüğü Hobi Evlerine rağbet oldukça yüksek. Onikişubat Belediyesi tarafından 1. etap evlerin kısa sürede tamamlanarak 10 yıllığına tahsisi yapılmış, artan talep üzerine 2. etap evlerin inşaat çalışmaları başlatılmıştır. Habi bahçelerinin hemen yanı başına ise EXPO 2023 alanın ortasında yer alacak kristal lagün tamamlanarak su tutmaya hazır hale getirildi ve göle su bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo