BAŞKAN MAHÇİÇEK; KAHRAMANMARAŞ’I VE ONİKİŞUBAT’I DAHA...

BAŞKAN MAHÇİÇEK; KAHRAMANMARAŞ’I VE ONİKİŞUBAT’I DAHA YAŞANILABİLİR, MODEL VE MODERN BİR İLÇE YAPACAĞIZ

Onikişubat Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Olan, Döngele İmam Hatip Ortaokulunun Temeli, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Katıldığı Törenle Atıldı

31 Mart 2017 - 19:51

 

Onikişubat Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Olan, Döngele İmam Hatip Ortaokulunun Temeli, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Katıldığı Törenle Atıldı

Başbakan Yardımcısı Kaynak: “okulların yakıt bütçesi olmadığı için, çocukların okullarına kucağında odun taşıdığı günleri gördük. Şimdi dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldik. Liderimiz recep tayyip erdoğan, üklemizi o noktadan alıp, bu noktaya sıçrattı”

 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılacak olan, Döngele İmam Hatip Ortaokulu’nun temelini attı. Törende konuşan Kaynak, “Okulların yakıt bütçesi olmadığı için, çocukların okullarına kucağında odun taşıdığı günleri gördük. Şimdi dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldik. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi o noktadan alıp, bu noktaya sıçrattı” dedi.

Onikişubat Belediyesi’nin eğitim yatırımları sürüyor. “7 Güzel Adamın şehrine 7 İmam Hatip” projesi kapsamında, Döngele Mahallesine kazandırılacak olan 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve 100 öğrenci kapasiteli yurdun temeli, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle atıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Onikişubat Belediyesi çocuk mehteran takımı tarafından gösteri sunuldu.

Törende Döngele Mahallesi sakinlerine hitap eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, AK Parti Hükümetinin milletten aldığı güçle, ülkenin her noktasında vatandaşlarına hizmet götürmeye devam ettiğini söyledi. Döngele’nin Kahramanmaraş’ın en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade eden Kaynak, “Siz de en güzel hizmetlere layıksınız” diye konuştu. Kaynak, şöyle devam etti:

“Olağanüstü işler yapıyor belediyelerimiz. Onikişubat Belediyemiz, 61 tane bilgi ve kültür evi yapmış. Gerektiğinde kütüphane, gerektiğinde bir sosyal tesis olarak kullanabilecek. Gelirken gördüm yollar büyükşehir belediyemizce yapılıyor. Sizlerin de diğer yerlerdeki vatandaşlarımız gibi aynı refah seviyesinde yaşamak en doğal hakkınız. İşte başkanımız söyledi, buraya tam 6 milyon liralık yatırım yapmış. Bunlar gerçekten hayal şeylerdi. Bu hayaller hükümetimiz sayesinde gerçek oluyor.

Döngele manzarası, şifalı kaplıcaları ve iklimiyle, turizm imkanlarıylamuhteşem bir yer. Bizlerin yapacağı hizmetlerle Döngele, sadece Maraş’ın değil, bölgenin de en önemli şifa merkezi olacaktır. Tabi bunların olması için istikrarın sürmesi lazım. Yaşlı amcalarımıza bir sorsak, ‘bizim yaşadığımız hiçbir sıkıntıyı yaşamıyorsunuz’ der. Geçmişte, eğer parası varsa gidecek bir doktor bulup muayene olacaktı. Hastaneye yatması gerekse, yatamazdı, ilaç bulamazdı. Şimdi bakın Allah’a hamd ediyoruz, milletimizin 80 milyon evladının hiçbiri parasızlıktan dolayı, ilaçsızlıktan dolayı acı çekmiyor. Sosyal devleti hayata geçirmişiz. Kaynaklarımız, hastalarımıza, hastane olarak geri dönüyor. Milli Eğitim Müdürümüze sorsak, 10 sene önce çocuklarımız kaç kişilik sınıflarda okuyordu. Hanefi bey,İmran hocam ve ben Maraş İmam Hatip mezunuyuz. 60 kişilik sınıftan aşağı hiç okumadık. Şimdi en fazla 30 kişilik sınıflar. Okullarımızın yakıt bütçesi olmadığı için çocuklarımızın kucağında okula odun götürdüklerini gördüm. Şimdi dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldik. Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi o noktadan aldı, başka yere sıçrattı.”

  • TÜRKİYE’MİZ MAZLUMLARIN SIĞINACAĞI BİR LİMAN HALİNDE

Türkiye’nin sadece kendi vatandaşları için değil, zorda olan herkes için de sığınacak bir limana dönüştüğünü dile getiren Kaynak, şunları ifade etti:

“Sadece türkiye deki kardeşlerimizin değil, sadece bölgemizin değil, bütün dünya mazlumlarının umudu olduk. Dün Halep’e yardım tırları gönderdik. Oradaki kardeşlerimize, dindaşlarımıza Recep ayının ilk günü, üç ayların ilk günü, çocuklarına birer çorba pişirme imkanı sunduk. Ben Pazar günü Somali’de olacağım. Niye gideceğim. Orada 500 bin çocuk ölümle burun buruna. Buradaki Müslüman kardeşlerinin oraya yolladığı sütünü, çocuk mamasını götürmek için gideceğim. Bizim milletimizin desteğinin onların ardında olduğunu göstermek için gidiyorum. Dünyanın her yerinde savaşlar, kıtlıklar, kuraklıklar yaşanırken, etrafımızda savaşlar yaşanırken Türkiye’miz sığınacak bir liman halinde. Ama Türkiye’nin de geçirdiği tehlikeleri hiç unutamayız. 15 Temmuz’un üzerinden henüz bir yıl geçmedi. Milletimizin uçaklarını milletimizin üzerine sürdüler. Milletin tankını millete sürdüler. Bu silahlar yine evladımız sandığımız bir kısım hainler tarafından millete karşı kullanıldı. 16 Nisan’daki anayasa değişikliğini bu nedenle getiriyoruz. Sağ olsun milletimiz bizi her zaman sahili selamete çıkarıyor. Biz de milletimizin çocuklarının, geleceğini sağlam temellere taşımalıyız. MHP ile beraber bu değişikliği yaptık. Bundan sonra bu sıkıntıları, milletimizin çocukları bu sıkıntıları yaşamasın. Yani erken kalkanın darbe yapmaya çalıştığı bir ülke olmasın Türkiye. Türkiye 80 sente muhtaç olmasın. İşte bu nedenle milletimizin gençlerinin geleceğini sağlam bir zemine oturtmalıyız. Ben bir kez daha bu okulumuzun hayırlı olmasını diliyor, başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

  • EĞİTİM HER ZAMAN BU DİNİN ÖNCELİĞİ OLMUŞTUR

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise eğitimin İslam dininin en öncelikli konusu olduğunu söyledi. Kılıç, “Peygamberimiz hicret ettiklerinde bir camiyi ve caminin bitişiğindeki bir okulu beraber inşa ettiler. Sonra eğitim müesseselerimiz gelişti, medrese adını aldı. Bu medreselerden yetişen aydınlarımız dünyaya ışık saçtılar. Sonra medreselerimizin kapatıldığı dönemler oldu. O dönemlerde eğitimin her safhasında geri gittiği gibi, dini eğitim almış kimselerimiz de kalmadı. O dönemde yeniden çocuklarımızın dini alanda eğitilmeleri için İmam Hatip mektepleri gündeme geldi. Açıldı, bir süre sonra kapatıldığı dönemler oldu. En sonunda milletimizin sözünün üzerine söz söylenmediğibu günlerde, yeniden her şey milletimizin istediği mecraya girdi ve İmam Hatip ortaokullarımız ve liselerimiz, ilahiyat fakültelerimiz yayıldı, yaygınlaştı. Hatta tüm okullarımıza kuranı kerim dersi ve siyeri nebi dersleri kondu. Ben bu müesseselerimizin ilk kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen, kapatılmaması için, kapatıldığında yeniden açılması için mücadele veren büyüklerimizin ölenlerini rahmetle, yaşayanları saygıyla anıyor, İmam Hatip Ortaokulumuzun yapımına her türlü katkıyı sağlayan OnikişubatBelediye başkanımızla beraber herkesi takdir ediyor, saygıyla anıyorum” diye konuştu.

  • DÖNGELE’YE 3 YILDA YAKLAŞIK 6 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’de, belediyenin hizmetlerini anlattı. 3 yıl da Döngele Mahallesine yaklaşık 6 milyon TL yatırım yapıldığını vurgulayan Mahçiçek, şunları söyledi:

“Güzel şeylere güzel insanlar eşlik eder. Hoşgeldiniz şeref verdiniz. Aşağı yukarı 3 yıl oldu bizim belediyemiz kurulalı. Bu 3 sene de gördük ki en önemli problemimiz kilit parke yol. İşte bu sürede 5 milyon 650 bin metrekare kilitparke yol yapmışız. Çok az bir kısım kalmıştı. 1 milyon 200 bin metrekare. Bu yılsonunda yol eksiğimiz kalmayacak. Fiziki imkanları yaptık. Yolları yaptık. Döngele mahallemize şu okulla beraber, 5 milyon 996 bin lira para harcamışız. Bundan böyle bu hizmetler artarak devam eder. Bundan emin olun. Fiziki hizmetleri yaparız ama sizler için yaptığımız en önemli şey bu okul. Burada inşallah çocuklarımız okuyacak. Daha önce ‘okutalım ama kalacak yerleri yok’ diyorduk. Şimdi 100 kişilik yurdu da mevcut. Bu okulumuz inşallah Eylül’e yeni eğitim yılına yetişecek. Kale’deki lisemiz ve Fatmalı, Önsen arasına yapacağımız okullar da yetişecek. Bizler için önemli olan bir okul daha var. Batıpark’taki okulumuzu da proje İmam Hatip yapacağız. Onu da tamamladığımız zaman yedi güzel adamın memleketine yedi güzel okul kazandırmış olacağız. Batıpark’taki okulumuza da Maraş’ta İmam Hatiplerin kurucusu olan SandalzadeHocaefendinin adını vereceğiz. Artık mazeret yok. ‘İmkanımız yok çocukları okutamayacağız demeyeceğiz.’ Bütün bu güzellikler emin olun ki sizler için. Bu yılın sonu itibariyle bir eksiğimiz kalmayacak. Kahramanmaraş’ı ve Onikişubat’ı daha yaşanılabilir, model ve modern bir ilçe yapacağız inşallah.”

  • “BU MİLLET BİR KEZ DAHA 28 ŞUBATLARI, 15 TEMMUZLARI YAŞAMAK İSTEMİYOR. BU YÜZDEN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Fırat Görgel’de, eğitimin önemine değindiği konuşmasında, Başkan Mahçiçek ve ekibine teşekkür etti. Görgel, şunları belirtti:

“Bu millet bir kez daha 28 Şubatları 15 Temmuzları yaşamak istemiyor. Bu yüzden eğitim çok önemli. Bugün de gerçekten fiziki koşullarıyla çok güzel bir mekanın temel atmasında hep birlikteyiz. Bu yüzden sevgili belediye başkanıma ve ekip arkadaşlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Gerçekten ilçemizde her geçen gün ya birkaç temel atmayla, ya da birkaç açılış töreniyle milletimize daha iyi şartlarda yaşamaları için gayret ediyoruz. Bundan dolayı da sayın başbakan yardımcımız olmak üzere bütün belediyelerimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Önümüzde çok önemli bir süreç var. 16 Nisan. Başka bir boyutta bu hizmetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu gün de başbakan yardımcımıza bir söz verelim istiyoruz. 16 Nisan da döngele mahallemizde sandıkları ‘Evet’ oyları ile patlatacak mı? Allah sizlerden razı olsun.”

AK Parti İl Başkanı Avukat Ahmet Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve çok sayıda davetlinin katıldığı program, dualar eşliğinde temel atılması ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo