Devletimizin Gücü Milletimizin İnancıyla Bu Sorunu Çözeceğiz

Devletimizin Gücü Milletimizin İnancıyla Bu Sorunu Çözeceğiz

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirleri değerlendirerek, “Zamanında ve yerinde tedbirlerle devletimiz bu sorunun üstesinden gelmektedir.

30 Nisan 2020 - 01:01

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirleri değerlendirerek, “Zamanında ve yerinde tedbirlerle devletimiz bu sorunun üstesinden gelmektedir. Bizler sabırla ve alınan tedbirlere riayet ederek bu günleri aşacağız” dedi.

Türkiye’yi saran Koronavirüs ile ilgili yapılan çalışmaları ve hizmetleri değerlendiren Başkan Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak virüsün görüldüğü ilk günden bu yana ilçede çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.
Bu tedbirlerin başında dezenfekte çalışmalarının geldiğini söyleyen Başkan Okay, maske, eldiven ve bilgilendirme broşürü dağıtımlarının da devem ettiğini kaydetti. Vatandaşın bu konuda bilinçlenmesinin son derece önemli olduğunu hatırlatan Başkan Okay, bu nedenle çok sayıda broşür ve afiş yaptıklarını aktardı.
Başkan Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ortaya koydukları çalışmaları şu şekilde özetledi: “Ülkemizi saran koronavirüs ile ilgili Dulkadiroğlu Belediyesi olarak 11.03.2020 tarihinde devletimizin almış olduğu tedbirlerle birlikte bizlerde mücadele çalışmalarına başladık. Bu mücadele kapsamında ilçemizde birçok çalışmaya imza attık. Bölgemizde bulunan tüm mahallelerimizde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yaptık. Başta aile sağlığı merkezleri, eczaneler, toplu taşıma durakları, Kamu Kurum ve Kuruluşları olmak üzere vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı alanları dezenfekte ettik ve etmeye devam ediyoruz. Belediyemize ait hizmet binaları, parklar, bahçeler, müzeler, sosyal tesisler ve hizmet alanlarımızda dezenfekte çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde kurulan Pazar yerlerinde özel tedbirler aldık. Pazara giren vatandaşlarımıza, pazarcı esnafımıza eldiven ve maske dağıtımı yapmaktayız. Ayrıca giriş ve çıkış yapan vatandaşlarımızın kullanımı için dezenfekte standı oluşturduk. Esnafımıza maske ve bilgilendirici broşürler dağıttık. Vefa gurubu aracılığıyla bizlere ulaşan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hassasiyetle gideriyoruz. Sosyal yardım konusunda yoğun bir çalışma yapıyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz bölgemizde bulunan 27 mahalleye, bizler de kalan tüm mahallelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırıyoruz. Zabıta ekiplerimiz esnafımızla ilgili gerekli kontrolleri yapmakta, vefa guruplarında başarı ile çalışmaktadır. Özellikle gıda üreten iş yerleri ve Pazar yerleri sürekli denetlenmekte, gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı kontrol edilmektedir.  Park ve bahçelerimiz yeniden hizmet vereceği güne hazırlanmaktadır. Başlatmış olduğumuz tüm projelerimiz özverili bir şekilde devam etmektedir. Bu pandemi kontrol altına alındığı ve hayatın normale döndüğü zaman vatandaşlarımız özlediği yerlere kavuşacak. Bizlerde o yerleri vatandaşlarımızın geleceği güne hazırlıyoruz.”
DEVLETİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Hükümetin ortaya koyduğu virüs politikalarının başarısına değinen Başkan Okay, “Devletimizin bu konuda almış olduğu tedbirler son derece yerindedir. Bir çok dünya ülkesinde yaşanan kaos ortamları çok şükür bizim ülkemizde yaşanmadı. Birçok ülkenin sağlık sistemi çökerken bizim ülkemiz bu alanda ne kadar iddialı olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Avrupa ülkeleri kendi topraklarında bulunan vatandaşlarına dahi müdahale edemezken, ülkemiz dünyanın dört bir yanından vatandaşlarımızı ülkemize getirerek güvene aldı. Hasta vatandaşlarımız ambulans uçaklarla ülkemize getirilerek tedavi altına alındı. Hamdolsun bu durum ülkemizin gücünü ve istikrarını göstermektedir. Bizler millet olarak devletine güvenmeli ve onun arkasında durmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde bu sorununda üstesinden başarıyla geleceğimize inanıyorum. Son veriler de bunu net bir şekilde göstermektedir. Bize düşen gevşememek ve bu sorunun ortadan tamamen kalkmasını sabırla beklemektir.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo