BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN PANELİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN PANELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İl Müftülüğü ile ortaklaşa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir panel düzenlendi.

06 Mart 2017 - 18:10


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İl Müftülüğü ile ortaklaşa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir panel düzenlendi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nce organize edilen “İslam’da, Diğer Dinlerde ve Modern Dünyada Kadın” konulu panel düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak Rabia Christine Brodbeck, Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu, Yrd. Doç. Feyza Köse, Hümeyra Tetik ve Bedriye Yılmaz katıldılar.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya,  İl Müftüsü Celal Sürgeç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Andırın İlçe Müftüsü Tayyip Koçer, Müftü Mustafa Sinanoğlu, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürleri, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve bayanlar katıldı.

Panelin açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk olarak İl Müftüsü Celal Sürgeç geldi. İl Müftüsü Sürgeç yaptığı konuşmada, ezilen kadınların onuruna İslam Dininin sahip çıktığına işaret ederek, yaratılanı kadın-erkek olarak görmekten ziyade insan olarak bakmak gerektiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, bir selamlama konuşması yaparak davetlilere ve panelistlere teşekkür etti.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, kadınları bir gün düşünmenin haksızlık olduğuna işaret ederek: “Kadınları bir günde düşünmek haksızlık olarak görüyoruz. Kadın anadır, kadın berekettir, eş’tir, kardeştir ve kadın evlatları için canını feda edendir. Kadınlara vereceğimiz değerde Peygamber Efendimizin Hatice anamıza, Fatıma anamıza, Ayşe anamıza gösterdiği davranışları keşke bütün erkeklerimiz örnek alsa. Kadınlarımız da, Peygamberimizin eşlerinin Peygamberimize gösterdiği hürmeti eşlerine yapsalar. İşte bu durumda bütün yuvalar güllük gülistanlık olur. Kadının hak ettiği değerler ve güçlü yarınlar için kadınlarla birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Hümeyra Tetik’in oturum başkanlığını yönettiği panel başladı ve sırasıyla Rabia Christine Brodbeck, Yrd. Doç. Feyza Köse, Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ve Bedriye Yılmaz İslam’da ve Diğer Dinlerde Kadın’ı anlattılar.

Panelistlerin konuşmalarının ardından davetliler panelistlere konu ile akalı çeşitli sorular yönelttiler.

Panelin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Bedriye Yılmaz’a; Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Mustafa Sinanoğlu, Yrd. Doç. Feyza Betül Köse’ye; İl Müftüsü Celal Sürgeç, Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu’na, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Hümeyra Tetik’e ve Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ise Rabia Christine Brodbeck’e hediyelerini takdim ettiler.

Hediye Takdiminin ardından topluca fotoğraf çektirilerek panel sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo