Başkan Mahçiçek, “Ayasofya Camidir ve Öyle De Kalacaktır...

Başkan Mahçiçek, “Ayasofya Camidir ve Öyle De Kalacaktır Biiznillâh”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya'yı ibadete açan kararı imzalaması üzerine bir mesaj yayımladı.

12 Temmuz 2020 - 03:14

Mesajında Başkan Mahçiçek, “86 yıl sonra Ayasofya’nın ibadete açılışının kararnamesini imzalamayı, Rabbim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasip etti, şükürler olsun” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Danıştayın 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptali üzerine kararnameyi imzalayan Cumhurbaşkanımız, ilk namazın  24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacağının müjdesini verdi.

“Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. Ayasofya'nın dirilişi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine gerekirse canımız pahasına sahip çıkma kararlılığımızın remzidir” diyen Cumhurbaşkanımıza en kalbi duygularımızla katılıyoruz.

Bu çok büyük ve önemli karar, , her ne kadar hukuki bir karar olsa da 86 yıl sonra AK Parti iktidarı sayesinde alınabilmiştir. Tüm dünya müslümanları adına sevindici bir haberdir. Türkiye büyük bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiş, gizli ya da aşikâr yapılan tehditlere rağmen bu kararı almış ve uygulamıştır.

Ebediyete kadar Ayasofya’nın Camiolarak kalmasını ve nesillerimize ilham olmasını temenni ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü borç biliyorum.”

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
Babalarını öldüren kardeşler tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo