BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, REFERANDUM KAMPANYASINA...

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, REFERANDUM KAMPANYASINA TÜRKOĞLU'NDAN BAŞLADI 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Türkiye’yi seviyorum, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne evet” programı kapsamında Türkoğlu İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

02 Mart 2017 - 18:36

 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Türkiye’yi seviyorum, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne evet” programı kapsamında Türkoğlu İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

 

Başbakan yardımcısı Kaynak daha sonra İlçe Kaymakamı Serdar Kartal'ı sonrasında ise Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'u makamında ziyaret etti ve ilçede yapılan projeler ve hizmetler hakkında bilgiler aldı. 

 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak'a ve programa katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal' a program öncesi Türkoğlu Belediye Spor atkıları takdim etti.

 

Referandum çalışmalarına ilk startı Türkoğlu'ndan veren  Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a teşekkür eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; Türkoğlu ilçemiz son yıllarda Kahramanmaraş'ımızın yükselen değerlerinden bir tanesi. Amacımız Türkoğlu'nu Kahramanmaraş'a Merkez metropol ilçe yapmaktır. Bunun için gerek ilçe Belediyemiz, gerek Büyükşehir Belediyemiz ve Hükümetimizin yatırımları ile beraber Türkoğlu'na yapılan nakdi yardımları bir milyarın üzerindedir. 

Kahramanmaraş'ın 3. metrepol ilçesi olma yolunda bu zamana kadar yaptığınız yatırımlar için sizlere Belediyemiz adına çok teşekkür ediyorum, diyerek konuştu.  

 

 

Böyle bir program hazırladığı için Türkoğlu Belediye Başkanı  Osman Okumuş'a teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak konuşmasında; "Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'de Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyenlere ilk defa biz karşı çıkacağız.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Kaynak, Türkiye'de yaşananların bir Avrupa ülkesine olması halinde belki de bunun altından kalkamayacağını söyledi.

 

 Fırat Kalkan Harekâtı kapsamında 6 ayda 2 bin kilometrelik bir alanda, en son El-Bab ile son bulan operasyonlarla Türkiye'ye artık hiçbir zararlı haşeratın girmemesinin sağlandığını kaydeden Kaynak, şöyle devam etti; 

"O topraklarda 71 askerimiz, evladımız şehit oldu. Ama biz Suriye'de toprak kazanmak için, Suriye'de bir yerin işgali için yapmadık. O topraklardan bize gelen tehlikeyi, ancak böyle bertaraf ederiz diye yaptık. O topraklarda Cerablus'tan Azez'e kadar, sınır güvenliğimizi sağladığımız bu topraklardan, artık Türkiye'ye herhangi bir kötülük sirayet etmemektedir. Allah'ın izni, Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, asla Fırat'ın batısında bir terör örgütünün yaşamasına izin vermeyeceğiz.

Fırat'ın batısından Türkiye'ye yönelik hiçbir tehdidin, artık orada baş göstermesine izin vermeyeceğiz.

Rejimi değiştirmek isteyenlere biz karşı çıkacağız" Halk oylaması kapsamında "tek adam ve rejim değişikliği" söylemlerini değerlendiren Kaynak, "Türkiye'de bu rejimi değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'de Cumhuriyet rejimini değiştirmek isteyenlere ilk defa biz karşı çıkacağız." dedi. 

Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kurucu değerleriyle asla bir sorunlarının olmadığını dile getiren Kaynak, ancak Cumhuriyetin kurucu değerlerini, fabrika ayarlarını bozanların, milleti hizaya çekmeye çalışanların, millete istikamet tayin edenlerin, bunu da oluşturdukları vesayet organlarıyla yapanların aslında sistemle problemlerinin olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin son 15-20 yılının hiçbir milletin, hiçbir devletin, altından kolay kalkamayacağı bir dönem olduğunu, bu dönemin de tamamen milletin sağduyu ve ferasetiyle aşıldığını vurgulayan Kaynak, vatandaşlara gösterdiği dik duruş dolayısıyla teşekkür etti.

 2007'deki Cumhurbaşkanı krizini hatırlatan Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: "

(Eşi başörtülü birine benim askerim selam durmaz) diyen şimdi Allah'a hamdolsun 10 sene sonra kendisi başörtülü olan bir komutana selam duracaktır bizim askerimiz. Hem de şerefle, gururla ve onurla. O yüzden biz milletin bu coğrafyada istikbalini, istikrarını, istiklalini riske edemeyiz. Muhalefet tek adamlık iddiasında bulunuyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Allah'a hamdolsun tek adamlıktan başka itirazı kalmadı. En başta sahaya çıkarken, 'bunlar rejim değişikliği yapmak istiyorlar' diyordu. Şimdi hidayete erdi, rejim değişikliği yapmadığımızı, yapmayacağımızı, bu sistem değişikliğinin rejim değişikliği sorunu sonucu oluşturmayacağını gördü. Olsun biraz geç anladı ama bu da iyi bir şey. Şimdi 'tek adam sistemine geçiliyor' diye bir başka yalanın, bir başka haksızlığın içinde."

 - "Siz görüyorsunuz, o da görecek inşallah"

 "Bizzat milletin yüzde 50'sinden fazlasının oyunu alarak Cumhurbaşkanı olabilecek bir kimse tek adam olur mu?" diye soran Kaynak, Meclisin seçime götürüp, yeniden halkın huzuruna çıkarttığı bir Cumhurbaşkanlığı sisteminin nasıl tek adamlık, nasıl diktatörlük oluşturabileceği sorusunu yöneltti. 

 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un da konuşma yaptığı programa, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ile diğer ilgililer katıldı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, daha sonra Türkoğlu Kaymakamlığı ile Türkoğlu Belediyesini ziyaret etti sonrasında ise Referandum çalışmaları için Pazarcık ilçesine geçti.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
“İYİ Belediyecilikle Esnafımız Rahatlayacak”
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!
Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede...
https://www.alexa.com/siteinfo