DEV İÇME SUYU PROJESİNDE ÇALIŞMALARIN YÜZDE 82’Sİ...

DEV İÇME SUYU PROJESİNDE ÇALIŞMALARIN YÜZDE 82'Sİ TAMAMLANDI 

Türkiye'nin Melen’den sonra içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımlarından olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nde çalışmaların yüzde 82’si tamamlandı. 

08 Eylül 2018 - 14:53

Gaziantep’in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 1 milyar liralık dev projede çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. 3 bin 600 metre uzunluğunda, 5,6 metre çapında açılacak Düzbağ Tüneli kazı çalışmalarında sona gelindi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde uygulamaya alınacak içme suyu projesi şehre hayat verecek. Böylece Gaziantep, 2018 Aralık sonunda hem ucuz, hem de kaliteli su tüketmeye başlayacak. Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan ve Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e akıtacak Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında çalışmaların yüzde 82’lik kısmı bitirildi. Düzbağ İçme Suyu Projesi’ne yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, dev projede çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktardı. 
Sönmezler, inşaat çalışmaları neticesinde isale hattında 67 bin metre 2 bin 600 milimetre çaplı boruların döşendiğini, projenin yüzde 82’lik kısmının tamamlandığını belirtti.Şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunluğundaki Düzbağ tünelinde kazı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Sönmezler, Gaziantep’in en büyük projelerinden birisi olan ‘Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin kente önemli katkı sağlayacağını söyledi. Göksu Nehri'nden membaa kalitesindeki suyun alınmasına hizmet edecek olan Regülatör-Terfi Merkezi-Yükleme Havuzu gibi büyük sanat yapılarının temel kazılarının da bittiğini aktaran Sönmezler, yapıların beton çalışmalarına başlandığını belirtti. 
Sönmezler, “Dev projenin 2018 yılı sonlarında tamamlanması ile Gaziantepli hemşerilerimiz kaynak suyu kalitesindeki suya kavuşabilmesi için GASKİ, DSİ ve yüklenici firmamız çalışmalarını titizlikle sürdürüyor” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo