Başkan Mahçiçek, Kadınlar Günü’nde Şehit Aileleriyle...

Başkan Mahçiçek, Kadınlar Günü’nde Şehit Aileleriyle Buluştu

Program öncesi konuşma yapan Başkan Mahçiçek, şu ifadelerde bulundu.

07 Mart 2020 - 18:08

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, şehit aileleriyle, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda bir araya geldi. Programa milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci katıldı. Program öncesi konuşma yapan Başkan Mahçiçek, şu ifadelerde bulundu.

“Amerika’da 1857 yılında bir grev sonrası yaşanan facia üzerine dünyada 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Fakat bizim kültürümüzde ve inancımızda kadın, daima önde tutulmuş, kıymet verilmiştir. Hedeflerin en yükseği olan cennetin, anaların ayakları altında olduğunu söylüyor Peygamber Efendimiz (sav).

Bu özel gün, bu vatan için evlatlarını feda eden bizim şehit annelerimize yakışır. Bizler Belediye olarak, Milletvekillerimizle beraber her ne ihtiyacınız olursa her zaman yanınızda olacağız.

Şehadet bizim inancımızda mertebelerin en yükseğidir. Küfür tek millet oldu tarih boyunca, olmaya da devam ediyor. Bizim inancımızda öldürmek yoktur, yaşatmak vardır. Kim ki bir insanı öldürür, tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Kim ki bir insanı yaşatır, tüm insanlığı yaşatmış gibidir. Bu millet isteyerek kimseye zarar vermez. Ama şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklara el uzatanların elini de kırar.

Siz kıymetli şehit ailelerimiz, teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Güzel günlerde sizlerle tekrar buluşmak dileğiyle, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.”

Milletvekili İmran Kılıç ise, şu sözlerle devam etti.

“Çok kıymetli şehit aileleri, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah, devletimize, milletimize daha güzel günler göstersin. Şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize rahmet olsun.

Şehitlerimiz ve taziyeleri hakkında söylenecek çok söz var fakat, onları Allah övmüş, Peygamber Efendimiz (sav) övmüş.

Bizim başka medeniyetlere, kültürlere muhtaç olmayacak kadar değerlerimiz var. Hatta biz onlara örneğiz. Bebeğine su aramak için Safa ve Merve arasında koşan Hacer annemiz hürmetine Allah, kıyamete kadar sürecek bir nimet olan zemzemi sunmuş insanlığa.

Peygamber Efendimiz’in annesi (sav) Amine Hatun, Efendimiz 6 yaşındayken vefat etmiş ve son sözleri şöyle olmuştur. “Her yeni eskir, her doğan ölür. Ben de öleceğim ama ölsem bile gam yemem. Çünkü insanlığa ışık olacak bir çocuk bırakıyorum” diyerek insanlığı müjdelemiştir.

Tarihimizde bunun gibi birçok kadın kahraman vardır ve kültürümüzde kadına özel bir önem verilmiştir.

Bütün şehitlerimizin sığınağı, korunağı milletimizin bağrıdır. Şehit aileleri de milletimizin ailesidir ve her birimize emanettir. Dinimiz, namusumuzu ve vatanımızı şehitlerimiz ayakta tutmuştur. Bu toprakların vatan olması ve vatan kalması mücadelemizde bin yılda, 40 milyon şehit vermişiz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır.

Az önce Başkanımın dediği gibi, devletimizin ve milletimizin her bir ferdiyle yanınızdayız, arkanızdayız. Bütün sevgilerimiz, saygılarımız ve hürmetlerimiz sizlerle beraberdir.

Allah, ülkemizin içerisinde ve dışında mücadele eden bütün evlatlarımızı korusun, muhafaza eylesin. Dirliğimiz, birliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun. Şehitlerimizin ve gazilerimizin şerefleriyle bizleri şerefyâb eylesin, şefaatlerine nail eylesin.”

Birlikte yapılan kahvaltı sonrası Başkan Mahçiçek, şehit aileleri ve çocuklarla tek tek ilgilenerek kendilerine hediyeler takdim etti. Bu anlamlı günde, kendileri için çok özel olan şehit aileleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Mahçiçek’le çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program noktalandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo