AYCAN’DAN TASARRUF TEKLİFİ: PARDUS KULLANALIM

AYCAN’DAN TASARRUF TEKLİFİ: PARDUS KULLANALIM

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan kamu kurumlarında yapılan israfa dikkat çekerek Cumhurbaşkanlığı’na Milli İşletim Sistemi Pardus’un kullanılması teklifinde bulundu.

25 Aralık 2018 - 16:24

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a hitaben yazılan teklifte, ülkemizin ekonomik olarak kıskaca alınmaya çalışıldığını, döviz üzerinden özellikle baskı kurulduğuna vurgu yapan Aycan “Ülkemizin her alanda milli ve yerli olma gibi bir hedefi varsa, kamu kurumlarında dışarıya milyonlarca dolar ödenerek alınan işletim sistemi yerine, tamamen ücretsiz olan Milli İşletim Sistemimiz Pardus kullanılmalıdır.” dedi. Açık kaynak kodla kamu lisanslı ücretsiz

FATİH Projesi kapsamından geliştirilen Akıllı Tahta sistemine de TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve ücretsiz olan ETAP programını öneren Aycan, web sitelerinin alan adlarının Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından sağlanan .tr uzantılı web sitelerine dönüştürülmesi ve bu amaçla kamuda döviz tasarrufunda bulunmak için Cumhurbaşkanlığı’na teşvik önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Sefer Aycan bütçe görüşmelerinde kamudaki israfa dikkat çekmiş ve tasarruf edilmesi yönünde MHP’nin tekliflerini Meclis’te dile getirmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adıyaman'daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu
Adıyaman'daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu
MHP'li Yurdakul: Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal değerlerine karşı yapılan bu hain eylemler kabul edilemez
MHP'li Yurdakul: Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal...
https://www.alexa.com/siteinfo