CAPİTAL, KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ARAŞTIRMASI

CAPİTAL, KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ARAŞTIRMASI

Sanko Halkın Gözünde En Başarılı 20 Şirket, Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu “En Sorumlu 15 Lider” Arasına Girdi

02 Mart 2017 - 19:41

 

 

Sanko Halkın Gözünde En Başarılı 20 Şirket, Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu “En Sorumlu 15 Lider” Arasına Girdi

 

İş dünyasının saygın yayın organlarından Capital Dergisi’nce gerçekleştirilen Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) araştırmasına göre, SANKO Holding “Halkın Gözünde En Başarılı 20 Şirket”, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise “En Sorumlu 15 Lider” arasına girdi.

 

Capital Dergisi’nin Mart sayısında Nilüfer Gözütok Ünal tarafından hazırlanan haberde, gerek kamuoyundaki KSS algısını ortaya koyması, gerek iş dünyasının KSS’ye bakışını ortaya koyması açısından araştırmanın önemli olduğu belirtildi.

 

Araştırmanın 2005 yılından itibaren is dünyası ve halk olmak üzere iki kategoride oylamalarla gerçekleştirildiği ifade edilen haberde “Bu dev araştırma, Türkiye’nin KSS alanında en fazla öne çıkan lider, şirket ve projelerini ortaya koyuyor. Araştırma genel olarak Türk iş dünyası açısından da KSS performansını ortaya koyan bir karne niteliği taşıyor” denildi.

 

Pazarlamanın yaşayan en büyük gurusu Philip Kotler’in “İyi bir şirket mükemmel ürün ve hizmetler sunar. Muhteşem bir şirket ise mükemmel ürün ve hizmetlerin yanı sıra, daha iyi bir dünya için de mücadele verir” dediğine vurgu yapılan haberde, şu görüşlere yer verildi:

 

“Özellikle son 10 yılda iş dünyasına şirketlerin bu yaklaşımla kurumsal sosyal sorumluluğa ilgisi arttı. Artık daha çok şirket, sadece ticari başarının değil aynı zamanda yaşadıkları topluma ve dünyaya daha fazla değer yaratmanın peşinde.”

 

ARAŞTIRMANIN PROFİLİ

 

Araştırmanın halk ve iş dünyası ayaklı olmak üzere gerçekleştirildiği anımsatılan haberde, iş dünyasında yönelik araştırmanın online olarak yapıldığı ve üst düzey yönetici konumundaki 381 kişiden yanıt alındığı kaydedildi.

 

İş dünyası anketine katılanların yüzde 20’sinin genel müdür ve genel müdür yardımcısı, yüzde 12.9’unun pazarlama müdürü, geriye kalan kesimin ise farklı bölümlerde müdür seviyesinde çalışan kişilerden oluştuğuna dikkat çekilen haberde, şu görüşler yer alıyor:

 

“Halktan 15 yaş üstü yaş grubunda 1.237 kadın ve erkek katılımcıyla yüz yüze anket tekniği kullanılarak gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanların yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkeklerden oluştu. Katılımcıların yaş ortalaması 33. 

.

Araştırmada görüşülenlerin yüzde 39’u ilkokul, yüzde 26’sı lise, yüzde 22’si ortaokul, yüzde 10’u üniversite ve yüzde 2’si iki yıllık yüksekokul, yüzde 1’i ise üniversitelerin açık öğretim bölümü mezunu.

 

SANKO Holding ‘Halkın Gözünde En Başarılı 20 Şirket’, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise ‘En Sorumlu 15 Lider’ arasına girdi.”

 

SANİ KONUKOĞLU VAKFI

 

SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesi, sosyal sorumluluk faaliyetlerini kurumsallaştırmak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi.

 

Bugüne kadar 3’ü fakülte binası olmak üzere 21 okul binası inşaatını tamamlayarak Üniversiteye ve Milli Eğitim’e teslim eden SANKO ayrıca Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu Tekstil Mühendisliği binası yanına, Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi inşa ettirdi ve makine donanımını kurdu.

 

AÇEV ile işbirliği içerisinde Gaziantep’te okuryazar olmayan, bin 3’ü erkek, 9 bin 497’si kadın olmak üzere 10 bin 500 yetişkinin okuryazar olmasını sağlayan Vakıf, her yıl 10 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kıyafet, yine 10 bin öğrenciye okul çantası içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek miktarda kırtasiye yardımı yapıyor.

 

14 camii yaptıran Sani Konukoğlu Vakfı her yıl 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs, 35 bin aileye gıda yardımı gerçekleştiriyor. Gaziantep’te eğitimin seviyesini yükseltmek amacıyla 2001 yılında Özel Sanko Okulları’nı Türk Milli Eğitimi’ne kazandıran SANKO, bölgede sağlık eğitimi ve hizmetlerinin kalitesini artırmak hedefiyle sağlık bilimleri alanında eğitim veren SANKO Üniversitesi’ni kurdu.

 

SANKO Üniversitesi, bölgede sağlık hizmetlerinin standardının yükseltilmesi amacıyla Sani Konukoğlu Vakfı tarafından 1996 yılında hizmete sunulan ve 611 yatak kapasitesi ile tek çatı altında Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde öğrencilerine uygulamalı eğitim veriyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Anahtarımız; Tebessüm ve Sorumluluk Bilinciyle Hareket Etmek Olacak”
Başkan Görgel: “Anahtarımız; Tebessüm ve Sorumluluk Bilinciyle...
Dulkadiroğlu’ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması
https://www.alexa.com/siteinfo