ANIZ YAKANLARIN DEVLET DESTEĞİ KESİLSİN

ANIZ YAKANLARIN DEVLET DESTEĞİ KESİLSİN

Kahramanmaraş Din Gönüllüleri ve görevlileri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan, anız yakanları sert bir dille uyardı, Tarım bakanlığını göreve davet etti. Başkan Bozdoğan anız yakanların Devlet desteğinin kesilmesini istedi.

05 Temmuz 2017 - 12:56

 

Kahramanmaraş Din Gönüllüleri ve Görevlileri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan, birçok canlıyı ölümlerin en kötüsü ve şiddetlisi olan ateşle yakarak hayatlarına son vermenin büyük bir vebal olduğunu söyleyerek çiftçilere uyarılarda bulundu. 

Yaratılan her mahlûkun bir gayesi olduğunu dile getiren Bozdoğan, 'Yeryüzündeki ve gökyüzündeki her şey alelade birer varlık olarak yaratılmamıştır. Mükemmel şekilde yaratılan insanoğlunun emrine amade kılınmıştır. Bütün kâinatta yaratılan her şeyin bir amacı, gaye ve hedefi vardır. Dolayısıyla o amacı, gaye ve hedef doğrultusunda bütün mevcudattaki ve kâinattaki her canlı hayatını sürdürür. Bugün biz de yaşayan en muallâ varlık olarak diğer varlıkların da yaşamasından da sorumluyuz. Kâinata halife olarak gönderilen insanoğlunun bütün kâinattaki her şeyden sorumlu olması gerekir. Temiz ve nezih bir şekilde yaratılan ve insanoğlunun emrine verilen kâinatta insanoğlu ona göre hareket etmek zorundadır. Mesuliyetin gereği budur.' dedi.

“DEVLET DESTEĞİ KESİLSİN”

Kahramanmaraş Din Gönüllüleri Ve Görevlileri Derneği başkanı Şevket Bozdoğan konuşmasında Tarım Bakanlığını göreve davet etti, anız yakanların “Devlet Desteği” nin kesilmesini ve bunlara en ağır müeyyidenin uygulanmasını istedi. Bozdoğan, “Çiftçi tarlasını, anızını yakıyor ki yeni ürün ekip hemen devletten destek almak istiyor. Bakın dün Kahramanmaraş’ımızın iki mahallesi Çınarlı ve Haydarhöyük köyleri anız yangını dolayısıyla çok büyük boyutta tehlike altına atıldı. Kahramanmaraş İtfaiyemizin 21 Araç ve 50 kişilik ekip çalışmasıyla bir dakikalık zamanla yani itfaiyenin bir veya iki dakikalık zaman arasında yetişmesiyle bir facia önlendi. Bu önlenmeseydi şimdi Ülke gündeminde bu mahallelerimiz konuşulacaktı. Bu anız yangınlarına son verilmeli. Avrupa’da anız yangını diye bir şey kalmadı” dedi.

 “Çevre duyarlılığına en başında Müslümanların hassasiyet göstermesi gerekir”

Anızlar yakılarak tabiata zarar verildiğini vurgulayan Din Gönüllüleri başkanı Bozdoğan, 'Kendi özel çevre ve etrafımıza baktığımız zaman insanımızın tabiata çevreye zarar verdiğini görüyoruz. Zira çevre duyarlılığına en başında Müslümanların hassasiyet göstermesi gerekir. Batman çevresinde ve etrafında anızların yakıldığını görüyoruz. Anızların yakımı sadece bir hasattan sonraki kalan atıkların yakılması değildir. Yanız yakıldığında tabiat içerisinde bulunan toprağa, insana, çevreye faydalı birçok canlının yanarak can verdiğini maalesef üzülerek müşahede ediyoruz. Bu durum insanımıza çok büyük bir manevi mesuliyetin yüklendiğini de bilmemiz gerekir. Aynı zaman da anız yakıldığı zaman toprağa vermiş olduğu zarar ile beraber gelecek yılların verimi düşürdüğünü de göz önünde bulundurmalıyız.' ifadelerini kullandı.

“Bir Müslüman anız yakmadan bir değil bin defa düşünmesi gerekir”

Toprak içerisindeki canlıya zarar vermeme adına anızın yakılmaması gerektiğini söyleyen Şevket Bozdoğan, 'Çünkü Müslüman elinden dilinden hiçbir Müslüman'ın zarar vermediği kimse olduğu gibi aynı zamanda çevre ve etrafta da hiç kimsenin ondan zarar görmeyeceği kimsedir. Yerlerde ve göklerde bulunanların hepsi Yüce Rabbimizi kendi lisanı halleriyle tesbih ettiğini çevrede yüce Yaradan'ı tesbih etmeyen hiçbir varlığın olmadığı gerçeğini bilen ve bunan inanan bir Müslüman'ın anız yakmadan bir değil bin defa düşünmesi gerekir. Zira bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi vebal ve günahı var iken aynı zamanda kendisi için çevre ve ekolojik dengeyi sağlamak üzere yaratılan tabiatta gördüğümüz ve görmediğimiz birçok canlıyı heba etmek onları ölümlerin en kötüsü ve şiddetli olan ateşle yakarak hayatlarına son vermenin de büyük bir vebal olduğunu insanımız unutmaması gerekir.' şeklinde konuştu.

Başkan şevket Bozdoğan konuşmasının sonunda, Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından il genelinde yaklaşık 20 bin çiftçiye anızların yakılmaması konusunda zarf içinde broşür ve mektup gönderilmesi ve kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in anız yakılmaması konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.

 Haber: Ali Günebakan

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
https://www.alexa.com/siteinfo