\r\n\r\n
Türkiye’de İstanbul ilinden sonra ilk olarak Kahramanmaraş’ta kablosuz iletişim teknolojisi ile Akıllı Adaptif Sinyalizasyon Sistemi Belediye Kavşağında devreye girdi.
\r\n\r\nBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sistemde kavşaktaki araçların bekleme süreleri yüzde 20 oranında azaltılmak suretiyle günde ortalama 190 lt yakıt tasarrufu sağlanırken ayda 24.000 TL’lik tasarrufa denk geldiği belirtildi.
\r\n\r\nSistem kurulmadan önce yapılan kontrol ve denetleme çalışmaları ile sistem kurulduktan sonra yapılan denetim çalışmalarında bu farkın ortaya çıktığı tespit edildi.
\r\n\r\nBu sistem kurulmadan önce araçlar için yeşil yanan kolda araç olmamasına rağmen, yeşil ışık belirlenen sürece yanıyor, diğer koldakiler bekleme yapıyordu. Ancak bu sistem kurulduktan sonra araçlar için yeşil yanan kolda eğer araç yoksa otomatik kırmızıya dönerek diğer kollardaki araçların geçişine müsaade ediyor.
\r\n\r\nSistem kavşak kollarındaki araç yoğunluklarına göre yeşil sinyal süresini anlık değiştirerek çalışıyor.
\r\n\r\nAkıllı Adaptif Sinyalizasyon Sistemi ilimiz genelinde yoğunluk bulunan kavşaklarda da kurularak hizmete sunulacak.
\r\n




