AKDO, İKİ AYRI NOKTA’DA AŞURE DAĞITTI

AKDO, İKİ AYRI NOKTA'DA AŞURE DAĞITTI

Muharrem ayı münasebetiyle AKDO dondurma Fatma Balcı Camii bahçesinde 2 ayrı noktada vatandaşlara aşure dağıttı.

21 Eylül 2019 - 11:08 - Güncelleme: 21 Eylül 2019 - 11:13

Cuma namazından çıkan vatandaşlar aşure kuyruğuna girdi. Namaz çıkışında aşure kuyruğuna giren vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramında bulunan AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu,“Muharrem ayının içerisinde yer alan aşure günü, tarih boyunca Müslümanlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır.” dedi.

Davarcıoğlu; “Hicri takvime göre yılın birinci ayı olarak kabul edilen Muharrem Ayı’nın gelmesiyle birlikte, Türkiye’nin dört bir yanında Muharrem ayı etkinlikleri gerçekleşmektedir. Beraberinde bazı gelenekleri de getirir. Müslüman coğrafyasında bu ayda tutulan oruçlar, pişirilip dağıtılan aşureler ve Kerbela’da Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ile beraber ailesi ve yanında bulunanlardan şehit olanların yat edilmesi bunların başında gelir. Öncelikle Muharrem ayı geleneğinin birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olur. Aşure berekettir, paylaşımdır, hoş görüdür, insanlığın ortak kültürel mirasıdır. Sevginin, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşure her zaman keyifle tüketilen bir tatlı olsa da, Aşure Günü’nde bambaşka bir anlam kazanıyor. Birlik ve beraberliği artırmak amacıyla kentin birçok noktasında STK’lar ve yerel yönetimler tarafından aşure kazanları kaynatılırken, Komşular birbirine kâseler içinde ikram ederken apartmanları enfes kokuların sardığı, kimi mahalle ve köy meydanlarında kazanlarla pişirilir.Herkesin etrafında toplandığı o özel gün aşure günüdür.Birkez daha sevginin, bereketin, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan aşure; aynı zamanda zengin içeriğiyle sağlığa faydalı, doyurucu tatlı ihtiyacını karşılayan bir besindir.Önümüzdeki hafta AKDO Sanayi ve AKDO Esentepe 2 ayrı Şubemizdeolmak üzere,Allah nasip ederse aşure dağıtımımızı orada da gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm vatandaşlarımız davetlidir.” Şeklinde konuştu.

AKDO dondurmanın Fatma Balcı Camiinde 2 ayrı noktada dağıttığı aşureden almak için vatandaşlar uzunca kuyruk oluştururken, etrafta ikamet eden vatandaşlar evlerinden getirdikleri sürahi ve yoğurt kaplarıyla aşure alarak, kazanlarla pişen aşure kısa sürede bitti.

Katıldıkları aşure programında, Şaban Davarcıoğlu, Ahmet Davarcıoğlu ve Mehmet Davarcıoğlu, kardeşler Cuma namazından çıkan herkesi ve yoldan geçen tüm vatandaşlara aşure yemeğe davet etti. Ayrıca aşure içerisine 20 çeşit malzeme ilave edilerek cuma namazının ardından vatandaşlara ikram edildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo