Biz üzerimize düşeni yaptık, artık Devlet’in üzerine düşeni...

Biz üzerimize düşeni yaptık, artık Devlet’in üzerine düşeni yapması lazım!

Biz üzerimize düşeni yaptık, artık Devlet’in üzerine düşeni yapması lazım! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyeliğine ve TOBB Başkan Yardımcılığına seçilen Mustafa Buluntu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Evinde Gazetecilerle bir araya geldi. 

03 Haziran 2023 - 12:47

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyeliğine ve TOBB Başkan Yardımcılığına seçilen Mustafa Buluntu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Evinde Gazetecilerle bir araya geldi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Evinde Anadolu Basın Yayın birliği Genel Başkan Yardımcısı, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Başkanı Ayhan Akyol, Pazarcık Gazetesi Muhabiri, Aksu Haber Gazetesi Genel Koordinatörü Şahin Efe, Maraş Express Genel Yayın koordinatörü İlker Yiyen’i ziyaret eden TOBB) Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyesi ve Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayarak biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üzerimize düşeni yaptık, artık Devletin şehrimize karşı üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” dedi.  

“SESİMİZİN GÜR ÇIKMASI LAZIM”
Ziyaretlerinde Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkması için üretmek ve faaliyetler yapmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Buluntu; “KMTSO olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da iş dünyasının güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 79. Genel Kurulu’na katılım sağlayarak, Seçimde delegelerimizin teveccühüyle güven tazeleyerek, yeniden başkanlığa seçilen kıymetli TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nunyanında yer aldık. İş dünyamızın güçlü yarınları için kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah yeni dönemde çok daha güzel hizmet ve eserleri, ülkemize ve aziz milletimize kazandırmak için hep birlikte çalışacağız. Kahraman şehrimizin iş dünyasını temsil eden bir birey olarak tarafıma tevdi edilen Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği için ayrıca teşekkür ederken, böylesine önemli bir görevi hem şehrimiz hem de iş dünyamız adına icra edecek olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Bu duygu ve düşüncelerle; Genel Kurulumuzun ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sesimizin gür çıkması için bir olmamız lazım, birlikte hareket etmemiz lazım” dedi. 
“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK SIRA ONLARDA”
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kahramanmaraş olarak sandıkta üzerilerine düşeni yaptıklarını dile getiren Başkan Buluntu; “Biz Kahramanmaraşlılar olarak Cumhurbaşkanımızın deprem, Pandemi fark etmeksizin her zaman yanlarında olduk. 21 yıllık süreçte Kahramanmaraş Ak Partinin kalesi konumunda bunu 28 Mayısta da deklare ettik. Artık biz üzerimize düşeni yaptık, artık Devletin üzerine düşeni yapması gerek. Bu şehrin ayağa kalkması için gerek sanayi, gerek esnaf gerekse toplum harekete geçmesi için destek şarttır diye düşünüyorum” dedi. 
“İSTİYORSAK HEP BİRLİKTE İSTEMELİYİZ”
Birlikte rahmet ayrılıkta azap var diyerek Birlik olmalıyız diyen Başkan Buluntu; “Tekstil sektöründe üretimin yüzde 40’ını biz sağlıyoruz. Özellikle pamuk ipliği noktasında; çelik ve mutfak eşyalarında da Türkiye üretiminin yüzde 40’ını biz sağlıyoruz. Binlerce çalışanımız ve sanayi kuruluşumuz var. 1,5 milyar dolarlık ihracatla çok önemli bir üretim üssü burası. Birçok insanımızı kaybettik, çalışanlarımızı kaybettik. Depremin olduğu ilk anda canlarımıza yoğunlaştık. Tüm imkanlarımızla sahadaydık. Şu günlerde ise ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Şehrin ayağa kalkması için devlet desteği şart. Bu nedenle STK’lar, İş Dünyası, Medya kuruluşları hem fikir olmalı, istiyorsak birlikte istemeliyiz. ben ayrı, sen ayrı istersen bu iş olmaz. Bu nedenle akil insanlar topluluğu ile birlikte istememiz lazım. İnşallah şehrimizi biran önce ayağa kaldırırız” ifadelerini kullandı.
Anadolu Basın Yayın birliği Genel Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Bölge Başkanı Ayhan Akyol, Medya Mensupları olarak Şehre faydası olan herkesin yanlarında olduklarını ifade ederek, “ Bizler Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının yeni dönemde çok iyi işler yapacağını düşünüyoruz ve her zaman yanınızdayız” mesajı verdi. 
Özel Ziyaretten dolayı Anadolu Basın Yayın birliği Genel Başkan Yardımcısı, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Başkanı Ayhan Akyol, Pazarcık Gazetesi Muhabiri, Aksu Haber Gazetesi Genel Koordinatörü Şahin Efe, Maraş Express Genel Yayın koordinatörü İlker Yiyen, Başkan Buluntu’ya teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo