Ekşi İle Gelen Türkiye Birinciliği 

Ekşi İle Gelen Türkiye Birinciliği 

Kahramanmaraşlı girişimci çiftçi Sultan Kaçamaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada hazırladığı ‘Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi Projesi’ ile Türkiye birincisi oldu

26 Ekim 2017 - 12:36

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen yarışmada ‘Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi Projesi’ ile Kahramanmaraşlı Sultan Kaçamaz Türkiye birincisi oldu. 
15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen girişimci kadın çiftçilere ödül töreninde, Kahramanmaraşlı girişimci Sultan Kaçamaz (40), hazırladığı sumak ekşisi projesiyle yarışmada birinciliği elde etti. Kaçamaz, Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı.
Hazırladığı ‘Sumak Ekşi’ akıtının doğal ve kaliteli olduğunu söyleyen Sultan Kaçamaz, “Bundan sonra kendi iş yerimi kurup Türkiye’nin her yerine sumak ekşisini tanıtacağım” dedi.
Önceleri evinin ihtiyacını karşılamak için sumak ekşisi ürettiğini belirten Kaçamaz, “Daha sonra tarım müdürlüğü genç girişimci adıyla bir proje başlattı. Orada 4 günlük girişimcilik eğitimine katıldım ve ondan sonra projemi yapmaya karar verdim. Önce Kahramanmaraş’ta hazırladığım proje ile yarışmaya katıldım, birinci oldum. Daha sonra Ankara’da Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada birinci oldum. Ödülümü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan aldım. Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Korelçi’ye teşekkür ederim. Yarışmaya farklı kategorilerden katılan yarışmacılarda vardı mesela çilek, üzüm, reyhan, çörek otu gibi ürünlerle katıldılar. Bende sumak ekşisi ile katıldım. Benim ürünümüm birinci olmasının sebebi, kaliteli cam kavanozlarda sağlıklı ve doğal olmasıydı. Bundan sonra kendi iş yerimi kurup sumak ekşisini Türkiye’ye tanıtacağım” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo