Başkan Mahçiçek, Karakoç ve Zarifoğlu’nu Andı

Başkan Mahçiçek, Karakoç ve Zarifoğlu’nu Andı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şair ve yazar Abdurrahman Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un ölüm yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

09 Haziran 2020 - 01:40

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şair ve yazar Abdurrahman Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un ölüm yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Mesajında,” Kahramanmaraş’ta birbirinden önemli şair ve yazarlar yaşamıştır. Bunlardan ikisi çocukluk yıllarını Kahramanmaraş’ta geçirmiş edebiyat dünyasına yön veren, adları yedi güzel adam olarak anılacak, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’tur” ifadelerini kullandı.

Mesajında Onikişubat Belediyesi olarak yazarlara ve şairlere her zaman sahip çıktıklarını belirten Mahçiçek, “ gelecek nesillere, geçmişteki edebi zenginliklerimizi aktarmak için önemli projelere imza atıyoruz. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında ilimizde bulunan öğrencilerimize yazarlarımızın ve şairlerimizin eserlerini dağıtıyoruz. Aynı zamanda günümüzün yazarlarıyla öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkıyor ve yeni nesle, edebiyat dünyamızın mihenk taşları niteliğinde olan şair ve yazarlarımızı unutturmuyoruz.

Bizlere bıraktıkları eserlerle ebedi olan edebiyat dünyasının bu iki güzel insanını, rahmetle anıyor ve yad ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo