ANDIRIN YENİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

ANDIRIN YENİ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Andırın ilçesinde yapımı devam eden Andırın Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binasında inşaat çalışmalarda sona gelinmiş olup hastane açılışı için diğer hazırlıklar devam etmektedir.

30 Eylül 2019 - 10:49

HASTANE %75 ORANINDA TAMAMLANDI

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, Andırın ilçemizde yeni devlet hastanemizin tamamlanarak hizmete girmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu nedenle hastanemizin tüm inşaat süreçlerini İl Sağlık Müdürlüğü olarak yakından takip ettik. Bu çabalarımızın sonucunda şu anda hastanemizin fiziki inşaatının %75’i gerçekleşmiş durumdadır. Bu önemli sağlık yatırımında, binanın tıbbi cihaz, donanım, mefruşat ve tefrişatlarının bir kısmının işlemleri tamamlanmış olup, bir kısmı Sağlık Bakanlığımızın merkezi alımı kapsamında tedarik sürecindedir. 2019 Kasım ayı içinde geçici kabulü yapılacak olan hastane binamızın muhtemel açılış tarihini 2020 Mart ayı olarak planlamaktayız.” dedi.

OTEL KONFORUNDA HASTA ODALARI

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, Yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan hastanenin merkezi ısıtma-soğutma, merkezi oksijen ve vakum sistemine sahip akıllı bir bina olduğunu, otel konforunda dizayn edilen hasta odalarında hasta ve refakatçiler için her türlü konforun düşünüldüğünü söyledi.

ANDIRIN’DA İLK DEFA YOĞUN BAKIM VE PALYATİF BAKIM HİZMETİ

Öksüz açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:  “Yeni hastanemiz 30 yatak kapasitesine sahip olup, daha önce ilçede bulunmayan 4 yataklı 1.seviye yoğun bakım, 2 yataklı palyatif bakım ünitesi gibi özellikli birimlerin yanı sıra 2 adet ameliyat odası, 16 adet poliklinik odası, 10 adet diyaliz cihazı, dijital röntgen ve dijital diş röntgeni hizmetlerini barındıracak olup ayrıca hastanede bulunmayan birçok hekim ve sağlık personeli kadrosu da yeni hastanemizle birlikte açılacaktır. Andırın ilçe halkının hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetleri ihtiyacını karşılayacak olan hastanemizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize ve şehrimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyor, Andırın ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo