ALİYA İZZETBEGOVİÇ REKREASYON ALANI AÇILDI

ALİYA İZZETBEGOVİÇ REKREASYON ALANI AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabının çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

17 Mart 2017 - 18:50

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabının çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

 

Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Önal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İl Emniyet Müdür Doğan İnci, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, ile ilçe belediye başkanları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, göreve geldikleri günden beri söz verdikleri hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.

RUTİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ DIŞINA ÇIKTIK

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon alanı 1. Etap açılış törenimizi onurlandıran değerli konuklarımız,

Bugün Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçiriyor olmanın büyük memnuniyeti içerisindeyiz.

Bizler bugüne kadar, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının bir gereği olarak, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, sosyal hayata canlandıracak önemli projeler hayata geçirdik.

Her geçen gün büyüyen şehrimiz için bir gelecek vizyonu ortaya koyarak, sosyal alanların arttırılması adına adımlar attık. Altyapı çalışmalarının bir şehrin imarında ne kadar gerekli olduğundan hareketle, şehir merkezimizle birlikte neredeyse bütün ilçelerimizde yatırımlar gerçekleştirdik. Göreve başladığımız gün nasıl bir heyecan içerisindeysek hamdolsun bugün de aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kahramanmaraş’a nefes aldıracak Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Projesinin ilk etabı, şehrimizin sosyal hayatına yeni bir canlılık katacaktır” dedi.

ÖRNEK PARKLAR YAPIYORUZ

Çalışmaların Kahramanmaraş Halkına ilham kaynağı olması için çaba sarfettiklerini kaydeden Başkan Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Göreve geldiğimizden bu yana daha rahat, daha ferah alanlar oluşturma gayreti içindeyiz. İnsanların daha rahat zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturma gayreti içindeyiz. Gayberli  Mahallesi, Ağcalı Vadisi’nde  215 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden Aliya İzzet Begoviç Rekreasyon Alanı’nın 40 bin metrekarelik 1. Etap’ı tamamlandık. İnşaallah 2018 yılında bu alanımız tamamıyla bitmiş olacak. Sadece bununla kalmayarak şehrin merkezinde 180 bin metrekarelik bir alanı da hizmete açıyoruz. O alan da 15 Temmuz şehitlerimizin anısına yaptığımız 15 Temmuz Millet Bahçemiz olacak. Orası toplamda 300 dönüm ama ilk etapta 180 dönümünü tamamlıyoruz.

Orada geçmişte 1500 adet gayrisıhhi evler bulunmaktaydı ve biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteği ile kamulaştırarak, oradaki vatandaşlarımızı daha yaşanılabilir konutlara taşıdık. Alanı da aslına döndürdük. Çünkü orası yerleşime uygun bir alan değildi. Belki güçlendirme yapılarak konut yapılabilirdi ama biz şehrimiz daha rahat nefes alsın diye aslına uygun yeşil alana dönüştürdük. Batıda şehirlerde bulunan parklar gibi şehrimize parklar kazandırmak. Bu 215 dönüm alanla buraya 5 kilometre uzaklıkta olan o parkımızı da birleştirerek Londra’nın merkezindeki parklar gibi yapacağız. Bu iki alan arasındaki alanlarla ilgili görüşmelerimiz devam etmekte. Bu alanı da hükümetimizin desteği ile çözdüğümüzde Kahramanmaraş’a dünyanın örnek parklarından bir tanesini yapacağız. Bununla da kalmadık, şehir merkezimizle birlikte bütün ilçelerimizde yatırımlar gerçekleştirdik.

Bununla birlikte Menzelet Barajı kenarında 150 dönümlük bir alanı baraj manzaralı güzel bir mesire alanı yaptık. Ceyhan Nehrimizin kıyısında yaklaşık 1000 dönümlük bir alanı da park olarak yapımına başlıyoruz. Tamamlandığı zaman yine örnek alanlardan birisi olacak.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimi ayrı ayrı selamlıyor, Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanının bir kez daha şehrimize hayırlı olmasını diliyor,

Bu mutlu günümüze şahitlik eden Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise bir selamlama konuşması yaptı.

ERKOÇ GİBİ BAŞKAN OLDUĞU SÜRECE KAHRAMANMARAŞ’IN YÜZÜ GÜLER

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Başkan Erkoç’un çalışmalarını başarılı bulduğunu belirterek:  “Erkoç gibi başkan olduğu sürece Kahramanmaraş’ın yüzü güler. Bu arada Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böylesine mükemmel bir hizmete Aliya İzzetbegoviç gibi mükemmel bir insanın adını vermiş olması da beni fazlasıyla mutlu etti.

Aliye İzzetbegoviç Hem Bosnalıların hem de Müslümanların unutulmaz lideridir. Bu büyük liderimizi unutturmadığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sadece Boşnak halkının değil tüm dünyanın kalbinde unutulmaz bir yeri vardır.

ALİYA İZZETBEGOVİÇ 16 YAŞINDAYDI

Aliye İzzetbegoviç eserleriyle geleceğe miras bırakıyor. Bosna’daki mezar taşında ‘Köle olmayacağız’ yazıyor. Hayatı mücadele ile geçen İzzetbegoviç’in biz Müslümanlara en büyük tavsiyelerinden biridir. Aliye 16 yaşında Müslüman Gençler Birliğini kurdu, okuduğu bir bildiri ile hapse girdi. Bugün birileri diyor ki onlar daha çocuk diye küçümsüyorlar gençleri, bizim medeniyetimizde ne gençler olduğunu aslında Aliya’da görüyoruz. Daha çocuk çağında etkisiyle o dönemde 16 yaşında ortaya çıkıyor. Müslüman Gençler Birliğini kurduğunda henüz 16 yaşındaydı, Biz gençlere niye inandığımızı bizim medeniyetimizde gençlerin neden önemli olduğunu Aliya’nın hayatında da Fatih Sultan Mehmet’in hayatında da görüyoruz.

Aliya’dan sonra Müslüman Gençler Birliğine başkan olan bütün gençler idam edilir. Aliya’da eğer o dönemde hapse atılmasaydı, bugün daha erken yaşlarda idam edilmiş olurdu. Aliya İzzetBegoviç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çok fazla ortak noktaları vardır.

Ama Her ikisi de halkın teveccühünü halkın sevgisini dünyanın diğer ülkeleriyle mukayese edilemeyecek kadar büyüktür. Aynen 15 Temmuz’da Türk Halkının Cumhurbaşkanına sahip çıktığı gibi Boşnak halkı da Aliya’ya sahip çıkmıştır.

Değerli kardeşlerim ülkemize son günlerde Avrupa’nın tutumuna bir izah oluşturması düşüncesiyle tarihin en büyük katliamlarından biri olan Bosna katliamını hatırlamak lazım. O zamanlarda barışı tehdit eden Hollandalılardı.

Bugün burada bu parkın yapılmasına vesile olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabı gezildi.

ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

Yeşil alanları, ağaçları, biyolojik göleti ve gemili su parkıyla, macera çocuk oyun alanları ve görkemli kamelyalarıyla, kafeterya binası,  yürüyüş yolları, kaykay pisti, Japon kale, tenis kortu ve basketbol sahası gibi spor alanlarıyla şehre nefes aldıracak Aliya İzzet Begoviç Rekreasyon Alanı, örnek bir proje olarak Kahramanmaraş'a ve bölgeye yeni ve farklı bir yüz kazandırıyor. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo